Stoffe vassast i Lille Mats Rallysprint men tippa kan jag inte!

Som jag skrev i Motorbloggen hade jag lite dålig koll på danskarna inför Lille Mats Rallysprint, jag kunde inte ha mycket mer rätt. Jag hade nämligen ingen koll alls egentligen.
På plats i Hässleholm kastade sig först tävlingsledare CG Wilke över mig och sedan följde dom i rad.
– Hur f-n tippar du!
– Den dansken och den dansken är ju mycket snabbare och det var Madsen, Pedersen, Jensen, Johansen och så Madsen igen i en oändlig rad som jag hade glömt i tipset.
Försvarade mig då med.
– Spelar ingen roll segraren har jag ju rätt!
Visst blev det så Stoffe i den ruskigt snygga och nyrestaurerade Subarun visade direkt vem som är kung på Garnisonen. Inget snack, pang på rödbetan och så var det klart. Madsen och de övriga kunde bara konstatera att så här känns det att bli frånåkt…
Men tipset var ju inte mycket att hurra för bortsett från Stoffe. Så här tippade jag och hur det blev ser ni inom parentes. Skamvrån direkt även om Stoffe och Mats Anderssons placeringar hjälper upp.
( 1 ) Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2. ( 4 ) Tim Svanholt Hedelands Motorklubb Golf Kit Car
3. ( 18 ) Anders Lysen SAS Suzuki Swift
4. ( 6 ) Mats Andersson Eslövs MK Proton
5. ( 39 ) Ebbe Nilsson Hässleholms MK Ford Puma kit Car
6. ( 11 ) Kjell Seidler DRC Peugeot 308 Rallye
7. ( Uteblev) Rune Danneborg KNAAust Agder Ford Focus WRC
8. ( 27 ) Tonny Hansen Hedeland MK Golf Kit Car
9. ( 2 ) Brian Madsen Dansk Rally Klubb Peugeot 306 Maxi
10. ( Uteblev ) Johnny Pedersen HMOK BMW m³
Annars blev Lille Mats Rallysprint en succés igen. Nytt publikrekord runt 3500 personer, strålande väder och ännu en fjäder i Wilke & Co:s hatt. Ett mått på hur mycket folk där var hade Wilke.
– Vi sålde över 800 hamburgare bara i vårt lilla grillkök.
Själva tävlingen flöt på bra, ett par mindre avåkningar och en lätt rullning i Utbildningsrally var de enda incidenterna. En som kunde råkat riktigt illa ut var dock Ljungbys Mitsubishiåkare Anders Sjöberg. På väg tillbaka mot mål efter första varvet, släppte greppet totalt i den snabba vänstern vid Idrottshallen. Bilen flög upp på vallen, passerade ett brunnslock och slog sedan i en lyktstolpe med högersidan. Anders bröt direkt och bilen var inte snygg efteråt, men det kunde gått betydligt värre. Frågan är om det inte går allt för fort på det här partiet, en chikan hade nog inte varit helt fel?
Ett stort grattis även till SMK Hörbys Henrik Levin. Segern i premiären Rally Sülingen innebär ett jättekliv mot ännu en titel i North West Euro Cup, den tredje för Henrik i såfall.
Närmast väntar nu Rally Österlen där Stoffe ska gå en holmgång med Mats Jonsson. Mats är något av ett spöke för Stoffe och han har varit tvåa efter Forshagaexpressen massor av gånger. Nu är han sugen på revansch. Kan det bli tredje totalsegern på tre tävlingar för Stoffe, omöjligt är det inte även om det kanske är att hoppas för mycket!

7 svar på “Stoffe vassast i Lille Mats Rallysprint men tippa kan jag inte!

 1. Har under kvällen försökt hitta resultat på Lille Mats men gått bet både på Resultatservice och på Hässleholms MK:s egen hemsida. Även om du satte en fjäder i Wilkes hatt så slokar denna eftersom man inte orkat? med att lägga ut några resultat trots att klockan hunnit passera 22.00….

  1. Hej.
   Visst slokar fjädern en aning, men det är nog så att man inte hunnit med att få ut resultaten på sin sida. Resultatservice var inte inblandad utan detta sköttes av klubben själv. Nu är det ju så att vi är ”bortskämda” med att få resultaten mer eller mindre live, inte så många år sedan man fick vänta till Idrottsbladet kom ut innan man visste hur det gick…
   Men med tanke på hur proffsigt man sköter tävlingen så kanske det borde funnits utlagt åtminstone vid 21.00.
   Tommy

 2. Hej Kurt och Tommy.

  Jag beklagar också att det inte kom några resultat i går kväll.
  Anledningen att vi inte har fått ut det på vår hemsida är att vår webbmaster har ”behagat” att ta semester en vecka och kommer inte tillbaka förrän denna veckan.
  Resultatservice var som Tommy skrev bara inblandad i anmälan och var inte med under tävlingen, utan det var en kille från Halmstad, Jörgen Bäckman. Han har ett beräkningssystem som gör att vi kan starta när som helst, dvs inte bara på jämn minut.
  När vi kom ner på klubben på kvällen upptäckte vi ett tidfel på en förare som inte hade uppdagats under tävlingen, vilket gjorde att det blev ganska sent innan detta var uträtt. Vi kan inte gå in och rätta i Jörgen program, så allt fick gå vis honom på tfn. Därmed kunde/ville vi inte lägga ut en resultatlista innan detta var tillrättat.

  1. Hej.
   En helt OK förklaring och i Kristianstadsbladet kunde man läsa resultaten. Vet inte riktigt om detta var möjligt i den Malmöbaserade ”lokalkollegan”?
   MVH
   Tommy

 3. Tack till Wilke som gav sig tid att lämna en förklaring.
  I dagen Skånska så fanns det både en artikel om Lille Mats samt en om Tractorpullingen vid Ekerödsrasten!
  Som sagt Skånskan är på gång!

 4. Kan inte säga det bättre själv Tommy. Motorsport är livet, men det ska utföras under ordnade former. Vi har utomordentliga klubbar och banor i Sverige som kan det här med att utföra detta på ett säkert sätt.

  1. Hej Thomas.
   Skönt med stöd i den här frågan. Tyvärr är det många, framförallt yngre som tror att det häftigaste man kan göra med en bil, är att sladda runt på en parkeringsplats framför kompisarna. Så fel dom har…
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *