RU-ordförande Servin har lämnat, WRC-tipset inför Mexiko och finsk toppförare till SSR?

BloggServin 2Breaking news, dessutom trista sådana då jag för några minuter sedan fick reda på att Rallyutskottets ”nye” ordförande Lars Servin lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan. Ganska exakt fyra månader hann Lars sitta som ordförande men i söndags tog det slut. När jag når honom på telefon för en kommentar är han ganska fåordig, desto mer besviken om jag säger. Vad är anledningen till ditt beslut?
– Kände att jag inte hade hela utskottets förtroende vilket jag menar är absolut nödvändigt om man ska kunna jobba ihop, förklarade Lars.
Lars sticker dock inte under stol med hur besviken han är över att inte få ta tag i de stora utmaningar som utskottet står inför ( själv tänker jag på Rally-SM:s framtid, nya Grupp H, fler funktionärer, mer vägar för att nämna något) och att det nu väntar en ny jobbig process för en sport som redan är om inte i gungning, så absolut inte på bergfast grund. Beslutet står dock fast säger Lars som nu önskar både valberedning och Rallyutskottet lycka till i framtiden.
Han ville som sagt inte ge sig in på ”skitsnack” eller annan pajkastning mot sina f.d utskottskamrater. Men för honom gällde det faktum att utskottet måste stå enigt, när kanske  obekväma beslut skulle tas. Att där måste vara högt i tak i RU och att man inte kan vara helt överens i alla frågor, menar Lars är självklart.
Men för att få respekt för beslut som tas måste jag som ordförande känna att hela utskottet står bakom mig, en känsla som jag inte upplevde fanns…
Då är vi alltså tillbaka på ruta ett igen och frågan är nu vem som Valberedningen i SBF ska lyckas övertala att ta detta ”Kamikaze-uppdrag”? Vem i det här landet har förmågan att göra samtliga landets rallyåkare nöjda? Mitt svar är enkelt, ingen…

*
BloggCitroenEfter denna omtumlande för att inte säga chockerande nyhet är det faktist lite svårt att samla sig och höja blicken mot resten av motorvärlden på fyra hjul. Kan dock konstatera att Citroën Racing hänger på det som man i Kristianstad nu jobbar med, ”Den orangea staden” där handbollslaget IFK Kristianstads ”brandgula” tröjor ska vara en gemensam nämnare för stadens elitklubbar. Yves Matton hänger på och låter nu samma färg dominera på årets WTCC-bilar.

*
BloggNitissRallycrossen är het för tillfället vilket är föga förvånande med Sebastien Loebs intåg i Hansens Peugeot. Nästa namn i RallyX-VM är letten Reinis Nitiss som i år kör tyska ALL-INKL.COM Muennich Motorsports helt nya Seat Ibiza RX Supercar. Tidigare är det hos Olsbergs MSE som Nitiss huserat där han tagit sju pallplatser varav en seger. Fortfarande håller han rekordet som yngste vinnare i VM när han 2014 som 18-åring vann i norska Hell.

*
Ser att det på Twitter finns en omröstning om vem som vinner Rallycross-VM 2016. Så här långt har 44 procent gett Petter Solberg sitt förtroende medan Loeb fått ihop 33 procent av rösterna. Trea är Timmy Hansen och fyra Johan Kristoffersson.

*
BloggVolvoI dag har reccen börjat borta i soliga Mexiko för WRC-gänget och dit måste man så klart räkna M-Sports trogna och snart klassiska ”recce-bilar” de vita Volvo S60 som snart måste ha gjort tjänst i tio år. Även om det bara är tisdag så ser onsdagen tuff ut för mig rent arbetsmässigt så jag kan inte garantera att det blir någon Motorbloggen gjord. Därför kör jag WRC-tipset redan idag och kan gott erkänna att Mads Östbergs co-driver Ola Fløene redan fått ett förhandstips eftersom Ola var lite orolig och skrev till mig i förra veckan.
Hva blir det i Mexico… Trenger snart svar!!!!

Jari-Matti Latvala (FIN) WRC Rally Monte Carlo 2016

Då kör vi…
1. Jari-Matti Latvala Polo
2. Sebastien Ogier Polo
3. Mads Östberg Ford
4. Andreas Mikkelsen Polo
5. Thierry Neuville Hyundai
Skulle gärna velat ha med både Hayden Paddon och Ott Tänak bland de fem, men fem är fem…
Hoppar tipset i WRC2 den här gången, lite precis som luften i Mexiko lite tunn. Håller bara TMG: s R5-Skoda vinner Teemu Sunninen.

*
BloggJariEnligt Ericsson Motorsport finns det stora chanser att South Swedish Rally får fint främmande i år, WRC-åkaren Jari Ketomaa uppges ha planer på att utforska de blekingska sträckorna. Bilen ska då vara samma R5-Mitsubishi Mirage som Ketomaa trots ”mjukvaruproblem”, tog till en fjärde plats i helgens deltävling i finska mästerskapet. Uppgifter för gällande att detta inte var något ”one night stand” för finnen utan fler tävlingar är inplanerade och nästa ska då vara SSR. Bilen körs dock redan kommande helg i premiären av Brittiska Rallymästerskapet, Mid Wales Stages. Där är det Ossian Pryce som rattar ”Weng-Mitsan”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *