Sordo ersätter Latvala i WRC-Fiestan, Ramona träffade Ewy och NTCC går in i TTA!

Det blev alltså för mig lite otippat Dani Sordo som ersätter Latvala i WRC-Fiestan i Rally Argentina. Fast tänker man efter lite så är det inget konstigt val då spanjoren utan tvekan tillhör de allra snabbaste i Rally-VM. Väljer man sedan att bara titta på de som sitter utan full VM-säsong är där ingen tvekan, Mini-kontrakterade Sordo är första valet.
Men Mads Östberg då, varför fick inte han chansen? Tror att M-Sport bossen Malcolm Wilson i det här läget tänker mer på Märkes-VM. Då kompletterar Sordo betydligt bättre vid sidan av Petter Solberg än att plocka in Östberg och därmed kanske sabba för ”andra” teamet där Östberg kör.
Wilson är mycket tydlig med att Sordos inhopp bara gäller Rally Argentina, till Grekland ska Latvala vara frisk i den skadade axeln. Därmed dödar han också spekulationerna hos ”anti-latvala gänget” som hoppades att detta skulle vara första steget mot en spark i h-n och ut i kylan. Sorry boys, ser ut som att Latvala även framöver kommer att göra livet surt för Loeb och Hirvonen!
Får mejl från Ramona där hon berättar att hon och Miriam träffat en av våra riktigt stora motorstjärnor, Ewy Rosqvist 84 år. Ewy som vunnit i Argentina i början av sextiotalet med sn stora Mercedes 220 gav säkert de något yngre ”rallybrudarna” lite bra tips inför attacken på de tuffa argentinska grusvägarna. Går dock inte att jämför hennes seger med att vinna ett rally i dagens WRC. På hennes tid körde man dag och natt utan avlysta specialsträckor. Full gas från start till mål och inget tjafs med transportsträckor och annat skit som bara sinkar. Att vinna en sådan tävling som tjej var oerhört stort på den här tiden och dessutom i macholandet Argentina. Ewy och hennes kartläsare Ursula Wirths ställning på dåtidens kändistopp kan idag likställas med kanske Madonna eller Lady Gaga. Hyggligt stora alltså…
Inte ens Camaro Cup kunde TTA-gänget låta STCC ha ifred. I dag kom nyheten att den norska motsvarigheten NTCC ”Norwegian Thunder Car” (undrar var dom hittade det andra C:et?) kör på Karlskoga den 17-18 augusti. Riktigt positivt är cupens samarbete med Barncancerfonden. Delar av startavgifter och intäkter från tävlingen kommer att skänkas till Barncancerfonden och välgörenhetsprogrammet Ronald McDonald Barnfond.
– Planerna för detta har funnits en längre tid och vi är glada över att kunna sätta det i verket tillsammans med NTCC och Elitserien i Racing. Att kunna bidra till välgörenhetsarbetet från Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond är mycket kul, säger Mike Luff från TTA.
NTCC är nystartat och körs med fem deltävlingar tre i Norge, en på Jyllandsringen och så på Karlskoga Motorstadion. Man välkomnar även svenska förare så kanske bröderna Ted och Tobias Brink från Eslöv och tävlande för SMK Hörby dyker upp i sina gul/svarta Chevor?

Ett svar på “Sordo ersätter Latvala i WRC-Fiestan, Ramona träffade Ewy och NTCC går in i TTA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *