Tom K. vann SM-finalen ”Rally Arvika”, men Flodin tog guld, så även Adielsson, Reiersen, Jakobsson medan Kalle och Emma fick nöja sig med silver.

Breking News: Fråga mig inte vad det är som händer men upepnbarligen har det blivit strul med resultaten (?) i ”Standard” och plötsligt står Hörbys Kalle Ingesson och Jan ”Janjan” Johansson på samma poäng. Då enligt uppgift, tar Kalle SM-guld i kraft av en seger. Väljer dock att avvakta tills jag ser det svart på vitt!

Foto: Tommy Svensson

Detta skrivs lite under tidspress men när Tom Kristensson/Andreas Johansson från SMK Hörby kör hem SM-finalen ”Rally Arvika” måste jag ta mig lite tid ändå. Inför sista sträckan, nästan två mil långa ”Stensjön” var hemmafavoriten PG Andersson/Andreas Fredriksson på väg mot seger med Team Skåabs Fiesta och fem sekunder efter var Tom och Andreas.

Foto. kristian Lindberg

Ändå hyggligt avstånd till trean Fredrik Åhlin/Joakim Sjöberg med Team Nybes Skoda, 11,8 efter Hedström Motorsports Polo R5. Vågar inte tänka hur förvånad hur Polo #8  blev när man passerade PG:s ”framlängesrullade” Fiesta och Åhlins strandade Skoda. Helt plötsligt var det skånsk vinst på värmländsk mark, en vinst som Tom nästan bil be om ursäkt för.

Tufft att se dom ligga där inne. Rejäla avåkningar men det var OK-skyltar överallt så det känns ändå okej, en seger är alltid en seger, förklarade Tom.

Här kan jag då tillägga att i resultatlistorna skrivs bara fakta och detta är, att Tom var kyligast när det gällde. Med andra ord, det finns ingen orsak för att be om ursäkt för denna seger, tvärtom extremt välförtjänt!   Med bara två tävlingar blev Tom/Andreas tia i SM-tabellen med 43 poäng på bara två tävlingar (4:a  i Snapphanerally). Finns där någon som säger emot på att jag tror att Patrik Flodin fått svårt att ta guld med Tom i full säsong?

Foto. GK Door team

Den funderingen har inte fått något svar från Flodin (inte  så konstigt då den dyker upp först här) istället jublade han och Göran Bergsten från sin fjärde plats över ännu ett SM-guld.

Målet GK Door Team Sweden hade inför säsongen var att vi skulle vara med och slåss om SM-guldet, så det känns jävligt kul att kunna knyta ihop säcken på det här viset, guldjublade Patrik.

GK Door Teams Polo-duo kniper SM-guldet med en marginal på 20 poäng.

Det är konstigt nog otroligt svårt att köra ett rally bara för att ta sig i mål. Det är så lätt när man inte kör på 100% att göra små misstag som blir ödesdigra. Så inför tävlingen har jag varit jäkligt nervös. Men när vi väl startade igår försvann det mesta och vi har haft otroligt kul i skogen och kört på kanske 90% av vår kapacitet, säger Patrik.

Det här är andra året de tävlar i den högsta klassen, senast var 2019 och även då slutade det med SM-guld. 

– Jag är så otroligt tacksam att jag får fortsätta hålla på tillsammans med Patrik. Det här är femte SM-guldet av sex försök i två olika klasser och med fyra olika bilar. Vi har vunnit med Skoda, BMW, Volvo och nu en VW Polo, säger Göran.

När Åhlin försvann blev det helt plötsligt Team Nybes Albin Nordh som med årsbästa placering tvåa efter Tom,  tog hand om silvret i par med Christoffer Bäck. Detta med tre poängs marginal till Nybe-kompisen Jonas Åkesson/Maja Bengtsson. 

PG var djupt besviken på sig själv och menade att det varit för många egna misstag under året.
Jag touchade i ett betonglock och när jag kom in i nästa sväng hade jag en punktering utan att märka det. Jag höll fullt på femmans växel och det styrde inte alls. Vägen var nydikad och vi rullade ganska brutalt framlänges och det tog stopp, berättar P-G.

*

Foto. kristian Lindberg

Länge dominerade You tube-stjärnan Tim Liljegren/Stefan Ahl med Team Skåabs ex. Flodin Volvo 940. Men säg den lycka som är beständig och efter SS9 fick Tim parkera ”den gule”. Istället gick både segern och SM-guldet till Mattias Adielsson/Bosse Holmstrand vars lika gula Toyota var 43 sekunder före Emil Karlsson/Jessica Larsson.

Som trea rullade så smålänningen Victor Karlsson/Jonas Magnér in, bara 2,6  efter Emil. Två poäng skilde mellan Mattias och Emil i SM-tabellen medan trean Johan Lundquist var 28 bak göteborgaren i topp.

Foto. privat

Lider med mina klubbkompisar Pontus och Peter Berglund som fick ”Avåkning” på näst sista sträckan.

Slut för idag punka på en raka som ej märktes innan en vänster 4- då svänger inte bilen längre, berättar pappa Peter. 

Rally är i grymt ibland…

*

Foto. kristian Lindberg

Lugnt var det för Isac Reiersen/Lucas Karlsson som trots sin blygsamma tredjeplats i Arvika ändå säkrade sitt första eller rättare sagt andra SM-guld, både vinnare i Junior-SM och Internationella 2WD. Silvret gick till dagens vinnare Patrik Hallberg och John Stigh.Eskilstunas Robert Andersson/Jesper Samuelsson har dominerat Nationella 4WD hela året och avslutade på samma  sätt genom seger i finalen. Halvminuten efter slutade Mattias och Jonna Nyström medan en annan Jonna, med efternamn Eson Brådhe slutade trea i par med Nicklas Edvardsson.  Samma placering fick Nyköpings-Jonna i SM-slutställningen där dock Lindes Kim Nydén (bröt i Arvika) ändå smet mellan henne och Robert.

*

Ett på skånska, ” enda djävla futtet poäng” gjorde att att SMK Hörbys Karljohan Ingesson/Emma Fransson fick med sig ett SM-silver hem från Arvika istället för ett guld.

Foto. kristian Lindberg

Nu är jag lite kluven då årets mästare heter Jan ”Janjan” Johansson och Christian Olsson, Fryksdalens MK. Kluven då ”Janjan” är en av alla fina kompisar jag fått genom åren med Rally Sweden. Helt klart, är det något som jag ändå kan gilla så är det att just sympatiske  ”Janjan”snor guldet framför Kalle…

*   

Som jag började, lite tidspress så detta blir allt för idag och dessutom ingen blogg i morgon. Inte så att jag försöker smita undan, istället ägnas dagen åt att vara funktionär i Eslövs MK:s RS-tävling ”Kanonen”. Till skillnad från många andra, hade jag, Ronny Isacsson, Anneli Nilson, Christer Alsterling och Stefan Hansson (Bertil Gunnasson är svårt förkyld) inget hållbart skäl för att komma undan…  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *