Ola Nilsson vann igen, 4WD-tipset i Växjö OK o PWRC Ramona funderar på segling!

Han gjorde det igen, Hässleholms egen racerstjärna Ola Nilsson! I dagens Scirocco R Cup-race på Norisring utanför Nürnberg var det, som vanligt är man böjd att tillägga Ola som totaldominerade. Snabbaste träningstid på fredagen och när det var dags för race gick ”Hasses påg” i den röda Sciroccon upp i ledning. Behöll den också fram till att ”the chequerd” viftades framför Hässleholmsnosen.
Tvåa, ändå ganska nära bara en halv sekund bak Ola slutade polacken Adam Gladysz. Tuffaste skalpen att klippa den här lördagen satt på Formel 1 rutinerade Nicolas Larini. Senast med WTCC-körningar för italienaren, men det hjälpte inte när Ola trampade gasen i botten. Nåja , trea drygt sekunden efter en kille som skolats på Åsum Ring är inget att skämmas över…
Nu leder Ola efter sex körda race på otroliga 290 poäng medan tvåan Gladysz lyckats få ihop 186 poäng. Dominerar Ola, bajsar björnen i skogen?
Sämre gick det för de andra svenskarna, Michaela Åhlin Kottulinsky slutade sist av alla medan Rasmus Mårthen fick bryta efter sex varv.
Just nu håller Dackefejden på att avslutas men så här långt verkar mitt tips i 4WD vara klockrent. Patrik Johansson vann, Åke Jacobsson blev tvåa, Stoffe Nilsson trea och Anders Jonasson fyra exakt som jag såg i min glaskula. Återkommer med mer ”kött på benen” i morgon.
Det vill sig inte för Trelleborgs hårdsatsande ”danskdödare” Magnus Hägg och Kristian Lindberg. I dagens Suzuki Rally, tredje delen i Danska Mästerskapet fick paret bryta på sträcka sju sedan Subarumotorn fått nog av asfaltplågeri. Magnus låg då nittonde totalt.
Vann rallyt gjorde Christian K. Jensen före Lille Mats kändisarna Brian Madsen och Ib Kragh som blev trea. Noterbart är att de tre först placerade i mästerskapet körde alla Peugeot 207 Super 2000 bilar. Hur många sådana finns i Rally-SM? Rätt svar är noll och följdfrågan blir då. Hur kan där finnas tre Peggar i ”rallyts lilleputtland” Danmark medan de på den här sidan Öresundsbron är lika sällsynta som en Miljöpartist som kör Dragracing?
Kollade lite hur det gick på X Games i Los Angeles. Som alla vet så har ju amerikanerna klydd med det här med tid och klockor, inget stämmer de sover när vi är vakna o.s.v. Rallycrossen har alltså ännu inte dragit i gång men råkade få se en ruskig krasch på X Games hemsida. Det var Per Eklunds finske skyddsling Toomas Heikkinen som totalmissade det spektakulära hoppet och frontade den svarta Olsbergs-Fiestan rätt i landningsrampen. Det såg riktigt otäckt ut och Fiestan mådde definitivt inte bra av behandlingen.
Till sist känns det bra att Ramona Karlsson inte tappat sitt goda humör. På sin blogg funderar hon på att gå över till segling, där finns åtminstone mycket vatten om det börjar brinna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *