Hirvonen är i topp i Rally Mexico och åker MSR, Ohla,Colin, Richard snackar rally!

Än så länge håller tipset att Miko Hirvonen klipper sin första WRC-seger för Citroën i Mexico. Efter de fem första sträckorna leder han, om inte med hästlängder så en liten ponny åtminstone före ”teamettan” Sebastien Loeb. Det skiljer en stor ”brakis” eller 0,6 sekunder mellan de båda. På tredje plats och bästa Ford ligger Mads Östberg men han är rejält distanserad, exakt 39,9 sekunder skiljer upp till Hirvonen. Den stora överraskningen hittar vi som fyra, belgaren Neuville som var en ganska slätstruken figur i Rally Sweden. Nu har det dock kuggats upp i Cittran och fjärde platsen, bara sex efter Östberg imponerar storligen på mig.
Men Wilsons Fordgäng då, dom ställde väl upp i Mexico? Rätt, men ett deformerat fjäderben på sträcka fem förpassade Latvala med expresshiss från ledning till åttonde plats. Placeringen bakom den andre Wilson-Forden som körs av Petter Solberg. Är där någonting som Malcolm skulle investera i så är det i någon sorts ”tur-försäkring”. För i hans team gäller ”Murphys lag”, lagens som säger ”kan någonting gå åt h-e så gör det så”…
Ramona och Miriam då? Jo tjejerna knallar på i exakt det tempo som jag önskar, alltså ”safety first”. Efter fem sträckor ligger man, eller heter det tjej (?), på femte plats i PWRC-klassen. Tipset från en som åker Södras Rally-DM, fortsätt i samma stil så kommer poängen som ett brev på posten!
Neuville får ursäkta men den stora knallen idag kom med beskedet att Team Toyota Europé återuppstår i Midnattsolsrallyt. Som en hyllning till Ove ”Påven ”Andersson ställer man upp med en förartrio som blir svår att knäcka. Hannu Mikkola, Juha Kankkunen och Miko Hirvonen Nu heter det förstås Toyota Team Europé Historic och bilen som Hirvonen och Kankkunen kommer att köra är i mina ögon Toyotas första ”rallybil” av klass, Toyota Celica. Mikkola däremot kommer att köra en Toyota Corolla som är en replika av den bil han vann Tusen Sjöars Rally (Rally Finland) med 1975.
En oväsentlig upplysning är att samma bil hjälpte jag till att putta ur besiktningshallen vid Hotell Gustaf Fröding (fast då hette det OK Motor Hotell) i Karlstad inför KAK-rallyt samma år. Oväsentligt för många men för mig, en del av mitt liv…
Utan tvekan har MSR-generalen Per Carlsson fått till exakt det man strävar efter med Toyota-gängets anmälan. Nämligen att ge rallyt den status av internationell stuns som varit målet de senaste åren. Grattis till både Per och hans trogna kompisar, men framförallt grattis till alla som har för avsikt att följa rallyt som åskådare i juli.
Patrik Sandell kör Rally Croatia med en Mini Super 2000, är en annan glad nyhet. Tävlingen ingår i EM och för Patrik med Staffan Parmander till höger blir det en bra genomkörare inför resten av WRC-äventyret.
I morgon är det final i Melodifestivalen och flera har hört av sig om jag tänker tippa? Okej, det där med ”björnen och bajs” gäller igen. Nu tippar jag efter vad jag gillar och inga brasklappar som ” det går hem i Baku” eller annat skitsnack, nu är det min smak som gäller punkt slut.
Det blir stenhårt med målfoto på Flink och Ranelid. Mr Björkman, finns ingen chans att båda får dispens att åka ”Jagga” till Baku?
Som trea, självklart blir det Top Cats från Torsby. Alltså Torsby, kan det bli mer rally eller? Slår mig i backen på att åtminstone någon i gänget känner Miriam…
Resten då, vem bryr sig?
Dagens blogg är lite sen, men tycker att jag har giltigt skäl. I eftermiddags var det begravning av en av Sydsveriges bästa kartläsare Ohla Wingren och efter en sådan sak behöver man landa lite. Passande nog hade Ohla valt temat ”The show must go on” för sista sträckan och så är det. Oavsett hur jobbigt det känns just nu, så går livet vidare.
Tack Ohla för allt du gett under dina år i rallyskogen och det är vi som är kvar som har det värst. I din himmel däremot är jag säker på att du just nu ( kanske med en liten virre i glaset) sitter och snackar rally med Colin McRae, Richard Burns och din kartis-kollega Mike ”Beef ” Parks. Fast Ohla skippa engelskan, i himlen snackar alla samma språk och jag tror det är skånska…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *