WRC avlägset för PG, irriterad Ramona berättar själv och Kjell+Patrik vinner i Växjö!

– WRC känns väldigt avlägset just nu!
Orden kommer från PG Andersson till nwt.se inför helgens EM-Rallycross på Höljesbanan i Nordvärmland. Här är det meningen att Proton-stjärnan ska köra hem hela rasket om tävlingsledare Morgan Östlundh får som han vill.
– PG är den perfekta vinnaren, han är vår egen dark horse, hoppas Östlundh.
PG sitter i Lasse Larsson gamla Skoda Fabia och dessutom lätt skadad efter ett vattenplask på NZ som knäckte till hans ena nyckelben. Förresten vad är det för konstigt med nyckelben och rallyförare? Först Latvala sedan Flodin och nu PG med samma bekymmer fast han hade åtminstone inte skidor på sig…
Kollar startlistan och får väl erkänna att jag inte är så där hundra uppdaterad på EM i Rallycross men inte var där många namn av de tjugoåtta i värstingklassen jag kände igen. Man erkänner också från arrangörshåll att krocken med X Games i LA som vi säger som hari lite USA-erfarenhet, dragit många intressanta namn från Värmland. Här ser man ju fram emot den stora duellen mellan Marcus Grönholm och Sebastien Loeb, tie spänn på att Grönholm slår fransmannen!
Men det man har i Höljes kan man inte på långa vägar skryta med ”over there” nämligen Lasse Stefanz. På lördagskvällen drar Olle och grabbarna i gång dansen på startplattan. Har inte PG & Co lyckats få till ös på dagen då garanterar jag att LS fixar det på kvällen…
På tal om WRC så är det väldigt tyst om Patrik Sandell. Kollar på hans hemsida där han sommarhälsar och berättar att han jobbar med andra halvan av 2012. Blir intressant att se vad detta innebär i praktiken?
Såg Sportnytt inslaget på tv i torsdagskväll om Ramona och Miriams trista olycka på NZ. Noterar även i hennes blogg att både hon och Miriam, fullt förståeligt dessutom tagit illa vid sig av diverse rykten, bland annat här på Motorbloggen. Rykten och spekulationer att det som hände inte hände, så här skriver Ramona själv vilket borde sätta punkt för alla rykten:
”Läste för övrigt just på Motorbloggen att det hade rådit tveksamheter om huruvida vi hoppade ur rallybilen eller inte när den började brinna. Det råder visst teorier om att det skall vara omöjligt att kasta sig ut ur en rallybil i farten, på grund av att fartvinden gör att det i omöjligt att öppna dörrarna – samt att det är för krångligt att klättra över skyddsburen. Jag fnissar lite lätt när jag läser detta, och undrar; finns det något man gör – eller inte gör – som vissa människor inte bildar sig en egen åsikt om? För det första kan jag berätta att det inte var någon stuntscen ur en Hollywoodfilm. Vi hoppade inte ur bilen i 200 km/h, och dörrarna var dessutom inga problem att öppna. Den eventuella fartvind som i så fall skulle bromsat dörrarna, rådde i så fall en stor dos adrenalin bot på. Jag kan även avslöja att eld i häcken och i nyllet, gör att klättra över en skyddsbåge blir allt annat än krångligt.
Håhåjajaa… Nej nu ska jag gå till tvättmaskinen och tömma resväskan. Och märk väl att jag skrev ”gå”. Inte skjuta mig ur en kanon, hjula genom eldringar, och springa på knivseggar fram till tvättmaskinen. Utan bara gå.”
Såg i Sportnytt att bilen hade någon form av försäkring vilket måste kännas som en tröst i bedrövelsen men att detta till trots, krävs påfyllning av mera sponsorpengar är självklart. Förresten Ramona, skulle det inte gå att fixa en ny Mitsubishi så ska du veta att du får låna ”Silver-Voc:en” precis när du vill!
På det lokala planet är det Dackefejden i Växjö som är det stora i helgen. Här kör man Sydsvenska Rallycupen, Sverige-Serien och Suzuki Cup förutom Rally-DM.
Provar väl ett tips, men mer svårtippat än på länge. Börjar med 2Wd där Vimmerbys glade byggare Kjell Fransson låter meddela via mobilen.
– Jag är piggare än på länge så på lördag kommer det att gå undan!
Med tanke på detta är Kjell helgens vinnare, så här blir det.
2WD.
1. Kjell Fransson Volvo
2. Daniel Halldén Volvo
3. Mattis Olsson Toyota
4. David bellborg Golf
5. Hans Johansson Volvo
4WD.
1. Patrik Johansson Mitsubishi
2. Åke Jacobsson WRC-Focus
3. Stoffe Nilsson Subaru
4. Anders Jonasson Mitsubishi
5. Nils Jensen WRC-Skoda
På hemmavägar visar Patrik vem det är som leder Rally-SM!

12 svar på “WRC avlägset för PG, irriterad Ramona berättar själv och Kjell+Patrik vinner i Växjö!

 1. Hej
  Kan du inte be Ramona ätt sätta upp ett giro så ätt man kan sponsa som privat? 1 Hundring eller så från alla som gillar rally blir ju en slant, och så får vi försöka få ut det i media. De är ju viktiga för ätt ge pr för all svensk rally verksamhet.

  1. Hej.
   En bra idé och eftersom hon läser Motorbloggen så borde hon ju anama tanken!
   Jag tror nämligen inte att du är ensam om denna fundering.
   MVH
   Tommy

    1. Har för mig att jag skrev det iina i nån delarna här, men kan ha misstagit mig.

     Skrev så här i tjejernas blogg.

     Hej jag har gjort som jag skrev innan och startat ett konto för att försöka skramla ihop lite pengar till er.Hoppas att fler hänger på och hjälper er.Det är i Swedbank Clearingnummer 8313-9Kontonummer 504 486 227-3

  1. Hej.
   Man vill ju gärna försöka hjälpa till…
   MVH
   Tommy
   PS. Vad säger du om idén med ett PG-konto för frivillig spons som signaruen  ”toberi” önskade?.DS

   1. Jag har startat ett konto som jag skrev att vi borde göra.

    Det är Swedbank
    Clearingnummer 8313-9
    Kontonummer 504 486 227-3

    La in en 500 ing till att börja med.

    Nu skulle man haft en sida att redovisa detta dagligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *