WRC-Hyundaien på test i Tyskland och Polon i Kall men inga Mini i Monte!

Ryktet att Hyundai bytt fokus från WRC till S 2000 eller WRC2 var nog just bara ett rykte och i helgen testades i20:an i Tyskland. En test som enligt källor mer var för att visa att projektet lever, än ett seriöst tävlingstest. Ett faktum som Hyundai själv medgav.
– Det har varit allt för tyst kring oss efter presentationen av WRC-bilen i Paris och därför tyckte vi att det var dags att visa att projektet i allra högsta grad lever.
– Också ett sätt att visa vår hängivenhet att återkomma till WRC!
Nästa nyhet från Hyundai kommer att presenteras i Geneve i mars. Kan man då hoppas att PG Andersson finns på plats i Schweiz och visas upp som en av teamets förare?
Nu har VW Motorsport kommit till Sverige med nya Polon. I jämtländska Kall är man nu i full gång med tester som inleddes med Andreas Mikkelsen bakom ratten. Om några dagar väntas både Sebastien Ogier och Jari-Matti Latvala anlända till den stora vintermetropolen när det handlar om rally.
Det blir inga Minis i WRC-premiären Monte-Carlo Rallyt. När anmälan stängde i fredags hade inte Prodrive hörts av och detta är där väl ingen som blir direkt överraskad av. Frågan är hur många ”hundkojor” som det överhuvudtaget kommer att köras i någon av de tretton WRC-tävlingarna 2013?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *