Sillefallaren ser ljust på Pontus och WRC, het rallyhelg, knas både med rallyparkering och mobilbloggen!

-Det ser ljust ut för Pontus!

Orden kommer från välkände rallyprofilen/biluthyraren Tommy ”Sillefallaren” Andersson och Pontus heter så klart Tidemand i efternamn. Igår hade man möte tillsammans med norska Even Rally i Kongsvinger där Pontus ingår och som nu ska se till att WRC-äventyret i Rally Sweden inte blev en engångsföretelse. Närmast gäller det att sy ihop något till Östersund, andra deltävlingen i Rally-SM nästa helg sedan väntar förhoppningsvis större utmaningar. Ännu är inte Pontus anmäld till Winter Rally där tiden går ut på söndag, men då han vann premiären så är naturligtvis en anmälan aktuell, enligt Tommy.
– Lite oklart vad det blir för bil, kan bli en Fiesta, men det kan också bli aktuellt med en Focus.
Precis som till Rally Sweden är det Tommy och Ingemar Svensson som är tyngsta namnen bakom Pontus framtidssatsning, även om det kanske delvis sett annorlunda ut i media.
– Allt fokus ligger nu på att få ut Pontus till fler WRC-tävlingar och det var detta vi diskuterade idag, avslöjar Tommy.
Hela Rally-Sverige håller garanterat tummarna för att man ska lyckas med uppdraget…
Lite mer från Rally Sweden och för en gångs skull lite negativt. Sprang på en kompis idag som brukar besöka folkfesten och gjorde så även förra helgen. Men han var lite irriterad på parkeringsavgifterna. Kompisen åkte ihop med sex andra i en minibuss och tillsammans hade man betalat 3 500 kr för rallypassen.
– Första sträckan för oss var Shake-down vid Råda och när man avkrävde 250 spänn för att få parkera höll vi på att svimma, berättade han.
– Vi betalade och inbillade oss att det var nog bara här som det var så dyrt att ställa bilen, men icke…
Direkt på Vargåsen var det samma sak, 250 nya svenska kronor bytte ägare
och stämningen i bussen blev allt mer irriterad.
– På nästa ställe började vi pruta på avgiften och se, det gick hur bra som helst. Efter detta blev avgifterna mera mänskliga med vårt prutsystem, konstaterar kompisen.
Nu var man sju personer och tänkte besöka sex-sju sträckor, alltså runt femton hundra kronor bara för att parkera. Då kan man så klart dela detta på sju och då blir det mer hanterbara två hundringar per man cirkus. Men tänk på de stackarna som bara är två i bilen, då kostar det plötsligt 750 spänn plus passet på fem hundra, alltså 1 250 kronor. Kanske läge att inte bli fartblinda och tro att publiken betalar hur mycket som helst för att få ta del av folkfesten….
Ser att Jan Kopecky nu är beredd att hoppa på ERC-karusellen igen lagom till deltävling tre på Kanarieöarna i slutet av mars. Tjecken vann öppningen Jännerrrallye och ligger tvåa efter ledande Ketomaa som hade det så motigt i Värmland. Nu har Kopecky inte klart med full säsong i ERC, efter ”Kanarieholmarna” är det bara hemmaracet Rally Ziln som är klart. Skoda Motorsport har ännu inte anmält tjecken till nästa deltävling men enligt arrangörerna är allt klart.
Här hemma är helgen het med deltävlingar för både VOC, Suzuki 1300 VinterCup och Klassiska Rallycupen. Succarna kör i Tennstånkan och har fått ihop nio bilar. Klart en liten besvikelse då de nya billiga vinterdäcken inte visade sig hålla måttet. Om det var däcken eller dubbarna har jag dålig koll på, men något knas var det. Nu är det enbart de mest inbitna åkarna som kör i Kolsva. Först ut att köra de åtta milen specialsträckor är Ola Strömberg.
Ännu hetare är det i Sundsvall där Sverige-Serien med nya VOC Mekonomen Rally kör dubbeltävling, alltså både lördag och söndag. Vintervädret i Sundsvall har varit i det närmast perfekt för rally. Vädrets makter den här vintern är närmast att klassificera som ”rally-vägs-makare”. Omväxlande snö, plusgrader och rejält kallt har gett riktigt härligt isiga vägar och rejäla snövallar. SMK Sundsvall är kända för sin tillgång till riktigt härliga och utslagsgivande rallyvägar. Som storfavorit väljer VOC-Generalen Roger Fransson att lyfta fram unge Emil Bergkvist som rullade med sin Fiesta i SM-premiären.
– Emil har imponerat och jag tror han vinner båda dagarna i Sundsvall. Det enda osäkerhetsmomentet som jag kan se är hur han hanterar rullningen.
– Detta var den första riktiga kraschen, jag hoppas och tror inte att den påverkar honom negativt.
”Gammelbilarna” gör upp i Örnsköldsvik och här saknas många av de om brukar åka, sommar som vinter. Förhoppningsvis är det inget trendbrott som gör att även barmarkssäsongen ska få ta emot färre klassiker än tidigare. Men helt förvånad skulle jag inte bli, med tanke på alla nya ökade kostnader som införts i år. En och annan funderar säkert på att ställa in rallybilen i garaget, låt oss bara hoppas att de inte blir alltför många…
Ni som läser Motorbloggen i era mobiltelefoner har säkert noterat att inga bloggar finns längre med på sajten. Har skrivit det förut, när man renoverar hus, köper nya möbler eller gör uppdateringar i IT-världen, har man då en sju h-tes tur så blir det lika bra som förut. Oftast blir det dock motsatsen, mycket sämre och tyvärr är fallet så med den nya ”användarvänligare mobilversionen av kristianstadsbladet.se. Plötsligt upptäckte man att där inte fanns plats för några bloggar överhuvudtaget. Nu jobbar IT-experterna på att lösa problemet och har lovat en lösning inom kort. Fram till dess, gör så här om du vill läsa i mobilen. Klicka på sidan som vanligt, längst upp står ”Till webbversionen”, klicka här och allting är som förut. Detta kallas utveckling…

10 svar på “Sillefallaren ser ljust på Pontus och WRC, het rallyhelg, knas både med rallyparkering och mobilbloggen!

 1. Hej Tommy du får hålla koll på resultaten i skogsrundan då gör Evelina Olofsson första starten som B-förare tror det blir intressant Mvh Roffe

 2. hur kan det komma sig att Ingemar Svensson lägger tid på Pontus? Han borde väl försöka rädda sitt eget skinn? Kollade nyss hans siffror på företagen… Alla 3 bolagen är konkursmässiga! egna kapitalet är förbrukat. då är han personligt ansvarig ….. man kanske inte ska leka i en för stor sandlåda om inte plånboken tillåter? se nedanstående och bedöm själva… http://www.proff.se/befattning/sven-rune-ingemar-svensson-/-/10686629/

  1. Hej.
   Nu är jag varken revisor eller någon större ”räknenisse” så detta överlåter jag till andra mer sifferbevandrade att bedöma…
   MVH
   Tommy

  2. Bättre att fråga honom direkt istället.

   Men det är inga stora siffror det rör sig om.

   Eller du tillhör skaran som anammar Jantelagen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *