RS-DM på Sturup och Reinfeldt jublar Juholt stannar!

Nu märks det verkligen att rallysäsongen börjar närma sig slutet. På den fronten i Sydsverige, är det vad jag vet bara Svedalas RS-tävling på Sturup i helgen som kan tillfredställa rallynerven. Vinner Mats Andersson från Eslöv? Bajsar björnen i skogen?
Tävlingen är näst sista delävlingen i Södra BF:s RS-DM och nästa söndag avslutas serien med Eslövs MK:s klassiker ”Kanonen”. I helgen vilar sig Silver-Vocen i form, men nästa söndag då ska det gasas.
Helgens stortävling är annars Grande Finale ute på nya fräscha Åsum Ring och då är det naturligtvis karting vi pratar om. En fråga är om Noah Milell klipper sin sjätte seger för året? En annan grej, som dock kommit lite i skymundan genom Juholtaffären, är om Noahs pappa Niklas dyker upp med den hemska hiphop-mössan i depån. Eller är huvudbonaden redan destruerad och det blir en mer ”reglementsenlig” klädsel på den gamle formelstjärnan Nationen håller andan…
Tävlingarna drar igång imorgon med kval och på söndag med start klockan 13 är det dags för final. Missa inte detta!
På tal om Juholt så hör jag precis att ”supersossarna” till skillnad mot gräsrötterna har fullt förtroende för sin nye landsfader. En som säkerligen jublar över detta är statsminister Reinfeldt. Jag anar dessutom att det rått en viss oro i Alliansleden, tänk om deras bästa vallokomotiv skulle få kicken. Så länge Juholt får fortsätta kan Alliansen lugnt se 2014 an. Bättre valarbetare för en fortsatt borgerlig regering än mustaschen från Oskarshamn, det får man leta efter…
Har just nu paketerat två dörrar till Volvo 142 för leverans till en rallykompis i Mellansverige. Under paketeringens gång konstaterade vi att det var lite bökigt att få ordning på dörrar tillsammans med lastpallen. När sedan dessutom köpeskillingen bara var av principiell karaktär undrade kompisen om detta verkligen var lönt. Jag förklarade att det inte handlar om pengar, här handlar det om kultur. För inte f-n kan man bara kasta två friska 140-dörrar på skroten när de är näst intill omöjliga att få tag på?
Inte alltid lätt att vara kulturarbetare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *