Saab i STCC och Mäster Stig anmäld till Midnattsolsrallyt!

Nu verkar det vara klart att det blir Saab i STCC, kul eller? Javisst är det kul med en Saab och förhoppningsvis blir det också med Jens Edman bakom ratten, så han slipper att bara köra barnvagn framöver…
Saab genom Karlstadbaserade teamet Dealer Sport hakar på ”miljöbilstrenden” och tävlar med en biogasmotor i 9-3:an. Ett alternativ som ska vara både billigare och även ge mer effekt enligt teamet. Fast de 260 hästkrafterna som man snackar om tycker jag verkar vara lite i underkant, i alla fall om man tänker vara med och slåss om pallplatser.
Hoppas bara också att Jan Warnestad teamkoordinatorn, inte glömmer Edman som har varit med på hela utvecklingsresan av Saaben. Vore lite surt för honom om han blir omkörd när Saab och STCC-drömmen nu kanske äntligen blir verklighet. Dessutom är Edman alltför bra chaufför för att bara köra barnvagn…
Så kom då Stig Blomqvists anmälan till Midnattsolsrallyt, 209 ekipage i dag  men utan bilmärke. Kan man hoppas att det blir Saab 99 Turbo som det ryktas att Stig bygger hemma i Örebro?
Fortfarande är det lika trögt för Klassiska Rikspokalen i Örebro, idag bara 25 anmälda. F.d Klassikerordföranden Nisse Bergquist tror på deras hemsida, att det blir fler när arrangörerna gallrat bort en fjärdedel av de anmälda till Midnattsolsrallyt. De bortgallrade tror/hoppas Nisse kommer att anmäla sig till Örebro istället. Hoppas han har rätt, men jag tror faktiskt inte att det blir så. De som nu blir bortgallrade ställer nog in bilen i garaget igen och väntar istället på nästa års rally.
För det stora flertalet verkar det som om Midnattsolsrallyt är det enda som räknas, allt annat är tyvärr mer eller mindre ointressant. Helt fel tänk om man vill att historisk rallysport ska utvecklas, enligt min mening!
Lite oroväckande är också anmälningsutvecklingen i South Swedish Rally som startar torsdagen den 13 maj. I SM-klasserna är 25 ekipage anmälda och i tunga Trimmat 4WD enbart Mats Jonsson och Jonas Wigren. Känns lite oroväckande med tanke på att anmälan stänger på tisdag!

3 svar på “Saab i STCC och Mäster Stig anmäld till Midnattsolsrallyt!

  1. Hej.
   Vet inte riktigt vad du menar? Jag har skrivit om tävlingen på Motorbloggen och i Kristianstadsbladet fanns en artikel i fredagens tidning.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *