DTM-tvåan Mattias Ekström bäste bilsportare på 100-listan som toppas av en norrman!

Igår publicerade Kvällsposten/Expressens sportredaktion ”100-listan 2011”, läs och häpna DTM-tvåan Mattias Ekström lyckades klämma in sig som bästa bilsportare på en 58:e placering. Då var det mera väntat att han bakom sig inte skulle ha någon större konkurrens. Juryn tyckte att Rickard Rydell, STCC-vinnare (tror jag väl?) hamnade som 74:a medan Formelåkaren Marcus Ericsson slutade 78:a.
Patrik Flodins andra plats i grupp N-VM, PWRC var inget som imponerade på de ”mångkunniga” sportreportrarna i juryn. Jag tror inte ens det hjälpt om han vunnit PWRC och sluppit den hårda domen som innebar uteslutning från Rally Sweden, där plötsligt fjolårsfälgarna på Subarun inte längre var godkända. Saken är nog att ingen i juryn ens vet vem Ilsboexpressen är och då är det svårt att hamna på listan…
Överst på listan över Sveriges bästa idrottsmän hamnade norske skidåkaren Petter Northug. Jo du läser rätt, en norrman toppar listan över Sveriges bästa idrottsmän.Trots en konstig förklaring från juryn fattar jag nada. Tror mer på att glöggen var lite väl hårdspetsad när gänget träffades och hade en” jolly good time”!
Å tjänstens vägnar var jag på annandagen på den där …..-la innefotbollsturneringen i gamla Idrottshallen. På läktaren, förmodligen ditkommenderad av sin bollsparkande flickvän, satt Kristianstads mesta SM-åkare i modern tid, Jonas Olsson. I en paus kom Jonas fram och snackade lite nästa säsong. Det mesta var dock oklart för grävmaskinisten som tävlar för Hässleholms MK. Men så mycket var klart, att någon form av rallyåkande skulle det bli. Lutade nog åt ännu en SM-säsong med Fiestan i Otrimmat 2WD berättade han.
– Nu har jag ju fått upp farten då är det lite synd att sluta, menade Jonas.
Problemet för honom var just Fiestan. Om han valde nedtrappning och mer lokalt tävlande så var ett bilbyte ett måste. Fiestan hamnar i DM-reglerna bland Trimmat 2 WD och där är den såklart helt chanslös. Nya R2-bilarna är också något Jonas funderat över, men byte till en sådan innebar att ”åkbudgeten” punkterades.
– Vi får väl se, där är några dagar kvar till Rally Uppland…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *