Tipset inför Skilling 500 höll och Rally-VM redan avgjort, Loeb vinner igen!

Får väl anse mig rätt så nöjd med förhandstipset inför Skilling 500. Hela topptrion fanns med och precis som jag varnade för, så blev hemmaåkaren Andreas Magnusson för svår för Stoffe. Men hade inte Vinslövs rallystolthet haft maximal otur och råkat ut för en punka två kilometer efter start på första sträckan, så är där ingen som vet hur det slutat. Med första sträckan borträknad så skilde ungefär en sekund mellan Stoffes Subaru och Andreas, i en för dagen av Hans-Erik Weng hyrd Evo X:a. Nu ska man absolut inte förringa Andreas insats, för att med lånad bil och med ett långt tävlingsuppehåll i bagaget vinna direkt, är imponerande.
Annars är där inte så mycket att säga om Skilling 500, de flesta var mycket nöjda med vägarna även om det bitvis blev lite uppkört. Inte så konstigt med tanke på allt regn som föll innan tävlingen. Turligt nog regnade det inte så mycket under själva tävlingen, för då kunde det blivit riktigt tufft.
Tufft värre var det även i Portugals VM-rally. Kul att Junior-föraren hos Citroén, Sebastian Ogier kunde ta sin allra första VM-seger, men det kommer fler, lita på det!
Skönt också att det inte kom någon trist teamorder att släppa förbi Loeb som bara var sju sekunder efter på andra platsen. Trist är det däremot att VM troligen redan är avgjort, det skiljer femtio poäng mellan Hirvonen och Loeb. Till slut blir det så att Loeb vinner igen och detta var nog anledningen till att Ogier fick känna på segersötman. Citroénteamet känner sig nog så säkra att de två extra poäng som Loeb fått vid seger inte kommer att ha någon betydelse för VM-utgången. Tyvärr tror jag att dom har rätt. Missförstå mig inte när jag skriver tyvärr, jag menar bara att det är lite tråkigt att VM verkar avgjort innan man ens nått halvvägs…
Nu lovar Malcolm Wilson hårdtestning inför nästa tävling som körs på asfalt i Bulgarien i juli. Han är även övertygad om att Ford kan komma tillbaka och hitta ny fart och att VM långtifrån är avgjort även om det skiljer 26 poäng i Märkes-VM, vilket är det som först och främst gäller för Borehamgänget.
Till Bulgarien ska PG Andersson ha hunnit bli lite hemmastad i Focusen som han ska ratta för Stobart-teamet där han förväntas ersätta Henning Solberg. Solberg som inte fått till det i år och inte ens kartläsarbytet från Menkerud till österrikiskan Ilka Minor har gett honom det lyft han väntade. Nu verkar det som Henning tar ett litet break och kommer tillbaka när det är dags för grus i Finland, sista helgen i juli.
Precis som jag förutspådde så slutade Mattehw Wilson före Mads Östberg, sexa respektive sjua. En viss besvikelse måste finnas hos SSR-vinnaren som så gärna ville förbättra sjätte platsen från i fjol, men det gick inte hans väg.
För PG kan detta vara chansen han länge väntat på och är så väl värd. Lite tradigt bara att det blir på asfalt som han ska göra Forddebut, ett underlag som inte är hans favorit. Men med lite tur ska det kunna ge VM-poäng och ytterligare skjuts mot nya framgångar i VM.
Den här gången blev det lite trist då PG åkte av andra dagen sedan ett bakhjul lossnat. Startade om på dag tre och körde in som femma till slut. Nu ligger PG trea i tabellen, 36 poäng efter ledande spanjoren Xavier Pons. Fram till tvåan, segraren i Portugal, Jari Ketomaa skiljer åtta poäng.
Frågan är vem som har fått eller får ”vingar i Red Bull-teamet” efter katastrofen i Turkiets Formel 1 tävling? Mark Webber och Sebastian Vettel såg länge ut att ha dubbelsegern för Red Bull som i en liten ask. Men så fick Vettel på andra plats för sig att han ville vinna och försökte köra om stallkompisen med förödande resultat. Istället vann McLaren dubbelt genom Lewis Hamilton och Jenson Button som andre man.
Undras tro vad McLarenteamet segerskålade i? Red Bull och vodka kan man kanske tänka sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *