Flodin o Loeb ”simply the best” !

”The man to beat” i P-WRC är svensk och heter Patrik Flodin!
Hitintills har den snabbe hälsingen vunnit samtliga tävlingar han kört i år. Sedan har det kvittat om det varit VM, SM, Kinesiska eller ryska mästerskapet, ”Ilsbo-Expressen” är snabbast punkt slut. Senaste segern plockade Flodin för bara någon timme sedan, när han utklassade motståndet i WRC-tävlingen, Rally Jordanien. I ryska URT-Teamets Subaru vann han före 1.56 före Armindo Arajous Mitsubishi och har nu full pott efter två körda deltävlingar. Nästa VM-tävling körs i Nya Zeeland i början av maj vilken Patrik valt bort och istället är det deltävling två i Kinesiska Mästerskapet som blir nästa mål. Tråkigt för oss här hemma då det innebär att han tvingas avstå South Swedish Rally som körs samma helg. Kanske SM-konkurrenterna är lite gladare och drar en lättnadens suck. Med Flodin i Kina är SM-segern åtminstone inte avgjord på förhand…
Tristare var det för PG Andersson som i ledning i S-WRC tvingades bryta redan första dagen med sin Skoda efter alltför hård kontakt med naturen. Förresten vill jag upplysa SVT:s Text-tv och Expressen/Kvällsposten att det är två år sedan PG körde Suzuki. Försök uppdatera er vad det gäller bilmärket, det är Skoda som PG kör och inget annat.
Med hjälp av superrallyreglerna startade PG om på andra etappen och slutade till sist på en tredje plats. Lite turlig pallplats då Fordåkarna som var före, Bernardo Sousa blev utesluten och Michal Kosiuszko rullade vilket bäddade för Årjängs stolthet.
Ännu tuffare var det för Patrik Sandell som verkligen inte har Fru Fortuna på sin sida. Massor av strul kantade hans Jordanienäventyr men till slut blev det en femte plats och lite VM-poäng som plåster på såren.
Jordanien är nog inget land som Fords Miko Hirvonen längtar tillbaka till då han blev helt poänglös efter att ha kört bort ett hjul i början av rallyt. Nu blev det ju som vanligt, Sebastien Loeb i topp och för mig verkar han redan ha kopplat greppet om sin sjätte VM-titel. Resultaten så här långt har också ställt till det för Fordbasen Malcolm Wilson, då ”andre” föraren Jari-Matti Latvalla ligger sex poäng före Hirvonen i VM-tabellen. Hirvonen som är uttalad förste förare hos Ford måste nu på allvar få till det om han ska ha chans på VM-titeln. Redan i nästa deltävling som körs i Turkiet om två veckor, måste Miko kliva högst upp på pallen om han inte ska var borta. Detta trots att det återstår tio VM-deltävlingar. Om inte så sker, tror jag att det än en gång blir Marseljäsen som tonar ut vid finalen i England i mitten av november. Någon som vågar sätta emot?
Kul var det också att Petter Solberg fick kliva upp på pallen igen, trea efter Latvalla imponerar åtminstone på mig.
I Malaysia regnar det, vilket gjorde det jobbigt för Formel 1-förarna när det kvalades. Till slut stod Red Bulls Mark Webber i pole före Mercedesåkaren Nico Rosberg. Även till tävlingen i morgon väntas regn vilket gör det till ett vågspel att tippa en vinnare. Mitt tips utan någon speciell tanke blir Vettel.

2 svar på “Flodin o Loeb ”simply the best” !

  1. Hej Andreas.
    Ibland går det lite för fort och det är bara att böja sig. Visst blir det sjunde titeln för Loeb. Ber om ursäkt för missen.
    Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *