Sandell snabb föråkare i SSR, Jagerwall bröt RHK-premiären och svåra frågor i familjerally!

Efterlyste i går Patrik Sandells tider från South Swedish Rally och ”som ett mejl i datorn” (omskrivning för, som ett brev på posten) dök tiderna på de fyra sista grussträckorna upp. Nu ska man väl tillägga att Patrik Johansson i detta läget mer eller mindre taggat ner då marginalen bakåt till Jocke Nyman var mer än betryggande, runt halvminuten. Hur som helst så laddade Sandell på bra med Grupp N-Mitsubihsin och på sträckorna 12-15 var han totalt 26 sekunder snabbare än Patrik. Så visst vet Sandell var gasen sitter om nu någon till äventyrs skulle ha missat detta!
När jag kom till jobbet låg där ett riktigt brev med frimärke och väntade på mig, från hårdsatsande nyblivne Fiestaåkaren Stefan Håkansson från Älmhult. Ska undanhålla er de berömmande orden om Motorbloggen men ska rätta till en del faktafel angående den berömda rullningen som hamnade i tv. Så här skriver man,,” Vill härmed klargöra att vår berömda takläggning inte var i Ryd utan i Vimmerbys Emiltrofén i augusti 2011 och det var på SS3. Vi kom iallafall 180 meter in på sträckan innan det tog slut. Då var vi i delad ledning med Håkan Ståhl.”
Nu hade Stefan även otur i SSR där han chocköppnade genom att ligga tvåa efter de tre första sträckorna. Ett stort hål i vägen på sträcka fyra skickade dock Fiestan med enkel biljett rätt ut i ett surhål och så var fredagen förstörd. Man utnyttjade dock ”superrally-reglerna” och startade om på lördagen efter en hel natts ”tokmekande”. Bara att komma i mål måste därför ha känts som en seger…
En som fick DNF ( did not finish=brutit på rallyspråk) i resultatlistan var tidigare segermaskinen från Hässleholm Tommy Jagerwall i RHK:s 1000-cupen. Tommy lämnar en liten rapport från premiärren på Anderstorp: ”På fredagens fria träning gick allt enligt plan och vi putsade mitt varvrekord med 0.5 sek. efter bara fyra varv. Bilen var mycket studsig på flera ställen så vi softade upp men tyvärr för mycket så min tidstränings tid räckte bara till tredje plats efter nye mästaren Davidsson Växjö och Mikael Bohlin Kungälv. På första varvet andra kurvan i finalheat ett blev det fight om tät positionen och mitt i allt detta kommer en fjärde bil likt en torped utan styrning. Jag tackar försynen att jag hann se den i ögonvrån och hann slå på full broms och välja ” alternativ spåret ” ut i spenaten. Upp på banan igen upptäckte jag till min förvåning att jag var trea så nu blev det hårdkörning igen. I kurva fyra in till Karusellen tappade jag greppet helt. Däcken var fulla av jord och grus p.g.a. allt regnande dagarna innan. Så på värsta rallycross maner åkte jag av och rutschade vinkelrätt mot banan några hundra meter och genom ett mirakel lyckades jag komma upp på banan igen. Nu hade tätbilarna mer eller mer kommit ut sikte och de 28 bilar som startade innebar många vändor med varvningar. Men, vid målgång var jag bara 10 meter efter tätduon och i min klappjakt hade jag pustat mitt gamla banrekord med en helt sekund varför jag stod i pole position till söndagens final lopp. Jag tog starten lätt och byggde upp en kudde till Davidsson och allt gick som tåget. I slutet av varv fyra lät det lustigt från maskinrummet och motorn stannade och så var det färdigkört för den dagen. Jag misströstar inte för vintern och vårens slit har givit mer speed och körbarhet. Detta bådar gott till Karlskoga helgen före Midsommar.” Så gick det alltså för Jagerwall med den fina Coopern.
Fick idag höra ett rykte som lät för otroligt för att vara sant. Ryktet ville göra gällande att 940:åkaren Thord ”Todde” Johansson hade varit synlig i Lions Club Bromöllas familjerally i söndags. Detta som passagerare i sambo Helene och familjens ”finbil” en Opel Tigra cabbe. Kollade med Todde själv om ryktet stämde, att han tänkte byta inriktning på sitt tävlande? Han kom dock med lugnande besked.
– Ingen risk, frågorna är för svåra…

2 svar på “Sandell snabb föråkare i SSR, Jagerwall bröt RHK-premiären och svåra frågor i familjerally!

 1. Hej Tommy
  Måste bara fråga dig om det här brevet som du hade fått? Jag har inte skickat något? Men nu stämmer faktan om mig i din blogg ;).
  Helgen gick inte min väg oturen var rejält framme men vi dra oss tillbaka och lova komma igen framåt. Vill passa på att tacka för en mycket bra blogg Tommy.
  Mvh Stefan Håkansson.

  1. Hej.
   Ok, ber om ursäkt men jag trodde det kom från dig då det även innehöll signerade bilder…
   Kul att du gillar bloggen och lycka till framöver..
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *