Vinter i Jännerrallye, vår i Offerdal, buskörning hotar rally, Noah testar i Italien och fiske käkar på Ismail!

BloggBreenMedan snödjupskartan hos SMHI blir allt grönare är det tvärtom i Österrike där ERC-premiären nu bara är ett knappt dygn bort. Favorittippade Peugeotåkaren Craig Breen, twittrade en bild från ”reccen” och det ser onekligen ut att bli en riktig vintertävling av årets Jännerrallye. Att startcermonin ska ska få problem på grund av vädret är dock uteslutet, den sker inomhus i enorma ”Messehale” i Freistadt där även servicen är förlagd.

*
BloggOfferdalSom sagt det blir grönare och grönare hos SMHi vilket får till följd att Klassiska Rallycupens premiär ”Offerdalingen” nästa lördag är inställd på grund av vädret. Offerdals MK (för oss här nere, Offerdal ligger lite norr om Östersund i Jämtland) hade också ett oväntat klent startfält med knappt femtio bilar anmälda. Av dessa var 22 klassiker som härmed får sämsta tänkbara start på årets säsong med inställd premiär. Hårt prövade rörmokaren och tävlingsansvarige Karl-Bertil Ling hos Rallyklassikerna får nu leta ersättningstävling.

*
Ännu tuffare ser det ut för kommande ”Svenskt Mästerskap i rally”-deltävlingen i Närke där nu markägarna har  tröttnat på all buskörning på de tänkta vägarna. En av de boende förklarar för SVT.
– Det är livsfarligt för oss som bor längs vägen att åka ut. Det är många som är jätterädda, vi kan ju möta vad som helst!
Tråkigt nog har detta för rallysporten ofog pågått en längre tid enligt de boende. All busåkning förstör nu vägarna vilket så klart irriterar väghållarna.
– Speciellt om vi har nysladdad väg är det roligt att vara ute och rivstarta. Sen när regnet kommer blir det nya hål. Vägen blir på en sämre nivå.
Blir det ingen förändring överväger markägarna att som en markering inte tillåta SM-tävlingen.
Vi har sagt så här, att fortsätter det här är vi inte intresserade av nått rally. Det är bara så!
För Rönne MK är det naturligtvis tråkigt om de inte får låna vägarna i Sydnärkeskogarna, Andreas Haraldsson är ordförande.
Jag anser ju att det är en av de största happenings vi har här runt Askersund. Och genom att vi ska ha SM är det ännu större!
Vad säger man? För dj-ligt helt enkelt och förhoppning är att det åtminstone inte är licensierade förare som ägnar sig åt den här för sporten katastrofala fritidssysellsättningen!

*
BloggShanghaiMin källa i Shanghai, Ingmar Karlsson var ute på rallyspan häromdagen och hittade detta, ”Hej Tommy. Kolla in bifogad bild, should be the ”dream team”, right…
Ingmar Karlsson/ Shanghai”

Bara att hålla med, Chit och Fast i samma bil!

*

En annan ”kunskapare” gav mer syre till nyheten om R5-Mitsubishierna, ” Kan som Örebroare iaf bekräfta att det står minst 5 st tomma Mitsu-karosser utanför Wengs verkstad !!!”.
Vad gäller den sydsvenska ”Mitsan” så vet jag vem som ska köra den, men vill inte sabba något officiellt event där teamet ska visa upp sig. Bara så ni vet, jag vet…

*
BloggNoahKristianstads kartinglöfte Noah Milell befinner sig nu i Italien för årets första tester.
Det känns perfekt att redan så här års få chansen att börja ladda för kommande säsong, menar Noah.
I Italien väntar test i dagarna tre på anrika South Garda-banan för JP Racing-föraren.

*
BloggIsmailLite försenat grattis till min klubbkompis, Eslövsboende bil/burbyggaren Ismail Bakirci som på nyårsdagen fyllde 55 år. Detta firade han genom att sticka ner fötterna bland akvariefiskar, typisk eslövstraditon. Motorbloggen gratulerar men samtidigt undrar jag vad myndigheten som har hand om djurens välbefinnande tycker om detta? Att få ner de fötterna i ”fiskhemmet” kan inte kännas speciellt trevligt…

*
Blogg740I dag skrevs ännu ett kapitel i min nystartade folkrörelse ”Rädda en 740” när ”MUREN” blev vaxad för första gången på åtskilliga år. Nu ska jag inte påstå att 740:an från 1986 numera är i nyskick, men så bra man kan tänka sig att en trotjänare kan bli efter nästan trettio års tjänst hos mänskligheten.
Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *