Tipset till Västrallyt gick ”nästan” in, Jonas Olsson nerpetad till silverplatsen, Jim bantade 940:an och Ola vann igen!

Hade nu bara inte Mats Jonsson vikit ner sig i Västrallyt hade mitt lilla segertips för en gångs skull blivit hundraprocentigt men jag hade ju faktiskt även vinnande Pontus Tidemand som gardering i Trimmat 4WD. Leif Peterson var lite tam inledningsvis men när Johan Carlsson fick problem med växlarna klev ”Leffe” fram och så var det hela ”klaart!
Samma sak i Otrimmat 2WD där Jonas Olsson inte kunde matcha Victor Henriksson på något vis. Victor tog tredje raka och toppar nu SM, två poäng före Jonas med David Pettersson som trea. David skänkte bort tredje platsen till Jonas i helgen genom att slå bort ett hjul några sträckor före mål. Lika ”schangtil” var inte Mattias Jirvelius som envist höll kvar vid sin andra plats före Jonas. Åhuskäärs fines´t analyserade och kom fram till att han var för feg.
– Vågar inte hålla nere tillräckligt när det går fullt inne i skogen, vet inte om man börjar bli för gammal och klok…
Analysen verkar korrekt då Jonas tappade allra mest på de snabba partierna och han menar att det hela sitter i huvudet och kan bara ”köras bort”.
– Satsar på att genrepa i TV-Svängen inför East Sweden Rally, men det kan bli problem att hinna med, menar Jonas.
– Är bjuden på någon sorts bröllopsfest samtidigt, men vi får hoppas det går att kombinera…
Satt och bet på naglarna när jag såg att Patrik Johansson länge hade ledningen i Otrimmat 4WD över min tippade vinnare Jimmy Joge. Vet också sedan tidigare att Patrik gärna visar sitt ”missnöje” mot mina tips när jag tippar fel. Till slut lyckades Motalas otursförföljde Mitsubishiåkare pressa sig förbi sin kollega från Växjö.
– Men strunta nu i detta Patrik, jag tror ändå stenhårt på dig som SM-vinnare!
För en drygt en timme sedan drogs snöret för anmälningar till Emil-Trofén i Vimmerby, deltävling åtta i Sydsvenska Rallycupen. Bland de sista att trycka på Enter-knappen var Stoffe Nilsson som får finna sig i att bära favoritskapet ihop med Åke Jacobsson. Lite tunt med anmälningar, det stannade på 113 ekipage vilket är långtifrån vad som var sugna i början av säsongen. Nu ingår inte tävlingen i Södras Rally-DM vilket kan vara en förklaring till det lite klena intresset.
Ett stort grattis till Ola Nilsson som åkte åttor kring rallystjärnorna Sebastien Ogier, Carlos Sainz, Juha Kankkunen och Marku Alen när det var dags för race i Scirocco R Cup. Ola är rena segermaskinen och bara vinner, vinner och vinner igen. Nu måste där hända något stort 2013!
Har fått både bilder och telefonrapporter från dagens RS-DM/Asfaltcup i Örkelljunga. När jag fick bilder på både Asfaltcup ledaren Jim Nilssons ”nedbantade” VOC 940 (den var ju lite smalare) och Kristianstads nye VOC:are Johan Kastemans bilar kom jag fram till att ” värdet av att ha rallybilen i garaget när det är tävling aldrig ska underskattas”!
 Jim hade turen att klippa en björk strax efter målgången i första heatet, tur? Ja det var efter målgången så då får det väl kallas tur. Kastenman däremot träffade något riktigt hårt med landets äldsta fortfarande rullande VOC:are ( Tyko Nilsson byggde den i början av 90-talet). Fast frågan är hur länge den överlever i händerna på erkänt hårdkörande Kastenman…
Vann gjorde som vanligt är man böjd att skriva, Mats Andersson och detta cirka tio sekunder före Mats Lundahls vassa BMW.
När inte Roland rattade Black Beauty, den här gången helt utan press från ja ni vet vem, tog han bilder och informerade mig om tävlingens gång. Den ”svarte” rullade in som fin fyra medan klubbkompisen i Hörby Anders Palmquist vann. Normalt sett snabbe Tyko Nilsson hittade en kon och fick extra prickar medan Rickard Fors inte fick till det alls och slutade trea. Viktoria Lindh ledde C Grupp E inför sista körningen och nu när jag inte var på plats och ”stressade” så har det säkert gått vägen för äkta paret Lindh.
Ebbe Nilsson körde asfalt i Danmark, deltävling tre i Yokohamamästerskapet Øst och slutade tvåa i klassen bakom Peugeotåkaren Michael Ted McBride. Ebbe var dock ganska långt bak, ungefär halvminuten vilket var mer än normalt mellan de båda. Allra snabbast var Kim Madsen i en Peugeot 306 Maxi före Opelåkaren Claus Jensen och på tredje plats Tim Svanholt. På tal om Svanholt han måste mer eller mindre ha gjort en ”drive thru” på Snapphanerallyt med Golfen. Såg honom på väg till besiktningen och sedan var han borta. Vad hände? Startade Svanholt överhuvudtaget?
På tal om Snapphanerallyt så var jag ju idag på SM i Mountainbike ute på Hovdala i drygt trettiogradig värme. Detta är inget för mig, alldeles för svettigt men annars är det ganska kul, lite som rally på cykel. På väg därifrån passerade jag Hässleholms MK:s klubbstuga och läser på deras ”SM-skylt” följande ”Snapphanerallyt Rally-SM 2012”. Antingen har jag missat något eller så har Wilke gjort det, för inte ingick förra helgens tävling i Rally-SM? Det är väl först 2013 som Snapphanerallyt körs som SM eller?
Mer Hässleholm, sprang på oförtröttlige motor/rallyentusiasten Rune Nilsson med sonen Andreas ute på Hovdala där han haft ett finger med i banläggningen för cyklisterna. Paret Nilsson berättade då att man precis kommit hem från en heldag i Danmark där det tävlats i Regularity med Opeln. Det hade varit varmt, så in i h-e varmt enligt Rune så att svettningen gjort att han inte behövt lätta på trycket på hela tävlingen.
– Behövde fyra öl på direkten vid målgång för att återställa vätskebalansen, konstaterade han belåtet.
Hur som helst så var de värda både ölen och för Andreas en mer körbar variant då Hässleholmarna vann tävlingen.
Noah Milell vann inte i helgen!
Så var det faktiskt för en gång skull så att Noah fick ge sig när det var SKCC i Lidköping. Värst den här gången var göteborgaren Lukas Thylin som ledde från start tillmål med Kristianstadsåkaren som tvåa.

2 svar på “Tipset till Västrallyt gick ”nästan” in, Jonas Olsson nerpetad till silverplatsen, Jim bantade 940:an och Ola vann igen!

 1. Hej Tommy.

  Du är verkligen skarpsynt! (Jag som trodde att du knappt har ledsyn och att det är därför du inte vill köra så fort)
  Du såg helt rätt. Jag tog ner DM skylten men hann ej byta från 2012 till 2013. Som det kan bli!!!!

  Då vill jag också passa på att gratta Rune och Andreas till segern!!
  Ni är fantastiskt duktiga (Tur att det är Andreas som läser)
  Just nu jobbar de med förberedelserna inför vår SM deltävling i Bil-O.
  (Allt för att hålla uppe SM kompetensen i klubben)

  C G

  1. Hej CG. 
   Lite av mitt jobb att hålla koll!
   Vad gäller farten i Silver-VOC:en så kan jag inte skylla på synen, men där är många andra felkällor…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *