Sandell med Skoda S2000 till Rally Croatia, Jonas besviken SSR-fyra!

Benjamin Törnquist Persson, Kristianstad Karting KlubbLite kvarglömt från South Swedish Rally först. Skulle varit kul att se lite sträcktider från Patrik Sandell och Maria Andersson i den vita Mitsubishi-förbilen. Läser på hemsidan att Patrik tyckte det var ett perfekt genrep inför nästa tävling som blir redan nu till helgen och då i EM-tävlingen Rally Croatia. En tuff uppgift där Patrik och går ut med startnummer 2 på sin Skoda S2000 medan Juha Hänninen dragit spiken i en identisk Skoda. Även bakom svenskparet med nummer 3 på Skodadörren är det en fortåkare som bör nämnas med respekt, österrikaren Herman Gassner. Totalt åtta S2000-bilar finns med i den här tredje deltävlingen i EM.
Nämnde ju inget igår om ”hemmahoppen” Jonas Olsson, fyra och Hans ”Kräbbleboda” Johansson, tia. Jonas var mycket besviken även om det blev lite stolpe in på slutet då enormt starkt spurtande David Pettersson fick ge sig på allra sista sträckan för Mattias Jirvelius. För Jonas del var det klart bättre att Jirvelius blev tvåa med tanke på SM-poängen. Men det är nog ingen vild gissning att Jonas måste få till ytterligare minst en riktig fullträff om det ska bli SM-guld. Nu lär väl inte Victor Henriksson köra alla kvarvarande tävlingar, men motståndet från Jirvelius och Pettersson är tufft tillräckligt!
Kräbbleboda lyckades att få en buckla uppe på det ”nya Volvotaket”, medan nederdelen av bilen var nästintill hel. En sidovickning mot ett träd var hemligheten med den något udda rallyskadan….
Trelleborgarna Magnus Hägg och Fredrik Lenander, båda med Subaru körde i helgen andra deltävlingen i Danska mästerskapet vid Juelsminde på Jylland. För Lenander blev Jual-Rally en kort upplevelse för redan på sträcka två blev det ”Udgået SS2 – Afkørsel”. Hägg däremot tog sig runt och slutade som klassegrare i Klass 10. Ingen större bedrift då Magnus och co-driver Kristian Lindberg var ensamma i klassen. Men totalplaceringen var däremot inte fy skam för den blå Subarun, totalt nittonde plats i det tuffa startfältet. Nu fick Magnus tre placeringar gratis då totaltrean Brian Madsen, bekant som vinnare av Lille Mats Rallysprint 2011, uteslöts på grund av otillåten service. Ytterligare två ekipage rönte samma öde men här var det att ”bilerna lavede støj” (tror det betyder att ljudet var för högt). Vann rallyt gjorde Christian K. Jensen med en Peugeot 207 S2000.
Kollade lite på Suzuki Cup och här verkar harmonin åter lagt sig sedan Lasse Jonsson tagit över som ordförande. Ola Strömberg visar t.o.m ”no hard feelings” och har anmält sig till det sedvanliga träningslägret framöver….
Sena eftermiddagen i dag innebar utflykt till Åsum Ring och ”Rotax Max Challenge Sweden” alltså karting. Vi följde Kristianstad Karting Klubbs unge Benjamin Törnqvist Persson, ende hemmaföraren i Rotax Max Junior. Coachen Roy Dahlquist menade före finalen att ”topp-fem” var mer än godkänt för Benjamin som körde sin förstatävling i klassen. Verkade ju vara ett hyggligt tips då han startade från fjärde startrutan.
Roy fick rätt, Benjamin slutade just femma men själv var han lite besviken då han varit uppe som trea.
– Trea skulle jag blivit, femma känns inte så bra, konstaterade Benjamin som vi säkert får se mer av framöver.
Karting, då undrar alla så klart hur det var med Niklas Milell och mössan? Enligt obekräftade uppgifter fanns den i tryggt förvar längst in i husbilen, oåtkomlig för eventuella sabotörer. I helgen var Niklas funktionär och i söndagens solsken tyckte han det passade bättre med en keps som skydd för solen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *