Åhlin fick ta emot stipendie av Tina Thörner, Sebastien Loeb testar Pikes Peaks 150 kurvor och äkta musik!

Fredrik Åhlin fick i helgen och om jag får tycka, välförtjänt ta emot årets stipendie ur Lars-Erik Thorps fond till lovnade rallyförare. På plats för att dela ut den fina utmärkelns var Tina Thörner en gång kombinerad flickvän och kartläsare till Thorp. Nu ingår Tina i gruppen bakom talangfulle Fredrik som nu verkar vara på väg att hitta självföroendet igen efter fjolårets katastrofala Junior-VM med WRC-Academy.BloggÅhlin
– Jag och min co-driver Morten Abrahamsen är väldigt glada över stipendiet, självklart är alltid alla ekonomiska tillskott välkomna men för mig personligen betyder det mycket mer än så!
– Vet genom mina föräldrar vilken fantastisk förartalang Lars-Erik var och jag skall med stolthet förvalta denna utmärkelse, konstaterar Fredrik.
Närmast väntar rally i Finland för
Vi vill stärka självförtroendet och farten som är högre där och självklart få den sanna glädjen som är viktigast med det vi håller på med!

*
På tal om talanger så fortsätter Ramona Karlsson sin satsning på Young Female Drivers och nu har man inlett samarbete med Tierp Arena Motorsport Academy. Här ska det köras så kallad ”Time Attack”, ett snabbt varv mot klockan och utan konkurenter på banan.
Ett mycket bra initiativ av Tierp Arena och extra kul när de gör en riktad satsning på just tjejer inom motorsporten som ju ligger mig extra varmt om hjärtat, säger Ramona.

*
BloggPikesMer rutinerad är Sebastien Loeb som just nu testar för fullt inför Pikes Peak med sin 875 hästar starka Peugeot 208 T16. Själva racet äger rum i slutet av juni men redan nu har Loeb och co-driver Daniel Elena provkört ”backen”. Tävlingsdagen får dock Elena kliva ur och istället ska Loeb själv då försöka hålla ordning på de 150 kurvorna längs den 19,9 kilometer långa banan. Fyra ”test rounds” har Loeb genomför i de lägre delarna av banan och där matchade han rekordinnehavaren Rhys Millens rekordtider satta i en Hyundai. Millens tid uppför hela Pikes Peak var 9.46,164, hyfsat snabbt över två mil uppförsbacke..
Loeb är mycket nöjd med specialbygget, han beskrev den som.
– Mycket effektiv!

*
I brist på både prinsessbröllop, STCC och inte ens minsta lilla RS-tävling blev det en tur i det ”gröna helvetet”. Inte klokt vad skiten växer om den får sköta sig själv och mitt mantra, ”låt naturen ha sin gång” klingade som vanligt för döva öron. Sambon for fram som en miniskördetröska och jag bakefter med räfsa och sopsäckar. Nu är det mesta av skiten väck men kul, knappast…

*
BloggSpencerI morse i P4:a-programmet med Tomas Tengby spetsade jag plötsligt öronen. Ett omisskännligt intro annonserade att en av de allra bästa låtarna någonsin skulle strömma ur högtalaren. Låten, ”Keep on running” med Spencer Davis Group kom 1966 och är för mig en av de allra största. Tre gitarrer, ett trumset bemannade av fyra prydliga killar med sångaren Stevie Winwood i spetsen åstadkom ”magic”. Ingen pyro, ingen smink, inte en nit eller läderjacka, utan enbart riktigt musik. Sedan får Asfalt-Viktoria och alla andra snacka om Sweden Rock hur mycket ni vill. Sådana som Kizz eller vad det nu var för något som hausades upp, sådana käkar Spencer-gänget till frukost!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *