Solberg belönad av Button, Dacia cup finns i Spanien och en rullad Subaru ”EVO ll”!

När brittiska tidningen Autosport i helgen hade sin stora gala på The Grosvenor House Hotel i London fick ”halvsvensken” Petter Solberg ta emot den fina utmärkelsen ”Lifetime Achievement Award”. Utmärkelsen överräcktes av F1-föraren Jenson Button och Petter fick den prestigefyllda ”awarden” för att han blev förste förare att bli världsmästare i två olika FIA-grenar, rally 2003 och rallycross 2014.BloggPetter
Jag hade ingen som helst aning att jag skulle få den här utmärkelsen i kväll, förklarade en rörd Solberg som precis landat efter FIA:s prisutdelning i Doha på fredagen.
Jag älskar rally och kommer alltid att göra men Rallycross-VM är också något speciellt. Menar att en RallyX-bil går från noll till hundra på runt två sekunder, vem älskar inte detta?
Petter menade även att utmärkelsen inte var viktig enbart för honom själv, utan något hela sporten hade nytta av.  Avslutade med att skämta med Jenson Button.
– Jag har en ledig sits åt dig 2015?
Autosport har delat ut sina ”awards” sedan 1982 och årets gala hade 1250 gäster och bland dessa nykorade F1-mästaren Lewis Hamilton.

*
När FIA hade sin prisutdelning i Doha fanns där faktiskt även några svenskar på plats. Felix Rosenquist var en av dessa och premierades för segern i Macau. Daniel Lundh var på plats för att hämta sitt pris som Europamästare i Touringcar-klassen. Samma titel fast i Supercar körde Robin Larsson till sig under året. Även han fanns på plats i Doha för att ta emot FIA:s pokal.
Olsbergs MSE med sina Fordar tog hem märkesmästerskapet i Rallycrossens VM-serie och för detta tog Teammanager Andreas Eriksson tog emot priset. Detta sedan han körts in på scen i teamets och Andreas Bakkeruds Ford. Reinis Nitiss som tillsammans med Bakkerud körde hela serien för Olsberg MSE var naturligtvis nöjd efter årets säsong som gav en seger i märkesmästerskapet och tredjeplats totalt i förartabellen.

*
BloggDaciaTim Olofsson har inte gett upp hoppet ( även jag gillar idén) att Renault/Dacia kommer att synas i den svenska rallyskogen. Tim berättar att i Spanien finns Dacia Sandero Rallye Cup.

*
Som ni märker är det verkligen ”silly season” för tillfället och att hitta nyheter i motorsportens värld är inte helt lätt. I lördags skrev jag om Mazda och visade Be-Ge Bergström/Tommy Brink med den rullade ”works-Mazdan” på väg in i garaget i Eslöv.BloggMazda Av en slump dök den här bilden upp i mina låda, samma bil med Mats Jonsson bakom ratten i South Swedish Rally. Minns jag inte helt fel så vann Mats och Johnny Johansson med ”Kinnarps-Mazdan”.

*
Dagens ”Opel” blir också lite ovanligt, då även den här lämnar vägen i Sjöbosvängen 1995. BloggSlobergMen före det att Hässleholms hårdsatsande Sune Jönsson i den röda Ascona B:n åker av så har hemmaföraren Ingvar Sloberg gjort samma sak ”EVO II” med sin helt nybyggda Subaru. Minns inte riktigt var sträckan gick, någonstans mellan Tomelilla och Simrishamn har jag för mig.  Minns däremot hur bedrövad Ingvar och kartläsare Håkan Oddshammar var när man kröp ur Subaruresterna. Inte kul och man kunde fortfarande känna ”nylacksdoften”, så ny var Subarun. Premiär med förhinder kan man väl kalla detta…

*
Som ni förstår så är det lite kamp att få med sina texter på listan ”mest lästa artiklar” på första sidan av kristianstadsbladet.se.
I dag var det riktigt bra ett tag när två ”motorbloggar” fanns med på topplistan, två av fem är inte så illa av en ”rallytönt”…
*Loeb åtta i ”is-premiären”, Joki lite rallyfilosof och Bossing K. Opel-rullare…
*SMHI varnar för halka
*Finansiär kan rädda H43 från konkurs
*Två olyckor på lördagskvällen
*Victor laddar om med Citroén-värsting, ny dansk rallyklass, WRC-Mikko kör Subaru och när Mazda nämndes med respekt!

En härlig lista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *