Skåningar i Rally-SM, lite om husvagnar och så Wetterstrand som statsminister, huuuh!

Först och främst håller vi tummarna för skåningarna i Västrally, näst sista deltävlingen i Rally-SM som startar i kväll. Trion som ska ge sig ikast med de luriga specialsträckorna, tänker speciellt på klassiska Kabelvägen, kring Trollhättan är Hässleholms MK:s Jonas Olsson och Johan ”Kalle” Green samt Billebergaåkaren Osborn Eklund som numera tävlar för Simrishamns MK. En hässleholmare i högerstolen har östgöten Mikael Lindquist genom Per Andersson i WRC-Focusen. Kör nu så det rycker och visa att även skåningar kan åka bil!
Snackade med en kompis igår som har en annan kompis i husvagnsbranschen. Han berättade två historier som jag omöjligt kan undanhålla er.
Tidigt i våras kom en familj in och förklarade att man ville köpa en husvagn, vilket naturligtvis inte var något större problem. Efter lite kollande hit och dit, dragvikt för bilen och så lite prissnack, bestämde sig familjen för vilken vagn de skulle ha.
Husvagnen skulle dock inte levereras förrän några veckor in i juni och då skulle premiärturen gå direkt till Kroatien förklarade köparen.
Inga problem och tiden gick tills någon vecka före leverans då köparen ringde och förvisade sig om att allt var OK. Färjebiljetten Trelleborg-Travemünde var beställd, campingplatsen i Kroatien var bokad och betald. Säljaren svarade lugnt.
– Husvagnen är klar att hämta!
Så kom den stora dagen, vagnen skulle hämtas för att sedan i stort sett köras direkt till semesterparadiset på Balkan. Betalningen var inga problem och tillsammans gick man ut för att koppla på vagnen. Det var då klockorna stannade och semesterdrömmen gick i kras.
– Du har ju ingen dragkrok på bilen, konstaterade säljaren förvånat.
Vad den nyblivne husvagnsägaren svarade är okänt och egentligen ointressant, men köpa husvagn utan att ha dragkrok…
Sedan var det killen som kom för att få monterat ett nytt stödhjul på sin splitternya husvagn. När killen kom för att hämta vagnen så råkade säljaren vara ute på gården och fick se när han kopplade på vagnen. Han gjorde allt enligt regelboken, kollade även ljus och såg till att kopplingen var på kulan ordentligt. Precis innan han skulle ge sig iväg, så backade han ett par meter och kollade in ekipaget från sidan. Gick sedan resolut fram vevade ner stödhjulet tills det nådde marken.
Säljaren störtade fram och frågade vad han sysslade med?
– Du måste ju veva upp stödhjulet innan du kör.
Killen tittade förvånat på säljaren.
– Jag trodde att det hjulet var till för att få husvagnen i våg med bilen så den inte lutade framåt så mycket när man körde!
Som dom sjunger ”Man ska ha husvagn….”.
Till sist så kom jag hem i slutet av de sena nyheterna på TV4. Någon form av statsvetare målade upp ett skräckscenario, där om det mesta gick åt h-e, Maria Wetterstrand kunde bli Sveriges nästa statsminister. Inte konstigt att det samtidigt svepte en iskyla över landet som gjorde att man i morse fick skrapa is från rutorna . Maria Wetterstrand som statsminister, huuuuuuh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *