Världsmästaren i F1 är het…

Först vill jag bara beklaga att det blev lite väl snabba fingrar på tangentbordet i går. Naturligtvis var det inte ifjol som Svenska Rallyt inte kördes, utan i år 2009 som norrmännen tog över. Dock bara för ett år och nu i februari är ordningen återställd.
Upplagan 2010 ser ut att bli hetare än på flera år. Självklart är det 2007 års F1 världsmästare Kimi Räikönen som blivit rena värmekanonen för Rally-VM. Kimi byter Ferrarin mot en Citroën och kommer att köra för Citroëns Junior Team. Nu är det väl lite för mycket begärt att han ska upp och matcha Loeb och Hirvonen så här direkt, men på sikt kan han mycket väl ta pallplatser. Farten finns bevisligen, tionde platsen med Super 2000-Fiaten i Finska Rallyt innan rullningen, innebär respekt.
Om Kimi är debutant i Rally Sweden så är det tvärtom med Marcus Grönholm, femfaldig segrare i rallyt. Nu kliar det åter i gasfoten och det som från början var tänkt som ren uppvisning på Grönholms favoritsträcka, Sågen, verkar nu ha utvecklats till start i rallyt. Bilmärket är oklart men det mesta talar för en Ford Focus, samma bil som Grönholm avslutade sin långa karriär med.
Sedan finns naturligtvis Loeb, Sordo, Hirvonen, Latvalla och bröderna Solberg med och höjer temperaturen i Värmlandsskogarna.
Trist är naturligtvis att där inte är någon svensk som kan vara med och utmana. Närmast är det PG Anderssonsom kämpar för att komma till start med en konkurrenskraftig bil, men än så länge är det oklart om han lyckas.

2 svar på “Världsmästaren i F1 är het…

  1. Kommer bli en riktig höjdare i år! Hoppas på att få stå där uppe och frysa med snö upp till midjan 🙂

    Förövrigt kanon med en motorblogg! Hoppas på lite rapporter inifrån Opeln framemot våren när rallysäsongen drar igång här nere.

    1. Hej.
      Tack för att du gillar motorbloggen. Delar din förhoppning om att få stå i snö till midjan. Vad gäller Opeln, så lär även den komma att nämnas när det börjar våras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *