Stoffe Nilsson vann på Österlen medan Zeijlon skrotade i ledning!

Stoffe Nilsson från Hässleholms MK såg till att mitt förhandstips höll inför rallypremiären i Simrishamn. Subaruåkaren fick till det som väntat och började året på samma sätt som han avslutade fjolåret, med seger.
Sedan missade jag lite på placeringarna efter, räknade inte med att Huddinges Björn Perssons WRC-Focus skulle ha lite småhyss för sig. Annars hade jag namnen rätt i 4WD, bara placeringarna som strulade. Försvann helt gjorde Joakim Längberg som jag tippade fyra, han bröt på sträcka fem. Så här blev det och tipset inom parantes:
1. (1) Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2. (3) Cemoni Olsson Team Skogsåkarna Mitsubishi
3. (5) Ingvar Andersson Hässleholms MK Subaru
4. (2) Björn Persson Huddinge MK WRC-Focus
5. (-) Christian Larsson Tjust MK Mitsubishi
I 2WD sket det sig direkt, min etta Peter Zackrisson kom inte till start och då blev det ännu mer vidöppet än vad jag tänkt. Ber om ursäkt Daniel Halldén att jag inte ens nämnde dig i förhandstipsen. Nu gav Skillingarydaren svar på tal och vann klabbet, drygt sju sekunder före min tippade tvåa Kjell Fransson från Vimmerby. När Kjell kom i mål rullade han ner sidorutan och vände sig till mig och beklagade att han inte kunnat infria förväntningarna.
– Ber om ursäkt Motorbloggaren, men jag blev bara trea!
Vad inte Kjell visste då var att ledaren (och inte med på min lista alls) Christopher Zeijlon totalskrotat 240:an i tävlingens absolut sista kurvor, de ökända ”Bästkillebackar-svängarna). Unge Christopher har uppenbarligen aldrig varit på Österlen och i Bästekille, för de böjarna leker man inte med och åtskilliga rallybilar har hamnat i himlen sedan man försökt…
Inför sista sträckan ledde han med åtta sekunder och kunde fiskört mot seger, nu blev det klubbkompisen Halldén som knep den och plötsligt var Fransson ändå tvåa. Där ser du Kjell mitt tips höll hela vägen.
– A men va f-n, jag skulle ju vunnit enligt dig nu när inte Zackrisson kom, replikerade Kjell med ett stort leende.
Sedan gick tipsen samma väg som Zeijlons Volvo. Hade jag tippat Asarums David Pettersson som trea, knappast? Däremot varnade jag för Tollarpsåkaren Gary Kajson som slutade fyra. Första tävlingen sedan TV-Svängen 2009, då med en helbombad 240:a som resultat och åker in som fyra med ny bil. Kan man vara annat än imponerad! Här är topp fem i 2WD:
1. (-) Daniel Halldén Skillingaryds MK Volvo
2. (2) Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
3.(-) David Pettersson Asarums MS Volvo
4.(-) Gary Kajson Kristianstads MK Volvo
5.(-) Daniel Ernstedt 08 Seat
Kan man säga att Volvo äger i 2WD? Vad ska jag skylla på, ja, Jocke Kristiansson tippad femma, kom med den lite tröttare reservmotorn. Blev hindrad av Zeijlons Volvo men hade knappast blivit bättre än nia ändå. ”Todde Bagare”, alltså Thord Johannssons nya gula utställnings 940:a krånglade lite och då blev det bara en sjätte plats. Fast egentligen är där inte mycket jag kan skylla på, missa Halldén, snudd på tjänstefel…
Simrishamns MK med tävlingsledaren Daniel Lundberg i spetsen gjorde ett kanonjobb och bjöd på en tävling som vida överträffade både mina och de flestas förväntningar. Kanonvägar och även de två sträckorna som gick två gånger höll perfekt. Nu hade klubben hjälp av både Trelleborgs MK, Hässleholms MK, Kristianstads MK och SMK Hörby ute på sträckorna. Inget konstigt med detta, för ingen klubb i dag klarar av funktionärsbiten själv. Samarbete är nyckeln till överlevnad för sporten!
För mig var det en stor dag, för första gången hade jag grus under hjulen på VOC:en. Som förbil gällde det ”safety first” och det höll ända till målböjen på Bästekillesträckan. Här var jag lite för inspirerad och åkte rakt fram. Detta till storpublikens jubel kunde jag notera i sidorutan. Nåväl inget hårt fanns i vägen så premiären blev fullt godkänd. Tiderna var t.om lite bättre än jag väntat och en placering mitt i C-VOC hade det blivit. Inte så illa pinkat efter tretton säsonger i Kadetten!
Till slut måste jag citera min föråkarkollega Mattias Bengtsson från Lönsboda. Benke har tävlat sporadiskt med Mitsubishin, hade planer på att sluta och satsa på Multisport istället.
– Men nu det åt h-e igen.
– Detta är ju så mycket roligare och bara att konstatera, man sitter i skiten igen!

2 svar på “Stoffe Nilsson vann på Österlen medan Zeijlon skrotade i ledning!

 1. Ännu en underbar rapport från ett utan tvekan mycket fint arrangemang. Sen är det bara synd att vi måste få i oss detta ”volvo”-gag. Eftersom jag bor i ett ”latinoland” använder jag ”volvoordet” nästan dagligen i samtal med min ”hushållschef”; ”Vuelvo en unos minutos”. Ska bara gå upp till min F1- bar och dricka en öl med f.d. F1-meken (Lola) Neal. Då betyder detta ”västsvenska” ord naturligtvis att jag ”ka bara gå till vattenhålet en minut och sedan kommer jag hem igen. Nu blir det sällan så och sällan en öl. Men Neal och jag har alltid mycket att snacka om.

  1. Hej.
   Jo nog är det Volvoland alltid, även om jag egentligen är Opelman. Men det finns ju ingen ”Opel Originalklass” så då är det bara att bita i det sura äpplet.
   Vad gäller F1, så är mina kunskaper här ännu mindre än på rallyfronten därav de sparsamm inläggen. Fast jag tror att jag kunnat henka när du träfffar meken Neal, gissar att vi talat samma språk efter ett tag/några öl…
   Ha det bra i värmen
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *