Vem vinner i Fäviken Winter Rally, Dacia gör bort sig och mer VW-rykten!

Nu tar jag min hand ifrån Dacia! Av en ren händelse fick jag reda på att Dacia sponsrar SVT:s sändningarna från Skidskytte-VM i Sibirien. Förstå mig rätt, Sibirien är helt rätt plats att ha Skidskyttetävlingar i, även om det känns lite för nära Skåne. Men nu när jag försökt få in Dacia på banan med egen rallycup och allt, så får man ett nackslag. Istället för rallyskogen väljer man att sponsra Skidskytte-VM. Sorry Dacia men nu har ni ……… i det blå skåpet!
Ryktena om VW:s inträde i WRC blir allt starkare och senast är det engelska Autosport som spär på ryktesfloran. Enligt Autosport är beskedet nära som berättar att VW Motorsport går in i Rally-VM med en budget på 100 miljoner euro. Inga småpengar precis…
Även här snackas det om Sebastien Loeb och Petter Solberg som förare och skulle detta bli verklighet då har man två världsmästare i samma team. Nu tror ju inte jag så mycket på just den här delen, men en av de två i en WRC-Polo/Scirocco är nog ingen omöjlighet!
Känns som Rally-VM går en ljusare framtid till mötes och ett annat envist rykte gör gällande att av mig ”gubb/tant-stämplade” Toyota ska in i rallysporten igen. Formel 1 satsningen var ju ingen hit precis, men rally kan japsarna sedan de gyllene åren på nittiotalet. En comeback av Toyota och jag är övertygad om att såväl Ford som Citroén skulle få ett helt annat motstånd än vad Mini, nästa WRC-aktör kan bjuda dagens dominanter. Nu väntar jag bara på att Subaru tar samma beslut och ”de blå” får samma status i rallyvärlden som när Petter vann VM 2003!
Om två veckor är det dags för deltävling tre i VM nere i Portugal och då kliver även ”juniorerna” in i manegen genom FIA Academy satsningen. Både Calle Ward och Fredrik Åhlin ligger nu i hårdträning inför premiären. Hos M-Sport i England. Här drillas man i det mesta från att äta rätt till att hantera enhetsbilen Ford Fiesta R2, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för vidare transport till ett WRC-team…
Ska bli spännande att följa ”akademikerna” och se vem som är snabbast. I premiären sätter jag nog en slant på Åhlin före Ward. Varför, jo jag tror att Åhlins mil från Rally Sweden ger honom en fördel i den här täta klassen. Men jag har haft fel förr…
Om en dryg timme startar andra deltävlingen i Rally-SM Fäviken Winter Rally. Vis av skadan borde jag naturligtvis inte tippa slutresultatet, men så där smart har jag ju aldrig varit så jag provar igen:
Trimmat 4WD.
1.Mats Jonsson Forshaga MC Ford
2.Patrik Sandell Jämtlands MK Skoda
3.Eddie Hörbing Laxå Mk Ford
Otrimmat 4WD.
1.Pontus Tidemand SMK Eda Ford
2.Jimmy Joge SMK Motala Mitsubishi
3.Jocke Nyman Jämtlands MK Mitsubishi
Trimmat 2WD.
1.Leif Peterson Göteborgs MF Toyota
2.Jörgen Jonasson Vännäs MK Golf
3.Martin Berglund SMK Gävle Golf
Otrimmat 2WD.
1.Nils Fransson Vännäs MK Ford
2.Janne Hellgren Jämtlands MK Ford
3.Jonas Olsson Hässleholms MK Ford
Sug på dom här!

2 svar på “Vem vinner i Fäviken Winter Rally, Dacia gör bort sig och mer VW-rykten!

 1. Det skulle vara en injektion i VM serien om vi fick in fler märken som det är nu blir dessa VM deltävlingar ganska avvattnade!!
  Inga spännande deltävlingar med lite kamp om medaljerna, utan som vanligt samma personer som slutar bland de tre främsta !!
  Ganska tråkig läsning om ni frågar mig……

  1. Hej.
   Visst är det så att det är lite förutsägbart…
   Fler märken, tänk förr när både Ford, Audi, Lancia, Opel, Peugeot, Fiat och MG hade riktiga fabriksteam i VM, det var tider!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *