Veiby med Jonas A. i högerstolen, Folb kör för Loeb, Osten rullade och när Mercedes höll jämna steg med en Opel!

BloggMonteI dag publicerades ”Entry list” för WRC-premiären 2016, Rally Monte Carlo och tyvärr finns inte Pontus Tidemand bland de anmälda. Skoda Motorsport har valt att låta Esapekka Lappi ensam försvara de grön/vita färgerna, dessutom utanför de 16 som kör för poäng i WRC2-klassen. BloggVeibyMen Pontus nye co-driver Jonas Andersson är anmäld och detta vilket gör mig lite förvånad, som notläsare åt Ole Christian Veiby. Märkligt då det bara är någon dag sedan Stig-Rune Skjaermoen presterades som Veibys nya kartis i WRC3?
Annars var där inga skrällar i listan, de som skulle vara där var där och det enda som jag lyfte på ögonbrynen över förutom Lappi och Veiby var gamle kämpen Francois Delecour som varit en stor publikfriare i WRC med en Tuthill-byggd Porsche av värsta sorten. Nu får dock Porschen stanna hemma och Francois kör 4WD och har anmält sig privat med en Super 2000 Peugeot 207.

*
BloggLoebDet blev för mig tämligen okände fransmannen Terry Folb som fick Sebastien Loebs förtroende att köra Sebastien Loeb Racings Citroën DS3 R3 Max i Junior World Rally Championship 2016. 25-åringen är precis som Loeb från Alsace vilket säkerligen hjälpt till i valprocessen och han gör debut precis som övriga juniorer först i Portugal 20-22 mars.
Terry har den prefekt profilen för detta, förklarar Loeb och lägger till.
On top of that, he’s from Alsace too.
Så klart svårt att säga emot på detta då Folb i år slutade trea i Junior-WRC och sexa i WRC3 och är därmed onekligen en framtidsman i sporten.

*
Det blev inget Brittiskt Mästerskap med Vauxhall Motorsport för hälsingen Jari Liiten, blev för svårt att få ihop en budget berättar han i Hela Hälsingland. När de sista fem förarna togs ut för att få provköra i England, fanns inte Liitens namn med.
Lite tråkigt, kommenterar 21-åringen.
Det var fem andra som hann få ihop hela budgeten på kort tid så de valdes automatiskt före.
Liiten sticker inte under stol med att han är besviken på Vauxhall som han tycker bara ser till pengarna
Det känns lite fel faktiskt. De går efter de som hade pengarna i stället för talangen. Men i sista uttagningen gällde det pengarna och där blev det väldigt kort om tid. Jag fick ihop en bra summa, men tyvärr så var den inte tillräcklig för att de skulle tycka att den var bra.
Nu blir det rally på hemmaplan istället för Liiten.
Jag ska väl åka förbundsmästerskapet och någon SM-tävling, så jag får mäta mig här hemma i stället, säger han.

*
BloggOstenFick ett kul mejl igår från Stenungsunds Ulf Storm där han skriver, ” Hej Tommy.
Har idag hälsat på mannen, myten, legenden Jan-Inge ”Osten” Carlsson i Göteborg. Han har en bild hängandes i verkstan som du tog i Skilling 500 1972.
Synd att du inte stod där året efter för då rullade han i samma sväng igen.
Ha de gött & tack för din fantastiska blogg.”.
Måste erkänna att jag har lite dåligt minne från just den här rullningen. Erkänner att det är  svagt det är ju ändå inte mer än 43 år sedan…

*
Zappade på tv:n igår och kom då till ett av mina absoluta favoritavsnitt av Top Gear. Detta där trion korsar Botswana i Lancia Beta, Mercedes respektive gul/vit Opel Kadett från 1965. James May sätter sig i Mercan medan Jeremy Clarkson väljer som alltid det mest udda, en Lancia. Richard Hammond visar än en gång vem som har mest hjärnceller hopkopplade och kör Opel Kadett. Bortsett från det lilla missödet när han skulle korsa en flod och sänkte Kadetten, rullade den på utan problem.BloggTop Till slut blev det dött lopp mellan den och Mercedesen medan Lancian kom ohjälpligt sist. Måste kännas stort för Stuttgart-produkten att lyckas hålla jämna steg med en Russelsheimare. Skumpan lär ha sprutat där nere…

*
BloggAmbulansSåg detta på Facebook i går, ”Bärgarna i Västernorrland har lagt ut korten på FB idag. Miljöpartiets krav på dubbdäcksförbud är vansinnigt! Miljöpartister utgår från att verkligheten får lov att anpassa sig efter partiprogrammet och inte tvärtom.”.
Är där verkligen någon som kan säga emot på detta? Hur var det Åsa Romson uttryckte sig, ” Vi tvingas tillfälligt anpassa oss efter verkligheten.”, då gällde det flyktingar men i mina ögon kan detta översättas till allt som partiet lägger sig i. Verkligheten är ett dj-la skit, jag håller med!

*
Med detta önskar Motorbloggen Gott Nytt År och därmed vill jag även ha sagt att det inte blir någon blogg på nyårsafton. Vi ses 2016!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *