Sebastian en ny Johan Stureson i STCC, Rustadgnäll och tätt i Semesterturen!

I helgen var det premiär för mig på Kristianstad Karting Klubbs nygamla anläggning Åsum Ring. Måste säga att jag blev mycket imponerad, både nya banan och depåområdet andades internationell racing. Målet för mig var att följa klubbens talang Sebastian Persson i Microklassen. Redan i depåtältet förstod jag att här var det en högst seriös satsning med pappa Mats som drivkraft. I förfinalen startade Sebastian i pole och drog sedan bara ifrån, men efter halva racet var han plötsligt bara fyra-femma någonting. Efteråt berättade Sebastian vad som hände.
– Körde på en stor sten ute på banan och den kom under bilen så jag kunde inte styra utan fick slå av och börja om!
Men efter detta visade Sebastian vilken talang han är. Tog bara något varv sedan hade han plockat alla de som lyckades passera honom när stenen krånglade till det. Åter i ledning lekte han bara med konkurrenterna. En stjärna i vardande och kanske en arvtagare till Johan Stureson i STCC…
Samme Johan fick till det riktigt bra i Falkenberg, trots att det såg lite dystert ut efter kvalet. Stabilt, upp till en sjunde platsen i första heatet vilket gav perfekt startposition i det andra. Nu lyckades han inte komma förbi Janne ”Flash” men andra platsen var kassaskåpssäker. I halvtid ligger Johan fyra, bara fyra poäng upp trean Tommy Rustad i Volvo. Med samma flyt resten av säsongen kan det bli en pallplats för ”Knislinges finest”. Go for it Johan!
Slutsegern bör stå mellan ettan Fredrik Ekblom, tvåan Rickard Rydell och Richard Göransson som kommer snabbt bakifrån efter sin ryggskada. Sätter en slant på Rydell, någon som sätter emot?
Läste att Tommy Rustad var riktigt ”tösasur” över att gasbilarna var för snabba. Norrmannen tyckte att reglerna var orättvisa eftersom Volvon inte hängde med och nu ville han ändra reglerna. Men herregud så här har det väl alltid varit i rallyskogen, där är bilarna inte alls lika. Eller som någon sa, ” då kan vi köra hyrkartar, för dom är alla absolut lika snabba… ”
Kul att notera, mina klubbkompisar bröderna Ted och Tobias Brink ångar på i Camaro Cup. I helgen gick det allra bäst för Tobias med två andra platser vilket gör att han flåsar brorsan i nacken. En futtig poäng skiljer de båda åt, Ted är trea och Tobias fyra. Leder gör förre STCC-stjärnan Thed Björk före Fredrik Ros.
Hässleholms Mattias Lindberg blir bara bättre och bättre och nu vann han JTCC med sin Picko-MG. Ligger femma på totalt fyrtio poäng.
Nog med asfaltstugg, över till Bilsport Cup och Semesterturen som kördes i trakterna kring småländska Traryd. Värt att notera är den fantastiska toppstriden i A och B-förarnas Volvo Original klass. Mellan ettan Christer Westerdahl från Skillingaryd och trean, Morgan Olsson, Vimmerby skilde två tiondels sekund. Vad återstår då, jo tvåan hemmahoppet Thomas Karlsson trängde sig emellan och hade en tiondel både uppåt och neråt. Tätt är väl bara förnamnet…
Vann totalt gjorde Nässjös Mats Karlsson och även här var det tätt, åttationdelar före Janne Kristiansson. Segern gick till Nässjö tack var en ”usel tid” på tredje sträckan, där Janne tappade hela 1,6 sekunder. Vad sysslade du med här Janne, fika eller somnade du bara till?
Ett nytt bevis på att cykelterroristerna försöker ta över fick jag i dag. Parkerade bilen och var på väg in i tidningshuset fullastad med kameraväska, dator, stort teleobjektiv plus ytterligare en väska. Var inte så där uppe på tå om man säger. Då kommer en medelålders kvinna cyklande, i det här fallet hade det ingen betydelse, mot körriktningen på den enkelriktade gatan. Vadå ingen betydelse, mot enkelriktat? Nej det spelade faktiskt ingen roll för hon cyklade på gångbanan. Nu har jag hyggliga förbindelser med chefen däruppe, så han såg till att både jag och cyklisten klarades oss oskadda från vårt oväntade möte, men nära vara det!
Vad är det som gör cyklister till hjärndöda kollin? Självklart hade hon hjälmen korrekt spänd på huvudet, barnstolen på pakethållaren och den rosa ”Kånken” på ryggen. Allt yttre pekade på en ansvarstagande person, men det är väl så dom maskerar terrorister från Al-Qaidas träningsläger…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *