Stiltje i Monte-Carlorallyt och Motorbloggen i chock!

Idag är det lite stiltje, än så länge iallafall i WRC-premiären Monte-Carlo Rallyt. Första sträckan drar igång vid halv fyra tiden och kvällens sista sträcka, tror det är berömda Col de Turini körs inte förrän efter klockan tjugo. Tror inte att det kommer att hända så värst mycket i toppen ( när jag skriver så brukar det istället bli motsatsen ) istället är jag övertygad om att topp fem ser likadan ut med Loeb i ledning när man startar söndagens enda Superspecialsträcka. Alltså bara att lyfta på hjälmen för Loeb som tar sitt första kliv mot sin nionde VM-titel…
Tror även att PG kör så smart att han tar Protonen i mål och plockar värdefulla VM-poäng. Poäng som kan bli helt avgörande för vad som händer med honom resten av säsongen. En sådan här smakstart för Proton inbillar jag mig stärker möjligheterna för utbyggt VM-program!
Kollade föresten på ”fan videon” på Ogiers ruskiga krasch. Min första tanke efter kraschen var att det måste ha skramlat som f-n i Skoda-hytten. Gick ju inte sakta precis!
Fick ett telefonsamtal sent i gårkväll från en lyrisk Hans ”Kräbbleboda” Johansson på plats i Torsby och Finnskogsvalsen.
– Sexton minusgrader och snö, det blir kanon imorgon, rapporterade Kräbbleboda.
Håller tummarna för honom och co-driver Mathias Bengtsson så att man får ett bra genrep inför Rally Uppsala nästa helg.
Motorbloggaren är i chock, så enkelt är det. Jobbar idag och på fotolistan fanns ett uppdrag i Åhus där en rysk orienterare skulle plåtas. Som av en ren slump fanns orienteraren på samma hotell som där Södra Bilsportförbundet håller sin årliga Konferens Syd med åtföljande prisutdelning. Efter kontroll visade det sig enligt säkra källor att här skulle flera personer från tidningens spridningsområde belönas. Alltså läge för bildtagning och då underlättade det självklart att jag redan fanns på plats för ryssens skull.
Mötte sportchefen i foajén tillsammans med massor av glada bilsportare, men ingen rysk orienterare.
– Han är försenad kommer inte förrän närmare halv tolv, meddelade sportchefen.
Perfekt tänkte jag, då hinner jag att ta bilder på de välförtjänta pristagarna inne på Södrakonferensen före. Ordförande Claes-Göran Elofsson kallade fram den ena efter den andra för att ta emot utmärkelserna. Till slut hade han bara ett enda pris kvar ett helt nyinstiftat dessutom, Södra BF Special Award 2011. Elofsson började läsa upp motiveringen medan jag tittade ut över församlingen för att se om där var någon som kände sig träffad men icke, alla satt lugnt i bänkarna. Till slut när sista raden lästes upp slog chocken till, det var jag själv som fick ta emot priset.
En mera perfekt genomförd blåsning som denna är svår att hitta. Södra hade involverat alla från klubbkamrater, till min chefredaktör och som pricken över i fått sportchefen ( han hade inte tid egentligen, hustrun fyller jämnt idag) att rigga ett jobb med en konstig rysk orienterare. Jag svalde rubbet, bete, sänke, spö och halva fiskebåten.
Självklart blev jag glad, rörd och mållös. Tror jag stammade fram någon sorts tacktal, är inte helt säker, men att jag kramade Elofsson det minns jag och likaså applåderna från publiken. En härlig men märklig känsla i kroppen…
Anledningen till priset är för mig fortfarande lite höljd i dunkel, men det är väl för lite klubbinsatser och så tror jag faktiskt även att Motorbloggen spelat en viss roll. Träffade en klubbkompis som jag berättade om priset för och tror han summerade det nog rätt bra.
– Det måste du ha fått för lång och trogen tjänst!
Verkligheten kom sedan snabbt ifatt och direkt efter chocken bar det av till Bromölla för ett reportage om världspianisten Peter Jablonsky. Tyckte han såg lite undrande ut över den konstige fotografen som fumlade runt den svarta flygeln med ett löjligt, men ack så lyckligt flin i ansiktet…
Självklart var där fler än jag som fick utmärkelser men de flesta har jag glömt, chockad som jag var. Men minns att att Ola Nilsson, Hässleholm blev Årets Bilsportman, Rune Kostkevicius Kristianstad Karting Klubb fick som Årets Funktionär och så Tomelilla MK, Årets Klubb.

20 svar på “Stiltje i Monte-Carlorallyt och Motorbloggen i chock!

 1. Där fick du för att du inte sa att du skulle få nåt pris.

  Grattis det var du väl värd.
  Läser inga andra bloggar förutom din.

  Kennet

 2. Grattis den är du värd , ditt engagemang är till fördel för oss alla som älskar motorsport och tycker att att vi blir för lite uppmärksammade i media m ,m.  Fortsätt så, vi följer dina reportage,Bengt.   

 3. Det ligger ett väldigt fult spanskt ord och väntar på att få sättas på pränt i ”Bladet”. En bränsleläcka stoppade festen. Men trösten måste vara att han visat att Protonen kan hänga mednär underlaget inte är det snabbaste, bådar gott för Värmland. Petter kör som en skållad idag och hirvonen börjar få upp farten i nya bilen också. Ser ut att bli ett VM av väldigt hög klass i år, med många inblandade.
  Skoda-Nilsson

  1. Hej.
   Då fick jag rätt igen, så fort allt verkar lungt då går det åt h-e…
   Hoppas att Protongänget tar till sig det postiva från helgen och omsätter det i utökat VM-program.
   Tommy

 4. STORT GRATTIS!! Välförtjänt o hörde av säkra källor att Svenssons ögon blev blanka, med all rätt. Njut och sen får du ladda om:-)

 5. Riktigt slipade medarbetare du har Tommy som fick dig att nappa på denna blåsning….Stort grattis till din fina utmärkelse det priset är du väl värd ! Alltid lika trevligt att läsa din blog. Varma hälsningar från Sri Lanka  Kent. 

  1. Hej.
   Slipade? Nu ska vi inte gå till överdrift, handlar nog mer om att offret ofta är extremt lättlurad…
   Tack för berömmet och ha det bra  i värmen, här är en plusgrad plus snöslask.
   Tommy

  1. Hej.
   Det värmer!
   Måste erkänna att ja tänkte på dig när din namne började läsa motiveringen och passusen om att ”gillade gamla bilar”, du och din Escort tänkte jag…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *