Simon/Jörgen värmde upp med Discgolf medan vissa andra verkade tjuvträna, vårträning i Hässleholm lockade ”för många”, Joel E. åter hos Falken Tyres och Älvsbyn nytt stopp för Rally X Nordic.

I väntan på att reken skulle börja för ”59. ADAC Rallye Erzgebirge” passade enda svenska deltagarna Simon Andersson från Eslöv och Jörgen Jönsson, Hörby på att värma upp med lite av deras favoritsport vid sidan av rally, Discgolf.

Foto: privat

Vem som vann vet jag inte, men att servicegänget med pappa Mats (Andersson) och den under ständig utveckling kartläsaren Thomas Hallén skulle blanda sig i segerstriden känns högst otänkbart.

Foto: Privat

Lite annorlunda asfaltsträckor mötte Simon och Jörgen i dag när reken öppnade och från #23 Renualt Clio Rally4 konstaterades.

Spännande grusbitar… 

Foto: Privat

I skuggan av detta är fortfarande rallyarrangören Chemnizter AMC extremt bekymrade över all tjuvträning och i går meddelades det att hela tävlingen var i fara på grund av ofoget. På hemsidan gick man ut med ”59. ADAC Rallye Erzgebirge in Gefahr!”. Utan att vara slängd i tyska språket är det ändå lätt att översätta detta till fara. Längre ner skrev man (översatt till svenska): ” Redan för några dagar sedan bad vi om att sluta köra på specialsträckorna. Nu börjar det bli akut. En del av sträckorna ser ut som om vi arrangörer hade missat rallyt. Klagomålen hopar sig och det talas redan om att dra in våra tillstånd!! Ska rallyt behöva ställas in på grund av olovlig körning/träning?  Vi kräver att sträckorna INTE körs innan den officiella träningen. Överträdelser kommer att rapporteras till idrottskommissionärerna och DMSB och bestraffas i enlighet med detta, upp till startförbud!!”.

Foto:Denny Michel

Mycket tråkigt precis som i Anderslöv, att inte alla väljer att kriga schyst på sträckorna och i Tyskland är det snudd på ofattbart. Tänker på att man där kör rek och egna noter, mer förståeligt men ändå lika korkat i den skånska rallypremiären som är onotad. Då verkar det för vissa fuskspelare frestande att använda ”doping” för att tjäna sekunder, om än aldrig så frestande ändå lik förbannat osportsligt och ohederligt. 

*

Även om Trelleborgs MK och ”Rally Anderslöv” den 6 april (idag 140 anmälda) är först ut i Skåne 2024 så gäller detta enbart ”tävling”. Redan nästa lördag den 23 mars arrangerar Hässleholms MK ”rallyträning” då CG Wilke och hans kamrater har fördelen att kunna disponera f.d militära övningsområdet Mölleröd. Intresset för den här tidiga vårträningen har också varit stort, så stort att deltagarna fick ”runda reglerna” för att kunna köra. Tanken var först en träning för HLMK:s egna medlemmar men då löste vissa kreativa förare medlemskap i klubben och vips var dörren öppen, berättar Wilke.

– Finns ett väldigt stort intresse bland de tävlande att få provköra sin bil innan säsongen startar och det var tänkt att bara tillåta HLMK medlemmar men nu har klubbars förare även löst medlemsavgift hos oss också för att få möjlighet till träning och då uppfyller man ju kriterierna.

Foto. Tommy Svensson

Detta har gjort det idag finns 37 anmälda bland dessa SMK Hörbys VOC-are Anders Östberg (bilden) för träningen som är tänkt  pågå 09.00-14.00.

– Eller så länge vägarna håller, garderar Wilke.

Samtidigt med träningen  går det även att göra  TUSS-besiktningBesikta i Hässleholm för alla i distriktet. 

Har man inte kört sent i höstas eller att den första tävlingen man skall köra nu i vår inte har A-besiktning utan ”bara” B. så hjälper vi till med  TUSS-besiktning.

*

Igår presenterande Tomelillas Joel Eriksson att han kör ”24H Nürburgring” med sitt team Falken Tyres. Joel ska dela #44 Porsche 9111 GT3 R med Martin Raggi, Nico Menzel och Tim Heineman säger.

Foto: Falken Tyres

Längtar tills jag är tillbaka till ett av världens häftigaste race!

*

Nytt i ”RallyX Championship, presented by Nova Motorsport” är att Älvsbyn är tillbaka i kalendern.Helgen 29-30 juni är det dags för rallycross i Norrbotten, deltävling tre av fem. Serien inleds i Tierp 10-11 maj och åker sedan direkt till Finland och Kouvola den 25-26 maj.

Foto: Rally X Nordic

I augusti, 2-3 är det Nysum i Danmark som står som värd innan finalen körs i Tyskland och klassiska Buxtehude den 9-10 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *