Norskt och finskt i VW:s WRC-satsning och startproblem med nya bilarna!

Det blev en norsk och en finsk förare som blir först ut i VW:s nya WRC-satsning som har premiär i i Rally Finland. Supertalangen Andreas Mikkelsen rattar den ena av VM-teamets Skoda S-WRC-bilar medan hemmaåkarn Joonas Lindroos kör andra bilen.
Danske VW-bossen Kris Nissen öppnar dörren för ”unga talanger” och säger.
– Vi vill gärna presentera topptalanger vid sidan av en eller två toppförare när vi drar igång 2013.
– Därför vill vi i år ge unga förare chansen att presentera sig för oss under tävlingsförhållanden. Det är då man bäst ser vem som gör bästa intrycket körmässigt och som skulle kunna passa in i Volkswagen Rally Team.
Vet inte riktigt om Nissen har full koll, men för mig verkar det som om detta är klart och tydligt adresserat till PG Anderson, Patrik Flodin och Patrik Sandell. Visst borde någon av dessa kunna matcha danskens kravlista utan större problem?
Sedan blir det ju så klart intressant att se vem som blir ”topkjörern” vid sidan av talangen. Har hela tiden sagt Sebastien Loeb och tror fortfarande på detta. Men passupp, det kan bli en norrman vid namn Petter Solberg…
Berättade häromdagen om vikarien som inte kunde starta nya redaktionsbilen. Hon hade missat att man måste trycka ner kopplingen för att starta motorn. Idag var det dags för vikarie två, en kille den här gången. Via ett telefonsamtal nådde han mig.
– Hej, kan du komma ut med en dunk bensin, har kört slut på soppan, förklarade vikarien.
Nu hör det till saken att redaktionsbilarna körs på diesel, så att komma ut med en dunk bensin vore tämligen meningslöst. Detta förklarade jag och la till.
– En diesel som kört slut på bränslet måste till verkstad för att lufta bränslesystemet innan den kan startas igen.
Gav vikarien rådet att ringa verkstaden för vidare konsultation. Dröjde dock inte många minuter förrän han dök upp på redaktionen. Förvånat frågade jag hur det hela kunde gå så snabbt?
– Ingen hade berättat att man måste trycka ner kopplingen för att kunna starta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *