Solberg ger Patrik Flodin IRC-chans, Saab-legend har gått bort och Ek utmanar!

Tillhör inte vanligheterna att Motorbloggen uppdateras två gånger samma dag, men att Petter Solberg tar Patrik Flodin under sina armar och ger honom platsen i sitt privata stall, tillhör inte heller det vanligheterna. Enligt brittisk motorpress ska Patrik köra ett antal IRC-tävlingar med Solbergs-teamets Ford Fiesta S2000. Möjligheten öppnade sig när Petter gick in som förare i Fords fabriksteam och plötsligt stod hela hans tidigare organisation ledig. Att Solberg då tänkte på Flodin gör mig nästan tårögd och måtte han nu bara förvalta chansen på bästa sätt!
Om detta var glädjande så var det desto sorgligare att läsa att Saab-Sigge gamle rally och framförallt racingprofilen, Sigvard Johansson gått bort i en ålder av 78-år. Minns som igår när Sigge vräkte runt sin våldsamt sänkta och breddade röda V4:a -67:a på Ring Knutstorp i slutet på sextiotalet. Trots häftig trimning, Sigge var både motor och transmissionsexpert och minns jag inte helt fel så var Saaben kompressormatad, hade han svårt att hänga med i toppen. Detta sket Sigge i, för honom var det Saab som gällde sedan fick resultatet komma i andra hand. Som ´man brukar säga om gamla fina bilar ” they don´t make those any longer” samma sak säger jag om Saab-Sigge…
En riktig skräll svarade Citroénåkande ryssen Novikov för vid dagens shake down inför Monte-starten i morgon. Bästa tid före en annan skräll, Mini-föraren Araujo sedan följde mer bloggenligt, Loeb och Petter Solberg. I SWRC var Ogier i Skodan klart bäst, men PG Andersson klarade fjärde tiden vilket jag tycker känns som ett bra råg i ryggen inför resten.
Nu tyckte uppenbarligen regeringens nye Miljöminister Centerpartikeln Lena Ek att det fick var slut på ”allt ljus på Juholt”. Hon kände att även hon kan presentera svammel och dumheter så nu fick det vara slut. I kvällens nyhetssändningar menar hon att svenska folket måste sluta åka bil och detta med det snaraste. Om inte uppnår vi inga av hennes miljömål. Samtidigt som hon snackar om detta lugnar hon dock väljarna med att man fortsatt ska kunna bo och jobba i hela landet, inte bara i storstäderna. Vet inte riktigt hur hon ska få ihop det på slutet men det är väl inget som bekymrar?
Blir hela tiden lika förbluffad över hur lite verklighetsinsikt våra politiker har. Tror hon att majoriteten av svenska folket med ett bensin/dieselpris på nästan femton spänn litern, har som sin stora fritidsysselsättning att okynnesåka och smutsa ner miljön. Knappast, för de allra flesta handlar det istället om använda bil så lite som möjligt. Men till jobbet måstet man, mat måste handlas, barn ska lämnas/hämtas och i de allra flesta fall funkar detta bara med bil. Fortfarande finns inga planer på tunnelbana/pendeltåg Hässleholm-Lönsboda-Kristianstad vad jag vet!

Ett svar på “Solberg ger Patrik Flodin IRC-chans, Saab-legend har gått bort och Ek utmanar!

  1. Klart att hon kan föreslå att vi skall åka mindre bil.
    Hon är ju ute och cyklar hela tiden!
    Men det har de ju tid med de som inte har ett riktigt jobb att sköta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *