Vem tippade Vettel och så vakna Volvo!

Någon som menade att jag inte begrep mig på Formel 1? Jag säger bara släng er i väggen, vem var det som i gårdagens motorblogg tippade Vettel som segrare i Malaysia? Rätt svar är undertecknad!
Nu ska jag inte brösta upp mig allt för mycket då mina kunskaper/intresse i Formel 1 egentligen är tämligen begränsade. Har helt enkelt aldrig fått den där riktiga kicken av F1 och det krävs nog ett besök på en tävling live för att intresset ska vakna. Alla mina kompisar som sett F1 på plats är lyriska och alla kan ju inte ha fel?
Påskdagen har tillbringats till stor del i garaget med målning av undersidan på Kadetten. Det är premiär om en vecka i Anderslövsrallyt och ”chefsingenjören” blir alltid lika sur när han upptäcker omålad plåt. Med hjälp av pensel och färg från Granngården, jo dom plockade enkelt fram den exakta kulören klassiska Opelfärgen Laupiz Blau. Detta till en bråkdel av kostnaden om jag skulle fixat färgen hos en billackerare.
Nu får Kadetten torka under natten och sedan är det bara de nya bromsbanden som ska monteras, innan vi styr kosan mot Söderslätt på lördag.
Studerade anmälningslistan som innehåller 108 anmälda, vilket jag vet att tävlingsledaren Lars Mattsson inte är helt nöjd med. I fjol bombarderades han och Trelleborgs MK i diverse motorsajters gästböcker om hur de skulle göra, då där var betydligt fler som ville åka än vad man trodde vägarna skulle palla för. Till slut om jag inte minns fel, så fick alla köra och lugnet lägrade sig i rallysverige. I år är det nästan det motsatta och Mattsson förstår inte riktigt vad som är orsaken. Samma tidpunkt, ungefär samma vägar men ändå betydligt färre anmälda. Kan det vara så att alla ”upplänningar” har kört så mycket vinterrally att både orken och plånboken är tömda?
Roade mig med att kolla lite i anmälningslistan och en sak är säker vill du sticka ut i en svensk rallytävling, köp då inte en Volvo. Av de 108 anmälda kör nämligen 59 förare en bil från Hisingen. Näst populäraste bilmärket i rallyskogen är två, Opel och Golf. Av vardera märket finns nio ekipage klara att ge sig i kast med Söderslättsvägarna.
Visst är det mer än lite dåligt att Volvo inte finns med och delar ut lite prispengar när man dominerar sporten så totalt? Inte ens i Volvo Original släpper man till några prispengar längre om jag inte är helt felunderrättad.
Självklart borde kineserna nu lätta på börsen och slanta in lite till alla svenska Volvoåkare som gör massor av fin reklam för märket varje helg året runt. Dessutom utan att det kostar företaget en enda krona. Tänk om ni som bestämmer i Göteborg!
Om Volvo dominerar bland bilmärkena i Anderslöv så är det samma sak med SMK Hörby bland klubbarna. Totalt 36 förare representerar i år 50-års jubilerrande SMK Hörby i Anderslövsrallyt. Näst populäraste klubbadressen är Hässleholms MK med åtta förare och så hemmaklubben Trelleborgs MK som ställer upp med sex ekipage.

2 svar på “Vem tippade Vettel och så vakna Volvo!

 1. Det gäller att vi som kör Opel gasar ordentligt och sätter volvosarna på plats 🙂
  Lycka till på lördag!

 2. Hej Björn.
  Ja det gäller att vi håller ihop som valt att inte ”go mainstreams”!
  Nu är det ju så att vi bara behöver ta hand om sju-åtta Volvobilar vardera så är det Opel som äger.
  Tänk bara så många Volvokillar jag känner där bilarna fortfarande står på lyftarna, utan motorer med mera. Har man Opel är det oftast ”bara att lyfta på locket” sedan senaste tävling, trycka på startknappen och iväg…
  Vi ses i Anderslöv.
  MVH
  Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *