Snö och kyla till Bergslagsrallyt och nytt från Sydsvenska Rallycupen!

När man tittat ut genom fönstret kan man inte tro att det ska köras vinterrally om knappt tre veckor. Bergslagsrallyt drar igång den 14 januari men uppenbarligen är många skeptiska till att det blir tävling överhuvudtaget. Bara femton anmälda och det är inte så värst många dagar kvar innan anmälan stänger. Bergslagsrally är premiär för nytända Suzuki-Cup och självklart finns cupgeneralen Ola Strömberg med bland de femton anmälda.
Nu ser väderleksrapporten ganska hoppingivande ut för att rallyt kan genomföras som planerat. Minusgrader från fredag och snö, en hel del dessutom om vi nu ska tro väderförutsägarna…
Även Rally Swedens centralort Hagfors får en släng av snösleven. Rikligt med snö förväntas inleda 2012, bara att tacka och ta emot.
För SM-premiären Rally Uppland är det väl ungefär samma förutsättningar och jag utgår från att tävlingsledare Anders Nordstedt håller tummarna för samma vinter som vi hade i år. Helt klart har SM-intresset vaknat för förarna i Trimmat 2WD. Av de hitintills fyrtiotre anmälda till premiären, kör tjugonio i ”940-klassen” och bland de senast anmälda finns SMK Hörbys Thord ”Todde” Johansson med co-driver Emil Månsson. Blir en intressant uppgörelse mellan ”Bagaren” och Kräbbleboda, 940 vs. 240!
Samtidigt som Tomten (jag själv alltså) knackade på dörren med julklappsäcken på ryggen kom glad info från arrangörerna av Sydsvenska Rallycupen, det blir en fortsättning 2012. Prispotten skäms inte heller för sig, minst 275 000 kronor delas ut vid finalen i Växjö den 27 oktober.
Tio deltävlingar körs i cupen plus finalen så den som vill vara med hela vägen får året väl inrutat från premiären 31 mars i Simrishamn till finalen långt ut på hösten. Tävlingskalendern ser ut så här:
Tävlingar 2012
Datum Tävling Klubb
31 mars Simrishamnsmixen Simrishamns MK
28 apr Kong Christian Race Kristianstads MK
05 maj Silverratten Älmhults MK
2 Juni Karlskronapokalen Karlskrona MK
16 juni Skilling 500 Skillingaryds MK
29 Juni Dackefejden Wäxjö MS
11 aug Snapphanerallyt Hässleholms MK
25 Aug Emiltrofen Vimmerby MS
08 Sep TV Svängen SMK Hörby
22 Sep Ekratten Asarums MS
27 Okt Final SSRC Wäxjö MS
På tal om cuper så blir det även fortsättning på TEKNOS Classic Rally Cup till nästa år. Just nu förhandlas det med en ny huvudsponsor vilket förhoppningsvis innebär en ökning av prispotten för ”gammelbilsåkarna”.

3 svar på “Snö och kyla till Bergslagsrallyt och nytt från Sydsvenska Rallycupen!

 1. Vet inte om jag tänker fel men…en sydsvensk rallycup (kanon) som har final i Växjo 27 oktober o en rallycup i norra götaland/ södra svealand som har final i skänninge…27 oktober… Hade det inte varit roligare att köra de två cuperna som nu o sedan ha en gemensam finaltävling istället för att köra finaler samma dag på 2 ställen???

 2. Jag kanske tänker fel men…sydsvenska rallycupen kör en serie med avslutning i Växjö 27 oktober o svenska rallycupen (norra götaland o södra Svealand) kör en serie med final i Skänninge 27 oktober. Vore det inte bättre att köra de två serierna som nu o sen ha en gemensam final istället för att konkurrera med två finaltävlingar finaldagen på olika platser???

  1. Hej.
   En kul tanke som jag ställer upp på till hundra procent. Tänk att få se de allra bästa föraran från Sydsverige göra upp med de bästa från ”norrland”. Kunde blivit en riktigt bra grej.
   Sedan kan man ju tänka sig att varje cup kör sin ”egen final” i finalen och sedan räknar man ut en ”overall winner”. Detta kunde blivit en riktig utmaning för Rally-SM att möta… 
   Passar tipset vidare till ”dubbel-Andersonarna”  i SSRC!
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *