Robert Kubica ”Årets Personlighet” enligt FIA, ”Lill-Wilson” vann med nya Fiesta R5+, Karting-EM till Åsum och fint besök…

Robert Kubica snuvade hela världens bilsportelit på utmärkelsen ”Årets Personlighet” när FIA i fredags hade sin stora galaföreställning i Paris. För två år sedan tog hans F1-karriär ”time out” efter den svåra kraschen med Super 2000 Skodan (bilden)BloggKrasch. Efter det har han på ett remarkabelt sätt utvecklats till en av världens allra snabbaste rallyåkare vilket inte minst årets WRC2-titel bevisar.
Inga dåliga heller namn som polacken körde över, te.x Sebastian Vettel, Sebastien Ogier, Tom Kristensen och Yvan Muller, lite lättare motstånd bjöd i mina ögon Red Bull-basen Christian Horner och VW Motorsports Jost Capito.

*
BloggJVMPå plats i nyinköpta ”finkläder” var så klart även Pontus Tidemand som stolt poserar med bevistet på Junior-VM guldet. Förhoppningsvis är detta inte sista gången som Pontus får användning för ”finkläderna”, redan nästa år hoppas jag att han står där på samma plats men med WRC2-bucklan istället. Optimistiskt, ja kanske men absolut inte orealistiskt…

*
BloggWilsonMatthew Wilson gav nya Fiesta R5+ den allra första seger när han körde hem segern i en nationell tävling ”Coppermines Grizedale Stages”. Med nästa en minut tillgodo vann ”Malcolms påg” med den nya bilen som är tänkt som ”vinnarbil” i nationella mästerskap, alltså inte WRC2 där de vanliga R5-bilarna körs.
Bilen är baserad på en ”vanlig” R5-Fiesta men med modifierad insug och turbo, restriktorn är större 34 mm mot normalt 32 mm vilket ger motorn runt trettio extra hästkrafter. Bilen kommer att presenteras i januari och direkt därefter vara till försäljning för hågade spekulanter.
Alla vet hur konkurrenskraftig en Fiesta R5 är och den här uppgraderingen understryker bara detta, en härligt paket för nationella mästerskap, menade en nöjd Matthew Wilson.

*
Tomten kom tidigt i år till Kristianstad Karting Klubb som igår fick besked att man är EM-arrangör 2014. Nästa års EM-serie fördubblas från två till fyra deltävlingar och det är den tredje av dessa som kommer till Åsum Ring. Premiären blir i Italien den 11 maj, fortsätter i Spanien den första juni och så till Skåne och Åsum den 27 juli. EM avslutas den 31 augusti i England.
För Kristianstad KK blir detta lite av ett genrep inför VM-finalen 2015? Frågetecken, ja kanske men med tanke på den vilja och beslutsamhet som finns hos gänget i Åsum är detta ingen önskedröm som jag ser det. Möjligtvis blir det inte VM 2015 men då blir det 2016, för att det blir VM är en sak som är säker. Lägg bara inte tävlingen så att det kolliderar med C4-Specialen, då blir jag sur…

*
I dag krossade IFK Kristianstad serietvåan Alingsås, vi snackar alltså handboll. BloggServinFör att ge matchen extra festlig inramning, tigern Krutis i all ära men här hängde han inte med, så bänkade sig SMK Hörbys ordförande Lars Servin i publiken. Precis som andra ”presidenter” hade han två bodyguards med sig Carsten Magnusson och Kennet Rittbo. Enligt uppgift förflöt dock allt lugnt så de behövde aldrig ingripa även om några fans varit väldigt närgångna enligt obekräftad källa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *