Rykten placerar Latvala i Polo WRC 2013 och Chris Atkinson kör Cittra i Rally Finland!

Nu mullrar ryktet allt högre att Jari-Matti Latvala är klar för VW Motorsport och Polo WRC från 2013. Senast är det brittiska motorsportkällor som hävdar att Latvala gjort klart med sin gamle kompis Jost Capito, numera boss för ”folkavagnarna”. Capito var även ansvarig för Latvalas första WRC framträdande 2003 då i Ford Focusen och fanns även med hos Ford 2008 då finnen fick sitt riktiga kontrakt. Därmed känner de båda varandra väl vilket naturligtvis ger extra styrka till mullret.
Enligt de brittiska källorna har Latvala erbjudits ett två-års kontrakt med möjlighet för båda parter att förlänga med ytterligare ett år. Något motsvarande lär inte Malcolm Wilson ha presenterat och det är detta som enligt ryktena gör att Latvala vill säkra upp sin rallyframtid.
Alla inblandade tiger dock som muren och något officiellt besked lär inte komma förrän tidigast oktober-november. Ett litet tips till Capito om Jari-Matti kommer, beställ hem lite extra karossdelar till Polon de lär behövas…
Mer WRC-nytt, gamle Subaru-hjälten Chris Atkinson gör comeback i ”kungaklassen” i Rally Finland om några veckor. Men inte i Ford som han körde i Mexico i våras utan nu är det ärkerivalen Citroën som håller bil till australiensaren. Chris kommer att köra för Qatar World Rally Team och bilen det handlar om är Nasser Al-Attiyias silverfärgade bil (tror han har blivit lite inspirerad av Silver-Voc:en och Silver-Grisen när han valde färg?).
Nasser är fullt upptagen med att skjuta ner lerduvor över London där han OS-tävlar och har inte tid med sådana futtigheter som Rally Finland. Chris däremot hade en lucka och tog gärna över ratten. Detta blir tredje WRC-starten för honom sedan Subaru avslutade sitt engagemang i högsta rallyserien 2008. Samma år slutade han trea i just Rally Finland med Subarun.
Tänk det är sju år sedan Petter Solberg vann en VM-tävling senast. Detta faktum stör norrmannen som tänker ändra på detta så fort det bara är möjligt. Bagateller som semester och sådant skippar Petter, nu är det full fokus på Rally-VM.
I helgen är det dags för Patrik Flodins andra IRC-framträdande nu på grus i San Marino. På sin hemsida skriver han och nye/gamle co-drivern ( Morgan Olsson åkte med Patrik i karriärens början):
” Rallyt är ett grusrally som består av tretton specialsträckor som tillsammans är 190,90 km långa. Räknar vi in transporterna är rallyt totalt 764,45 km. Det hela drar igång runt elva snåret på fredag och målgången är runt åtta på lördag kväll.
Patrik och Morgan är just nu ute och rekognoserar:
– Det ser bra ut, men det kommer nog att bli lite uppkört, misstänker jag. säger Patrik.
– Eftersom vi kör sträckorna 2-3 gånger och det är mycket löst och stenigt. Det gäller nog att se upp lite för punkteringar.”
Läser också att Maria de Villota miste höger öga vid den svåra olyckan i tisdags. Hur hennes tillstånd är för övrigt framgick inte av bulletinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *