Silver-VOC:en nära i Eslövs MK:s RS-DM men ”den svarte” blev för svår, ny rallycrosseger för William och Milell vänd i Karting-EM!

2,2 sekunder det är inte mycket. Två långa nysningar, en rejäl ”ärtsopps efterrätt” eller som i det här fallet, skillnaden mellan Silver-Voc:en och Black Beauty på specialprov två i Eslövs MK:s RS-tävling i dag. Som ni förstår åkte jag upp mig rejällt den här gången mot tidigare bataljer men som sagt, närmare än dessa dryga två sekunder kom jag inte den ”lea svarta 240:an” ( misstänkte ju igår att även Roland hade regndäck, mycket riktig i servicebilen låg fyra splitternya våtsulor och väntade…) . Men med andra (läs, bättre begagnade) däck än tidigare märkte jag direkt att bilen gick att styra även när det ”jäktade”. Tyvärr hade vi fortfarande samma gamla däck bak vilket gjorde att bilen hemskt gärna ville överstyra. Men för första gången på pallen, slutade trea men detta först sedan klassfavoriten Tyko Nilsson tagit ett varv för mycket på samma prov som jag skuggade Roland på. Nu vann Roland och Martin, stort grattis och detta med tolv sekunders marginal till vår klubbkompis Sune Larsson. BloggRolandTill och med priser blev det för de båda, ”luktegott” och ”hemstickade strumpor” var bonuspriser till Roland för hans fyra sträcksegrar.
Som vanligt var Black Beauty mer pålästa om tider och annat än mig och Stefan. Vid målgång försvann de bägge och jag ringde därför för att fråga hur resultatet blev och hur mycket som skilde oss mellan. Martin finkänslig som vanligt, konstaterade iskallt.
– Ungefär lika mycket som transporten ut till första provet!
Hör till saken att det var cirka två mils transportsträcka ut till ettan…
Tyko Nilsson var mer finkänslig.
– Synd att du inte kör lika bra som du skriver!
Får väl ändå ta det som beröm, eller?

*
BloggPrisNär Mats Andersson for på semester blev det en öppen affär där min klubbkompis Jocke Kristiansson vann före förra helgens ”skrotare” Rolf Grybb från Hässleholm. Bara att få fason på Asconan efter smällen mot betongsuggorna var en prestation. Tommy ”Krull” Andersson undrade, vänd mot Grybb.
– Jag trodde du skulle bli hemma och att du fått svininfluensa?
Grybb svarade.
– Inga problem, här är suggorna mycket snällare än på Österlen!

*
BloggRolfEn seg historia kan man väl kalla det när en annan av mina klubbkkamrater, Rolf Nilsson (B-förare VOC) (bilden) avslöjade.
– Det tog 36 år innan jag kom i mål i min första tävling som B-förare!
Förklaringen var att senast Rolf körde rally var 1977 och då som nyuppklassad B-förare. Första tävlingen slutade med avåkning och sedan hamnade hjälmen på hyllan. Nu gör han comeback med sonen Jim i högerstolen. En lyckad kombination uppenbarligen, man kom ju i mål…

*
Specialprov  två där jag var så ”snabb” var en lurig sak vilket två andra hörbyåkare fick erfara. BloggPalmquistBåde Anders Plamquist (bilden) och Johan Edquist bestämde ”date” med en lyktstolpe vilket satte sina spår.
BloggTessaEn som hade uppenbara problem i samma kurva var snabbe tjejen Terese Lennartsson. Terese vill mycket och den viljan räddade hon med hjälp av handbromsen (bilden) men på provet efter var det slutåkt med en rullning.
– Vi kom för tajt på en trottoarkant och plötsligt låg vi på taket, konstaterade pappa Jan fortåkare på åttiotalet i högerstolen.
– En Kadett är ganska tung och jag orkade faktiskt inte tippa den rätt på egen hand…
Inne i bilen hängde Terese upp och ner utan minsta tanke på att koppla sig loss.
– Aldrig i livet, man vet ju för -n inte var man hamnar med huvudet!
Nu väntar bilbyte inför resten av säsongen och inte minst Sprint-SM.

*
Viktoria Lind och Tord var lycklig hemkommen från Sweden Rock som satte stopp för förra deltävlingen. Nu hade hon dock drabbats av ”rockbacillen” och var snuvig, men inte värre än att ”dödskalleflaggan” kom upp vid servicebilen. Men sedan försvann flaggan, någon knyckte helt enkelt ”Jolly Roger”. Vet inte riktigt vad hon tror om mig då hon undrade.
– Är det du som snott flaggan?
Självklart nekade jag, men var ändå tvungen att erkänna.
– Jag önskar det hade varit så…
Inte ens med ”två begagnade däck” lyckades jag alltås klå paret Lindh den här gången heller, däng med tio sekunder. Inte nog med detta, Viktoria tvekade aldrig att hämta saltkaret och dessutom vrida om kniven i ryggen ännu ett varv.
– Du vet väl att vi körde de sista proven i regn…

*
Ebbe Nilsson, ”mjölkabonnen” inledde med felkörning på prov ett för att lasta och åka hem efter prov tre. Innan dess förklarade han att någon Ebbe Nilsson blir det inte i Sprint-SM.
– Samma helg kör danskarna Yokohama-Mesterskapet där jag leder och då måste jag prioritera!

*
Ett lite trist efterspel blev det när det lades in protest mot vinnaren i C-förare Grupp E. Något besked om huruvida det var rätt eller fel bakaxel på 940:an har ännu inte nått Motorbloggen.

*
William-med-sina-3-första-pris-620x410Riktigt kul att slå på Sportradion i P4 Riks och höra SMK Hörbys duktige rallycross-tjej 14-årige Magda Andersson intervjuas i ”Junior-Sporten”. I helgen i Norge var det dock ännu en gång Tomelillas William Nilsson som var värst och tog sin tredje raka JRX-seger före Magda och Kevin Hansen.

*
Det ville sig inte hela vägen för Noah Milell i EM-debuten och efter succé kvalet där han blev fyra av de åttio startande hade Milell satt sig i respekt trots sin ”rookie” stämpel.
– Kommentatorerna i den direktsända tv produktionen, snackade mycket om hans starka prestation, berättar Staffan Börjesson, Noahs mediakontakt.
– Tyvärr blev han hårt påkörd från sidan, vänd runt och föll från sin sjuttonde startposition till 36:e.
– Trots stor lucka fram till det övriga fältet lyckades Noah ta målflagg som nummer 30. Men han har nu visat att han har snabbheten även internationellt och det är inte förrän 2015 som guldet ska bärgas hem till Kristianstad, menar Börjesson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *