Tänaks WRC- Fiesta torkas, framflyttad is-premiär, fullt även på Gotland och det är Marcus som åker…

BloggTänakTwitter kom idag, ”Look who’s home… the Fiesta RS WRCs returned to M-Sport HQ yesterday and TiTanak is getting a full strip down ready for next month’s Rally Argentina”. Utan tvekan den mest betittade Fiestan någonsin!

*
Lite kul är att ta del av informationen på SBF:s hemsida idag den 13 mars med rubriken ”Isracing-premiären framflyttad”. Inställd hade jag förstått men framflyttad, väntar man verkligen på ännu mer vinter i Norrland samtidigt som vi snackar gruspremiär i Skåne? Nu är det Överkalix MK som ställer in helgens premiär då plusgrader dygnet runt gjort isen dålig. Läget var perfekt fram till i tisdags, fin is, dryga halvmetern med snö och kalla nätter, berättar arrangören i meddelandet. Trots utlovad kyla i väderleksrapporter började allt tina, dygnet runt. Dessutom är det en skåning som är ordförande i racingutskottet, Claes G Elofsson, Södra BF:s ordförande.
Det är verkligen synd om arrangören! Medlemmarna lägger ner ett jättejobb och så ställer vädret till det i år igen, suckar han.
Nu blir det förhoppningsvis istället premiär hos Morjärvs MS om en vecka med en dubbeltävling lördag och söndag. Om det nu blir ny vinter alltså…

*
En stor You Tube klickare var filmen med Harri Rovanperäs son Kalle där han for fram som ett skållat troll i en Grupp H Toyota Starlet. Då var Kalle bara elva år och nu när han blivit 14 år är det hetare vagnar som rattas. Allra senast var det en TGS-teamets (Toni Gardemeisters team) SKODA Fabia S2000 som blev leksaken för dagen. Säger bara en sak efter att ha sett filmen, hammar inte Kalle i WRC då vet jag inte…

*
Inte bara till Simrishamn som rallyintresset är stort, Rally Gotland upplever samma ”problem”. Även här har maxgränsen på 180 bilar passerats och nu är man uppe i 196 ekipage till den populära två-dagarstävlingen. Även gutarna väljer att öppna för fler än vad man först tänkt och har öppnat extra anmälan, men här handlar det enbart om att ställa sig på en reservlista i händelse av återbud.
I Simrishamn har det nu lugnat ner sig och idag finns 213 namn i listan, men ännu återstår nästan en hel vecka anmälnignstid.

*
BloggMarcusVet inte om jag ska skratta eller gråta över vad som händer Marcus Ericsson borta i Australien. Ena sekunden ska Marcus köra premiären i nästa är det holländaren som struttar runt med ett flin på läpparna i depån. Illavarslande är också att det enligt brittiska experter blir Marcus som får hoppa ur bilen till förmån då för Giedo van der Garde. Ser mörkt ut då australisk domstol nu vid två tillfällen slagit fast att det är van der Garde som har rätten till stol och ratt i Saubern. Man har också beslutat att Saubers alla tillgångar i Australien, även själva bilarna ska beslagtas om man inte följer domstolens beslut.
För en svensk i motorsport är detta vardagsmat inget får gå för lätt, altid något djävulskap som lurar runt hörnet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *