SM-resultat efter SS6 i EC Snapphanerally, Grus SM i Vara på söndag, Rally Kristianstad väntar med 46 ekipage och skogsbränder hindrar WRC-test.

I går tog SRM (SM-promotorn) och Rallyutskottet beslut att resultat för EC Snapphanerally ska gälla som det såg ut efter SS6. Vet att en del reagerat då beslutet innebär att ”Kicken” står kvar som trea i ”Trimmat 2WD”, men då beslutet är förankrat hos familjen, känns det ändå som helt i sin ordning. Har noterat att det finns olika åsikter om beslutet där vissa menar att tävlingen helt skulle strykas, andra är inne på den beslutande linjen. Min egen åsikt är helt ovidkommande då beslutet är taget, så den behåller jag för mig själv.

Foto: Tommy Svensson

På SRM:s hemsida finns nu kompletta resultat och där då segraren i de olika klasserna blev, PG Andersson, Jonna Eson Brådhe, Mattias Adielsson, Isac Reiersen och Martin Lundquist. 

Foto: Tommy Svensson

Med detta lägger jag lördagen bakom mig men vill passa på att tacka för allt stöd som kommit mig till del efter den sorgliga lördagen i Hässleholm, tack. 

*

För ”vinnare” Mattias Adielsson gäller det att försöka ladda om och nollställa hjärnan inför söndagens deltävling i Grus SM, ”Hårdingen” i Vara MK:s regi. Göteborgaren har tre raka segrar och 75 poäng mot närmaste efter, Daniel Röjsels (bilden) tre raka andra platser.

Foto: Tommy Svensson

Detta ger en skillnad på nio poäng med två tävlingar kvar att köra. Större gap till trean, SMK Hörbys Joacim Kristiansson som har 25 poäng upp till ledaren men bara en poäng ner till fyran, Emrik Smedberg. Med 46 poäng (Jocke har 50) följer så Hässleholms Johan Green som åtta och där hemmatävlingen på Hovdala (13:e placering) är den som sänkt poängen. I 4WD-klassen har Team Nybes Jonas Åkesson resultatraden 1-2-2 och ledning med sex poäng före småländske Skoda-kollegan Arvid Johansson. Trea är Johan Rudengren innan bästa skåning gör entre, Team Skåabs Joakim Nilsson. 13 poäng efter Jonas i topp och klar chans på medalj för Yngsjö-föraren i sin Mitsubishi

Foto: Tommy Svensson

I ”Standard” är Älmhults Rasmus Bengtsson i topp med Linus Larsson, Arlöv sju poäng bakom. En poäng färre har så blekingen Carl Ryke. Totalt 66 ekipage gör upp i denna näst sista ”for ever” deltävling i Grus SM.

Foto: Tommy Svensson

Störst är klassen ”2WD” med sina 26 anmälda och där en av dessa är Borås snabbe Kristian Johansson. Förhoppningsvis går det bättre i Vara än i Hässleholm där han bröt med drivaxelhaveri i starten på Garnisonen. Fredrik Livh till höger konstaterade efteråt.

Vår absolut kortaste tävling någonsin, vi kom för f-n bara en halvmeter!

Jag fick rätta direkt.

A ja, ni kom säkert över en meter innan det rasade…

Förutom de 48 i SM/RM-delen finns även 18 anmälda i Inbjudningsklassen.

*

Samtidigt längre söderut i Norra Åsum strax utanför Kristianstad och med HQ på fantastiskt fina VM-kartingbanan Åsum Ring körs ”Rally Kristianstad”. Deltävling i RS-DM för Södra BF och som lockat 46 deltagare. Här saknas såväl ”Jocke” Kristiansson som Eslövs nykorade SM-vinnare Simon Andersson. Klassen Trimmat 2WD är därför tunn, bara sex bilar och där jag tror topptrion innehåller Tommy Andersson, Hörby (bilden), Bjarne Rutgersson, Stenungsund och Anders Karlsson, Eslöv.

Foto: Tommy Svensson

Ännu svagare intresse från 4WD-åkarna där det mesta intresset riktas mot Hässleholms f.d fortåkare Mikael Weréen. En försenad 60-års present i form av start i GNM:s Ford Fiesta Rally2 väntar på honom och Mikael Fransson, båda från Hässleholms MK. Tävlingsbanan inne på gamla A3:s kasernområde är i stort identisk med den som användes i fjolårets final i Asfalt SM. Tre omgångar med tre varv vardera ska ge 18 kilometer att åka för de tävlande. Första start är klockan 10.00.

*

Skogsbränderna i Grekland nära Aten har stoppat WRC-teamens möjlighet att testa inför kommande ”Akropolis Rally” den 7-10 september. Toyota var först ut med test i närheten av bränderna när myndigheterna sa stopp. Hyundai låg i startgroparna precis som M-Sport Ford som även dom nu fått pausa. Någon fara för att genomföra tävlingen föreligger inte enligt arrangören och FIA. 

*

Ingen blogg på fredag men det har inget med lördagens tragedi att göra. Istället är det ett socialt experiment som sätter stopp…  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *