Stoffe vinner Lille Mats Rallysprint och Levin vinner i”EM-premiären”!

Vem vinner landskampen i Hässleholms MK:s Lille Mats Rallysprint på söndag, blir det dansk eller svensk seger? Svaret blir kanske att det blir en norrman som står överst på prispallen även om ”guterna” inte kan blanda sig i själva landskampen. Rune Danneborg från Norge sitter med all säkerhet i tävlingens vassaste bil, en WRC-Focus. Frågan är bara om han har kapaciteten som krävs bakom ratten för att matcha bilen?
Nu är inte Danneborg ensam om att sitta i häftiga bilar då en hel flock danska ekipage, tävlingen ingår i Danska Mästerskapet, finns med på söndag. Alltifrån Kit-Car Golfar, Peugoet 306 och 308 Maxi och asfaltspreppade Mitsubishis kommer över Öresundsbron.
Mot dessa sätter vi då Stoffe Nilsson, Subaru, Ebbe Nilsson Ford Puma Kit Car och så inte minst Asfaltskungen Mats Anderssons lilla Proton. Tyvärr, tror jag vi får det svårt och att det blir dansk seger.
Intressant blir Stoffe Nilsson, han vann ifjol, som nu kommer till start med ”samma” bil fast i ny kostym. En tvådörrars Subaru WRC-kaross har under vintern fått ta emot drivlina och annat från den gamla silverfärgade. Likt Fågel Fenix återuppstår bilen och kanske den även räcker till seger? Här behöver vi inte diskutera huruvida föraren har kapaciteten som behövs. Detat har den gode Stoffe bevisat många gånger och på söndag gör han det igen!
Ebbe Nilsson har haft det lite motigt med sin senaste Kit Car Golf även om han tycker den går bättre och bättre. Nu sätter han sig i sin ena, han har två, Ford Puma Kit Car. Med nyrenoverad motor från England ska ”mjölkabonnen” visa att det ska vara ” en Ford på Wilkes gård ”…
Asfaltskungen Mats Andersson sätter åter Emma Lilja i högerstolen på Protonen. Senast den konstellationen var i gång var i SMK Hörbys Express-Specialen. Hur det gick? Seger så klart men på söndag blir det tuffare. Mats kan garanterat vara med i toppstriden, även om Protonens 1600-motor nog är för svag för att matcha de andra asfaltslokomotiven.
Har lite dålig koll på danskarna måste jag erkänna men trion Tim Svanholt, Anders Lysen och Brian Madsen tror jag finns med i toppstriden.
Dristar mig till att tippa topp tio:
1.Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2.Tim Svanholt Hedelands Motorklubb Golf Kit Car
3.Anders Lysen SAS Suzuki Swift
4.Mats Andersson Eslövs MK Proton
5.Ebbe Nilsson Hässleholms MK Ford Puma kit Car
6.Kjell Seidler DRC Peugeot 308 Rallye
7.Rune Danneborg KNAAust Agder Ford Focus WRC
8.Tonny Hansen Hedeland MK Golf Kit Car
9.Brian Madsen Dansk Rally Klubb Peugeot 306 Maxi
10.Johnny Pedersen HMOK BMW M3
Nu är det ju inte bara toppstriden som är kul i en tävling som Lille Mats. Det är ju toppstrid i varje klass också men här vågar jag inte gå in och tippa segrare.
En som kommer att vara nervös i klassen Ungdomsrally är gamle SM-åkaren Tommy Andersson från Hörby. Knappt har de sexton ljusen på sonen Andreas födelsedagstårta hunnit blåsas ut förrän det blir rallydebut. Den blå Suzukin är klar, Andreas är säkerligen också klar så nu återstår det bara att se om farsan också är klar…
Samtidigt med detta är SMK Hörbys från Tollarp och bosatt utanför Växjö, Henrik Levin på väg mot Rally Sülingen för första deltävlingen i Nordic West Euro Cup. Henrik vann cupen i fjol och nu ska segern försvaras. Med två tidigare vinster i Rally Sülingen var han optimist när han åkte mot Bremen i torsdags och allt annat än en tredje seger är säkerligen en besvikelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *