Stoffe vinner Simrishamnsmixen och HU backar om SBF:s 5-årsregel!

Vem vinner Simrishamnsmixen i morgon? Naturligtvis en nästan omöjlig fråga att svara på, även om jag har mina aningar. En premiär är alltid svårtippad men nog ligger Hässleholms MK:s Stoffe Nilsson bra till för ännu en totalseger. I fjol var han ju rena segermaskinen i Södra och där finns väl inget som talar mot att det inte blir samma sak i år?
Jag kör mitt tips i 4WD så här:
1.Stoffe Nilsson Hässleholms Mk Subaru
2.Björn Persson Huddinge MK WRC-Focus
3.Cemoni Ohlsson Team Skogsåkarna Mitsubishi
4.Joakim Längberg Linköpings MS Mitsubishi
5.Ingvar Andersson Hässleholms MK Subaru
Björn Persson har bästa bilen, men räcker han till mot Stoffe på ”himmavägar”, tror inte det. Likaså gamle fortåkaren Cemoni Ohlsson, har han kraft att utmana på allvar? Nej, Stoffe vinner om inget tekniskt strular!
Bland de tvåhjulsdrivna är det betydligt värre, som vanligt kan man väl tillägga. Minst fem-sex segerkandidater och vem ska man välja? Jag tippar så här i 2WD:
1. Peter Zachrisson Säffle MC Volvo
2. Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
3. Johan Carlsson Degerfors RC Toyota
4. Thord Johansson SMK Hörby Volvo
5. Joachim Kristiansson SMK Hörby Opel
Mycket Volvo blev det och egentligen skulle fler in på listan, Christopher Zeijlon är en och vasse fortåkaren från Tollarp, Gary Kajson som gör debut i den nyinköpta 240:an en annan. Gary kan chocka vem som helst, när som helst.
Kan inte heller räkna bort regerande DM-kungen Fredrik Nilsson från Hörby. En kung är alltid en kung…
Andra heta namn är Hässleholmsbröderna Gren, Johan och Morgan i den gula Golfen, kan blixtra till. Likaså Robin Friberg från Ludvika i sin Fiesta, åker väldigt fort och kan mycket väl klämma sig in på listan.
Kul återseende är det med Kräbblebodas stolthet Rickie Borgström som legat lågt länge men nu bestämt sig för att lufta Grupp H Volvon. Dessutom med ny klubbadress, Olofströms MK är utbytt till Osby MK.
Fick ett kul påpekande från en rallyåkare. Han hade noterat de nya säkerhetsreglerna för ”förarens personliga utrustning”. Frågan han ställde sig var?
– Gäller reglerna bara föraren, kan kartläsaren/co-drivern åka i badbyxor?
Vet faktiskt inte riktigt hur SBF tänkt här…
På tal om denna heta potatis, så har Historiska Utskottet backat och i senaste protokollet finns följande att läsa:
”§ 4 Fem års regeln stolar och bälten
Diskussion – Åke Hansson presenterade inkomna skrivelser angående 5 års regeln och dess orimlighet i att med det sparsamma tävlande som många historiska tävlande utnyttjar utgör en väl stor investering av utrustning som befinner sig i utmärkt och säkert skick. Beslut – att tillskriva Förbundsstyrelsen att de internationella reglerna följs men med avsteg från fem års regeln.”
Än finns det hopp att reglerna omprövas och får en mer relevant tillämpning. Håll tummarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *