Tre skåningar i Rally Xplosion och VOC:en har flyttat till Växjö!

En tunn rallyhelg i Sydsverige väntar, kanske en liten frist inför nästa helgs stortävling Snapphanerallyt I Hässleholm. Störst på rallyfronten är väl annars näst sista deltävlingen I Sverige-Serien för Volvo Original, Rally Xplosion I Västerås. Ett sextiotal Volvoåkare byter den här gången ut grusvägarna mot arenaåkning ett kul och lite annorlunda inslag. Bara tre skåningar finns på plats, alla från SMK Hörby, B-förarna Anders “Drutten” Östberg och Ola Wingren samt fjärde placerade i C-klassen Simon Nilsson.
Noterar att STCC får en riktig tungviktare till de avslutande tävlingarna. James Thompson har inte alls fått till det i Polestar-Volvon och lämnar. Ersätts av nästan överkvalificerade Gabriele Tarquini som blev världsmästare för standardbilar 2009. I ryggsäcken har han dessutom 78 Formel 1-starter, något för Johan Stureson & co att bita i…
Vidare läser jag att Janne ”Flash” Nilsson är på gång och detta inte bara med sin nya STCC-utmanare. Nu startar han även samarbete med mc-tillverkaren KTM!
Har fått många reaktioner från folk som läst att VOC:en fanns ute på diverser säljsajter. En del menade nog, ”äntligen har han insett sitt eget bästa”. Andra fruktade att jag skulle lägga av, men ingalunda. Den röda är såld och har kommit till ett bra hem i Växjö där den dessutom får sällskap av en grupp H-kompis. Tror dom två kommer att trivas ypperligt ihop….
Själv blir det en ny, ny och ny den är faktiskt äldre än den röda i besiktningspapperna. Dessutom med bara två dörrar och det som är det värsta, den är silverfärgad. Finns en färg som jag absolut inte gillar på bilar och det är silver. Nu sitter jag där med med en silver-VOC och vet inte riktigt hur jag ska tackla problemet. Lacka om blir för dyrt, får väl helt enkelt gilla läget…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *