WRC-Loeb leder i Mexico, Miriam är magsjuk och Sääw körde Ford i Lima!

När jag skriver detta har man precis startat dag två i Rally Mexico och detta med Sebastien Loeb i knapp ledning före Hirvonen. Blott åtta sekunder skiljer de båda åt med en vilt jagande Latvala på tredje plats. På dagens första sträcka som han vann passerades Fordkollegan Östberg och näste man att passera är med största sannolikhet femteplacerade Petter Solberg. Mycket återstår, i princip är halva rallyt kvar att åka så än är det för tidigt för Loeb att ropa hej…
Tråkigt nog fick Ramona och Miriam bromsproblem, en bromsslang slets av vilket gjorde att tjejerna fick bryta med två sträckor kvar av gårdagens etapp. Felet var lätt avhjälpt, och man startade om i dag. Men med tidstillägget i bagaget är självklart toppstrid inget att tänka på. Inte nog med bromsproblem, stackars Miriam drabbades dessutom av ”Montezumas hämnd”, Mexicos ”berömda” magsjuka. Nu är Torsbytjejen av segt virke och ger inte upp så lätt, utan fortsatte notläsningen och ska med hjälp av läkare enligt rapporterna redan må mycket bättre.
I Lima tog Mats Jonsson sin ”193:e eller så” totalseger fnitton sekunder öre Pelle Sääw och Kalle Lexe. Intressant var Sääws för mig oväntade bilbyten, han körde inte S2000 Skodan utan en WRC-Focus. Vet inte riktigt vilken Focus hissmontören provade, men med tanke på att anmälaren var Bilam, så är det nog ingen vild gissning att det rör sig om samma bil som tidigare rattats av Jonas Wigren. Sääw har som bekant varit lite missnöjd med effekten i Skodan och menat att Skodateknikerna inte plockar ut samma effekt i hans motor som i fabriksbilarna. Kanske har han tröttnat och vill prova något nytt?
Två skåningar fanns på plats i Dalarna, Hörbyförarna Andreas Anderson i klassen Ungdomsrally och Simon Nilsson i VOC-B. Andreas kämpade på bra i klassen, dock utan att utmana i toppen. Simon kom till Lima med helt nybyggd mörkblå 240. Redan på första sträckan fick man problem sedan oljelocket kraschat mot fjäderbensstaget med smärre eld som resultat. Simon och pappa Dan kämpade dock på och inför sista sträckan låg man tvåa bara en tiondel före trean. Men det ville sig inte fullt ut, det blev en tredje plats i debuten med den mörkblå.
Så blev det som jag trodde Hässleholms racingfantom Ola Nilsson stannar i Tyskland och Scirocco R Cup. Tvåa i fjol och i år är målet självklart överst på pallen. Vi håller tummarna för Ola!
Någon som har några ”millar” att undvara? Ring isåfall Kristianstad Kartingklubb som behöver två sådana för att få sin nya fantastiskt fina bana klar ute i Norra Åsum. En storsponsor i oljebranschen skulle köpa namnet och säkra att banan med åtföljande klubbhus blev klar. Nu hoppade man av ( enligt obekräftad uppgift valde man Vasaloppet istället?) och det börjar jäkta inför den stora internationella kartingtävlingen i maj. Då måste allt vara klart och för klubben återstår nu bara att be banken om ett lån. Hitintills har man finansierat hela anläggningen själv, inte en spänn från Kristianstad Kommun har man fått. Kanske dags för kommunen att kliva in på banan? Om man tänker vad som pumpades in till Arenan och indirekt till IFK Kristianstad tycker jag det vore klädsamt om Pierre M. och de övriga lättade på ”läret” så att Åsum Ring kan färdigställas. En kartingbana med internationell status skulle verkligen sätta Kristianstad på kartan. ”Så e de” som Ranelid säger i kvällens vinnare…

2 svar på “WRC-Loeb leder i Mexico, Miriam är magsjuk och Sääw körde Ford i Lima!

 1. Norra Åsum!! ??? var ligger det?
  Jaha, men gör vi något där blir det ju inte till besvär för någon, inga bilköer å inte några parkeringsproblem, inte ens en buss kommer att bli försenad!! så, nä!!!
  Så ser nog våra kära politiker på saken tillsammans med
  tekniker m fl inom vår kära kommun.

  1. Hej.
   Känns som att du är medveten om ”länken”? Du har säkert en point, ingen mening att göra något i Åsum för där blir inget stök…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *