WRC-Loeb går ut som tia i Rally Finland, Östberg är OK medan 86-årige Berger racear i Kongens By!

Verkar som mitt tips till WRC rond åtta, Rally Finland redan är åt skogen. Jag tippade ju att Sebastien Loeb skulle prioritera säkerheten på de vrålsnabba finländska sträckorna, men istället verkar det som att han tänkte göra precis tvärtom. På gårdagens kvällens shakedown som låg till grund för möjligheten att få välja exakt den startposition förarna bedömde som bäst, var fransmannen snabbast,där fick jag för mitt säkerhetstänk.
Nåväl Loeb var mycket bekymrad över var i fältet han skulle starta ( vädret verkar vara lite oförutsägbart i Finland just nu) och det verkar som han även rådfrågat teamkompisen Miko Hirvonen. Miko var dock iskall berättade han på presskonferensen.
– Ditt problem, vilken position du än väljer så kommer jag att starta efter dig, konstaterade Miko med ett brett flin mot den åttafaldige världsmästaren.
Så blev det också när Loeb till slut bestämde sig för att gå ut som tionde bil med Jari-Matti Latvala i hasorna. Hirvonen gjorde precis som han sa till Loeb och startade så nära bak han kunde och det blev som tolfte bil. Petter Solberg valde nummer tretton och ryssen Novikov startnummer fjorton, medan Mads Östberg tog nummer femton. På presskonferensen fick Mads en fråga hur det var med hans skadade rygg efter rally Bohemia.
– Inga som helst problem, svarade Mads.
– När jag vann Rally Estonia märkte jag inget av ryggen och vi har dessutom testat här med flera tunga landningar utan problem.
Däremot var den unge norrmannen som tog sin första WRC-seger i Portugal i våras tveksam till att kunna utmana om segern. Han menade att där var många om budet och för att vinna var man tvungen att åka hela rallyt utan att råka ut för minsta lilla problem. En nog så tuff uppgift…
Föst ut i Rally Finland är veteranen Sebastian Lindholm som inte kört en WRC-bil i tävling sedan 2007. Nu sitter han i en Fiesta och ska sopa bort lösgrus alternativt lera för toppåkarna längre bak i fältet.
Även PG Andersson var snabb på shakedown sträckan, faktiskt allra snabbast i SWRC-gänget.
– Vi justerade lite till nu under shakedown, och det kändes riktigt bra. Så jag pressade bilen till snabbaste tid på sista vändan, berättar PG på hemsidan.

I kväll klockan 16:23 svensk tid börjar rallyt och då körs tre sträckor.
– Målsättningen är helt klart att vinna och ta full pott i SWRC-klassen!
Måtte det nu lyckas fullt ut för PG, han har väl haft sin beskärda del av otur i år…
I helgen är det dags för Köpenhamns Grand Prix och det är precis som det låter racingtävling med historiska bilar mitt inne i ”Kongens By”. På plats finns evigt unge Erik Berger numera 80 plus tillsammans med sonen Anders. Racet som körs i två delar brukar locka storpublik och arrangören räknar med att minst 30 000 åskådare kantar banan. Danske Prins Joakim är en av de som kör och i hans fall är det en Lotus Cortina som är tävlingsredskapet. En häftig grej blir även när F1-piloten David Coultardh ska rasta en Red Bull F1-bil på stadssgatorna. Kan inte låta bli utan att imponeras av Berger som varit med så länge och tycker man upplevt allt. Men att köra en racing Escort på Köpenhamns gator blir premiär för järnhandlaren från Bengtsfors.
– Det här blir något helt nytt. Det skall bli kul, men jag vet att banan är trång och danskarna har mycket erfarenhet, berättar han för ”Svarta Masken”.

4 svar på “WRC-Loeb går ut som tia i Rally Finland, Östberg är OK medan 86-årige Berger racear i Kongens By!

  1. Hej Jörgen.
   Ja det var inte snyggt ( länken går till Fredrik Åhlins krasch i går kväll). Imponerande är att jag i samma stund som bilen stannar har ett SMS som berättar om detta, fem minuter sedan kommer bilden…
   MVH
   Tommy

  2. Aj aj inte bra, men oskadda men buren skadad så det fanns ingen räddning för omstart.
   Skönt för mekarna ivf att slippa stressmeka hela natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *