Jonas Olsson avancerade till trea i Rally-SM, Opel seger i Ryd och den ”silvrige” vilar i garaget!

Med två sträckor kvar att åka av Rally-SM i Västrallyt ser det ut som att Pontus Tidemand kommer att åka hem det hela. Leder klart före Mats Jonsson och när tidigare tvåan Pelle Sääw rullade på sträcka fem är marginalen neråt betryggande. Men som sagt två sträckor återstår.
Mitt tips så här långt är hundraprocentigt i Otrimmat 2WD där Jonas Olsson just nu innehar tredje platsen. Men detta är lite turligt då Jonas legat fyra i stort sett hela rallyt men på sträcka åtta fick trean David Pettersson problem och tappade nio minuter. För Jonas och Mikael Jönsson gäller det nu att hålla i placeringen, uppåt kan man glömma där är över minuten till Mattias Jirvelius och ännu längre fram flyger Victor Henriksson som etta.
Stenhårt är det i Otrimmat 4WD där det handlar om tiondelar mellan just nu ledande Patrik Johansson och Jimmy Joge som tvåa. Samma visa i Trimmat 2WD där Leif Peterson leder med tre tiondelar före Toyotakompisen Johan Carlsson. Målgång sker strax efter 18.00.
I Vilda Ryd Racet fick hemmaföraren Kristoffer Thörjesson äntligen en riktig fullträff som har haft det motigt i år. Först rullning i Simrishamns och något liknande i Växjö med den blå Opel Astran. Nu blev det seger med sex sekunder tillgodo på våldsamt snabbe B-föraren Robin Adolfsson. Fast frågan är om inte trean Rickie Borgström kört hem hel klabbet om han inte tappat fjorton sekunder på första sträckan. I mål var Rickie bara 8,9 efter…
Så har det även körts TTA-racing i Karlskoga på Gelleråsen. Polestarteamet tog en dubbelseger genom Fredrik Ekblom och Thed Björk. Stor dramatik rapporterades det om i Sportradion, men jag förstod aldrig riktigt i vad denna bestod av, får väl kolla på tv!
I morgon är det dags för RS-DM i Örkelljunga och då står Silver-VOC:en i garaget. Nu är det inte så att jag har svårt att ta mig in i bilen på grund av att kroppen stelnat i fosterställningen som är orsak till ”icke starten”. Jobbet sätter hinder i vägen och i stället för Örkelljungasasfalt bär det av till Hovdala och någon sorts form av SM i Mountainbike. Kanske något för mig vad vet jag, fast det verkar lite för jobbigt…
Önskar så klart alla lycka till men ett extra till Viktoria och Thord Lindh som nu kan köra lite mer avslappat när den silvrige står i tryggt förvar. Samma sak för Black Beauty med Roland Brorsson och Martin Nilsson, nu har ni ingen press på er så jag förväntar mig att ni ger Fors en riktig match!

2 svar på “Jonas Olsson avancerade till trea i Rally-SM, Opel seger i Ryd och den ”silvrige” vilar i garaget!

  1. Tack för hälsningen, det kan säkert behövas, ser trots allt fram emot när Silvevocen åter gör entré på banan.
    Din asfaltkartis Stefan hänger med till Örkelljunga för att se och lära samtidigt som han säkert blir behjälplig som serviceman.
    Hälsn/Roland B.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *