Tippa rätt vinn Loebs PP-overall, Loix byter WRC mot S2000 på hemmaplan, svensk R2-Twingo och TACK!

BloggPeakNu har du chansen att vinna Sebastien Loebs för Pikes Peak Hill Climb specialdesignade Red Bull/Sparcooverall. Det enda du behöver göra är att tippa vilken sluttid Seb har när han passerar målflaggan i det 91:a racet nu på söndag. Nu går det inte att höfta så där lite lätt, utan Red Bull vill ha tiden sluttiden i minuter, sekunder och hundradelar. Dessutom gäller det även att tippa rätt på teamets andre förare och ”Peak-Kungen” Rhys Millen. Han kör en Hyundai Genesis (bilden), en bil som mer ser ut att passa på Le Mans asfalt än på ”backens” grus. Är du intresserad så tippa på:
www.redbull.com/en/motorsports/events/1331586339602/pikes-peak-international-hill-climb
F-n jag skulle kanske själv tippa, brukar ju gå hur bra som helst när jag tippar rallyvinnare? Å andra sidan har jag overall redan och Loebs skulle säkert vara allt för liten…

Loeb har annars fått till det hyggligt med inställningarna, klart snabbast på träningarna med Peugeoten. Dock är man från teamet lite rädd för att det ”mörkas” hos konkurrenterna. Hur som helst startar Loeb först på söndag.

*
BloggYpresI morgon drar sjätte deltävlingen i Rally-EM eller lite mer sexigt, ERC igång i Belgien. GEKO Ypres Rally röner jättestort intresse hos belgarna och mediauppbackningen lär vara enorm. En som inte kör är publikfavoriten fyran i tabellen Francois Delecour som i år haft det lite svårt med sponsorer. Inte heller ledaren Jan Kopecky ställer upp med Skodan utan irländaren Craig Breen, tvåa går ut som första bil med Peugeoten. Direkt efter kommer min ”favorit” Hayden Paddon från Nya Zeeland i en Skoda.
Storfavorit i mina ögon är hemmaföraren Freddy Loix som vunnit de inledande deltävlingarna i Belgiska Mästerskapet plus, men då i en WRC-Focus 2010. Nu tillåter inte belgarna WRC-bilar i ”BM” utan 42-årige ”Lucky-Freddie” sitter nu i en Skoda Super 2000. Ett byte som han tror kan bli lite klurigt men siktar ändå helt klart på sin nionde seger i tävlingen.
Det blir inte lätt men jag är ändå van vid den här typen av rallybil eftersom jag kör en del tester åt Michelin och då använder jag en Peugeot 207, avslöjar Loix.

*
Bloggi20Lite spännande i Ypres var att i ena hörnet av serviceplatsen stod nya WRC-Hyundaien uppställd på ett podium. Så klart ingen fulladdad testbil, utan mer åt ”show-car”. På plats vid sidan av i20:n finns även teamchefen Michel Nandan för att kika på eventuella förarkandidater till 2014. Enligt snacket på ”krogen” i går kväll var de hetaste namnen Petter Solberg (!!!) och Juha Hänninen. Som alternativ fanns Hayden Paddon, Thierry Neuville och Kris Meeke.
Men hallå Michel nu får du väl ge dig, fixa nu så att PG Andersson och kanske även Pontus Tidemand får en riktig chans att visa vad de går för!

*
BloggTwingo 2Skrev igår om Max Vatanen som kör en Renault Twingo R2 i helgen. Nås nu av ”nyheten” att första R2-Twingon här hemma finns i Småland. Det är Växjös Andreas Sigfridsson som köpt värstingen och som förare i bilen skulle ”Grupp E-stjärnanSimon Komulainen vara aktuell. Första ryktet gjorde gällande att bilen skulle ha körts i Dackefejden men där hittade jag ingen Twingo i startlistan. Inte heller i Skillingaryd i helgen så vi får väl se när ”fransyskan” dyker upp?

*
BlogYoungNu när det är paus i Rally-SM så öser istället Ramona Karlsson på med sina tjejer i Young Female Drivers. Nu har gänget varit i Arvika för att förbättra flåset, lära sig äta rätt och lite andra träningsråd (allt detta har man ju själv klart för sig sedan länge…). Tommy Kristoffersson gav sedan kloka råd om hur man bygger upp ett framgångsrikt tävlande.
Detta var den allra första föreläsningen för tjejerna och gjorda på ett så proffsigt, inspirerande och personligt sätt att jag blev både väldigt stolt och rörd, säger en uppenbarligen nöjd Ramona.

*
Informerade igår om den tråkiga nyheten att det inte längre går att kommentera bloggen längre ( detta gäller alla bloggar i hela Gota Media där Kristianstadsbladet ingår). Istället får man mejla mig direkt så kommer de in den vägen och samtidigt var detta det tusende inlägget och där jag ställde frågan om ni läsare ”orkade med fler”?
Svaren lät inte vänta på sig och mejlkorgen hade svårt att svälja undan alla. Väljer därför att bara ta de allra första som svarade på min fråga:
Hej.
Klart som ”körvspa” som vi säger här i Värmland, att vi orkar med mer bloggande.
Är ju dagens höjdpunkt att få en sammanfattning av motorsportnyheterna, ibland vinklade med lite ironi som förhöjer glädjen 🙂
Så kör på! Så länge DU orkar.
(Hade nästan abstinens när du va borta i början av juni och inget skrevs 🙂
Tack för en kanonbra blogg.
Mvh Fredrik Erixon Säffle”.
”Hej Tommy. Läser din blogg varje kväll, jätte kul och mycket bra info.
Keep up the good work
Mvh,Tage”.
” Hej
Tack för de första 1000. Har inte missat många.
Jag orkar med fler…fast du inte älskar TTA bilar.
Vad har du emot en hög med järnrör?
Per Gustafsson
Ett stort tack till alla er som tog sig tid att återkoppla och även tack til lalla er andra som på ett eller annat sätt visar att ni uppskattar Motorbloggen. Vi får se om det blir tusen till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *