WRC-rykten går Kubica till DS, Tänak till M-Sport, Vettel kör Ferrari, Ramonas ”teamkompis” slutar och Opel-Sune avslöjad…

Blir det ändå så att Robert Kubica tar en plats i nya DS-teamet där Kris Meeke redan är klar ? Mycket tyder på detta och Autosport avslöjar idag att polacken står på Mattons ”shortlist” för 2015. Inte så konstigt egentligen, han vann ju WRC2-titeln 2013 för ”vinkel-teamet” och kan nog behöva en nytändning efter årets ”kraschfest”.BloggKubica
Matton har också bekräftat man har snackat med Kubica.
Vi har pratat om nästa år och han finns på vår lista, helt klart!
Detta skulle inte behöva betyda att Mads Östberg är väck, tvärtom är han i högsta grad på samma lista som Kubica enligt ”vinkel-bossen”. Där lär även Hayden Paddons namn finnas. Just nu förhandlar han även med sitt nuvarande team Hyundai.
Mads Östberg har även fått erbjudande hos M-Sport men detta skulle mer handla om att han skulle köra i ett eget team, än direkt under Malcolm Wilsons fana.
Rykten säger istället att Wilson är mer intresserad av att återigen plocka in Ott Tänak och då i mening att överta Mikko Hirvonens ratt. Detta lär bekräftas till helgen.

*
I dag kom beskedet att F1-fyran Sebastien Vettel byter ut sin Red-Bull bil mot en Ferrari 2015. Vettel övertar femman, Fernando Alonsos bil och har skrivit ett treårs kontrakt med den italienska klassikern.
Själv säger jag välkommen till Scuderia Ferrari och du blir nu även lite av teamkompis med mig och ”Silver-VOC:enBloggFerrari(bilden)…

*
Häromdagen berättade Finnskoga MK att man var orolig för att kostnaderna skulle sticka i höjden för att arrangera Rallycross-VM i Höljes. Avtalet med promotorn IMG går ut efter sommaren och i dagarna var man och förhandlade. Men redan nu har man konstaterat att även årets tävling drabbades av kraftiga kostnadsökningar, främst för säkerhet och annan höjd standard.
Vid träffen i London fick man det bekräftat, det blir dyrt att vara VM-arrangör framöver. Till VF säger ordförande Morgan Östlund.
– Vi har fått en del saker som de känner att vi behöver investera i. Vissa bitar är tunga, så nu ska vi i klubben sammanfatta vad vi klarar av att göra.
Han betonar att Finnskoga MK kommer att göra allt för att få behålla VM-tävlingen, men inte till vilket pris som helst.
Vi vill växa i den takt vi klarar av, som vi har gjort i alla tider och inte dra på oss några skulder. Men givetvis vill vi vara med och fortsätta att utveckla sporten och då krävs det att man satsar.
Något nytt VM-avtal har ännu inte kommit upp på förhandlingsbordet.
Vi har haft inledande diskussioner och båda parterna är intresserade av att fortsätta samarbetet. Vi ska försöka träffas igen under vintern och då vet vi mer vad vi vill satsa på också.
Östlund vill inte nämna några exakta summor, inte mer än att de är stora.

*
1997 års Formel 1-mästare Jacques Villeneuve kommer inte att fullfölja Rallycross-VM och kör inte avslutningen i Argentina. Dessutom är det högst osannolikt att han återkommer till VM-serien 2015. Engelska teamet Albatec Racing ersätter kanadensare nmed 2007-års Brittiska mästare Ollie O´Donnovan.
Villeneuve har inte lyckats speciellt bra och på sju tävlingar har han bara nått semi-final en enda gång. Nu är måttet rågat hos Albatec sedan den f.d F1-åkaren uttalat sig olämpligt om teamet och VM-serien enligt basen Andy Scott.
Tror helt enkelt inte att han uppskattade rallycross, hjärtat fanns inte här och han ville knappast ens åka till Argentina, menar Scott.
Att Villeneuve skulle köra rallycross även 2015 tvivlar Andy Scott på.
– Realistiskt, vill han inte köra finalen för oss så är det för mig ett tydligt besked om framtiden…
BloggRamona kopia 10Med Villeneuve ute ur bilden borde väl Ramona Karlsson ligga bra till då hon redan testat för Albatec-teamet. Inte gjorde hon bort sig heller, så vad väntar du på Scott?

*
En fågel viskade i mitt öra att jag delvis blivit bönhörd redan angående klasserna i Rally-DM, till nästa år ska de vara identiska i både Södra BF och Smålands BF informerade min ”lilla fågel” ( lilla, ungefär 95 kilo skulle jag gissa…). Än så länge har jag inte sett någonting på papper så fram till dess avvaktar jag ytterligare kommentarer i ämnet.

*
BloggSkodaNu har man dragit täcket från Skodas nya R5-Fabia, men inte hjälpte det så värst mycket. Mer eller mindre dold bakom ett sebraskynke är det väldigt svårt att få någon direkt uppfattning om hur Esapekkas Lappis nya vinanrbil ser ut. Ännu är det inte klart när bilen ska göra tävlingsdebut.


Välkände rallyprofilen Sune Svensson Bredaryd/Reftele har profilerat sig som Volvoåkare senast med den fina 940:an. BloggSuneMen precis som jag anat så är även han gammal Opelåkare och på mysiga Facebook-gruppen ”Rally från förr” visar sonen Christoffer beviset på detta. En vinterbild från Bergslagsrallyt 1986 i en läcker röd Ascona kan Sune aldrig snacka bort. En tuff tävling med 95-startande i A-nationella.

*
BloggRally KadettMer Opelgodis, Jan Perdén Rüsselsheim-guru från Sjöbo tipsar om en Blocket-annons med en fantastiskt fin Opel Rally Kadett från 1970. Fin men dyr, 180 000 kronor begär säljaren. Men så är detta med färgen, guldmetallic…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *