STCC bättre än bröllop, Mats T. vann med WRC-Corolla, Janne K. snabbast med 940 och Bud är ”King”!

Vi som tillhör ” Våga vägra prinsessbröllop” satsade istället på nittio minuter direktsänt STCC från Solvalla (gissar att Prins Carl Philip tänkte, hur korkad kan syrran vara som gifter sig samma dag…). Nu blev det inte så där jättespännande även om Kruse & Co gör sitt bästa för att vi ska gripas av samma eufori som tv-teamet.
Först var det så klart trist att Hässleholmaren Mattias Lindberg, tvåa i Clio Cup bromsade på sig och hamnade i räcket. Sedan blev det klart bättre när Jens Edman än en gång visade vem som är bäste chufför i ”Åsk-bilsserien”. Kristianstad-Jens tog starten och resten blev ren uppvisning…
Lite tuffare blev det för Ola Nilsson som vann bägge heaten i premiären för Porscharna. Nu var Värmlands- Kristoffersson med i leken och då blev det genast tuffare då han tog starten. Efter några varv var Ola uppe på andra plats och så såg det även ut när det var dags för målflagg. ”Hasses påg” fortsätter givetvis att leda Porsche Carerra Cup Scandinavia.
Huvudnumret STCC blev en jätteframgång för de ”Nissandrivna järnsängarna” i Volvokostym och Thed Björk visade än en gång vilken förare han är. Tvåa slutade Robert Dahlgren och Fredrik Ekblom körde in som trea. Mest dramatiskt var det när Fredrik Larsson råkade vända en konkurrent och där domarna inte tyckte det räckte med en ”drive thru” utan det blev uteslutning för Falkenbergaren. Kruse tyckte det var helt rätt domarbeslut, själv menar jag att det var i hårdaste laget.
Summerar man det hela, så inte var det stor underhållning som bjöds från Solvalla. Men när mina andra alternativ var prinssesbröllop eller trädgårdsjobb var valet trots allt enkelt…

*
I Mönsterås vägrade man också bröllop och körde istället andra deltävlingen i Bilsport Rally Cup, Oknörundan. Totalsegrade gjorde friskusen från Moheda, Janne Kristiansson, sjutton sekunder före Mats Lundholm i tävlingens säkerligen vassaste och dyraste bil, en Mercedes. Trea slutade Mats Karlsson.
Intressant var att Kjell Fransson premiärkörde sin Midnattsolsrallybil en Appendix K VW 1303 S. Kjell var fint med men en dålig tid på sträcka tre gjorde att Åtvidabergs 240-åkare Peo Kindgren vann med 1,9 sekunder tillgodo. Inte mycket då det skiljer en hel del i effekt mellan en ”Folkavagn” och en 240:a. Bådar gott inför MSR, Kjell!

*
I Rasbo körde man Breson Trofén där Mats Thorszelius vann med en WRC-Corolla. Nu vet jag inte om det är samma bil han körde i SM för ett antal år sedan som stått och samlat damm eller det är något nytt? Om det är samma bil måste man bli imponerad över hans rallygarage, en WRC-bil, en Subaru och en Appendix K Volvo. Silver-Voc:en och den blå Kadetten är inte mycket att sätta emot där…
Noterbart var att i Trimmat 2WD blev bästa Volvo, Hälsingeföraren Pär Swedh (körde 240 så klart) med co-driver Torsten ”Oläsligt” (?). En dryg halvminut skilde mellan sjundeplacerade Swedh och vinnaren Magnus Wallén i den i sammanhanget minst sagt udda Nissan Sunny.

*

På tal om Bilsport Rally Cup, Cupgeneralen själv Roger Roth är i någon sorts chocktillstånd efter mitt tillkännagivande att jag drack ”Budweiser”. Roth vägrade tro på min uppgift och att jag dessutom tyckte det var gott var snudd på för mycket för den gamle Saab-åkaren. Via mejl hävdade han istället att diverse engelska tjärliknande drycker var riktigt öl, ”Bud” var mest utspätt ”p-ss”. Ska då berätta för dig Roger vad som står skrivet på en burk/flaska Bud eller på någon av deras krombehängda bryggarbilar. Där står klart och tydligt ” Budweiser, King of beers”, hur förklarar du det Roger? ”Kungen av öl”, kan det bli tydligare ?

3 svar på “STCC bättre än bröllop, Mats T. vann med WRC-Corolla, Janne K. snabbast med 940 och Bud är ”King”!

  1. Den äkta från Tjeckien ja, den jänkarna gör är ju likvärdig med ”whiskyn” Statesmann, totalt surrogat som smakar vedervärdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *