Richard Göransson klar för City Racet och Sandell tar time out!

Dagens gladaste motornyhet, Richard Göransson är redo för comeback redan till helgens STCC City Race i Göteborg. På något mirakulöst sätt har ryggskadorna BMW-föraren ådrog sig vid kraschen på Jyllandsringen i april läkt i ungefär samma tempo som han håller på racingbanan.
– Det här känns väldigt bra och jag känner mig fullt frisk och är tillbaka i vardagen igen, säger Richard.
– Jag blev av med smärtan i ryggen relativt tidigt och kunde komma igång med rehabiliteringen och träningen tidigare än planerat. Skelettläkningen har gått bra och jag känner mig redo för en comeback.

Helt plötsligt känns STCC öppet igen även om Göransson har en lång uppförsbacke med sina tre missade race i bagaget. Men som Gunde säger, ” ingenting är omöjligt”…
Som väntat överklagar SBF Konkurrensverkets ”tokbeslut” att ändra sina tävlingsregler och släppa in fler aktörer på bilsportsidan. På sin hemsida skriver SBF följande: ” Grunden för överklagan är i första hand att KKV inte har tagit hänsyn till idrottens särart.
”Bilsportförbundet och dess medlemsföreningar bedriver ideell verksamhet av samhällsnyttig karaktär. Med hänsyn till idrottens särart och idrottsrörelsens struktur kan därför inte Svenska Bilsportförbundet och dess medlemsföreningar anses vara verksamma på en marknad i konkurrenslagens mening”.
SBF tycker också att det är fel att jämföra föreningar med företag och ” … det är en avgörande skillnad som lagstiftarna tagit hänsyn till på en rad andra områden, till exempel när det gäller undantag från skyldighet att redovisa moms eller möjlighet att få subventionerad hyra på idrottsanläggningar.
 KKV:s synsätt, att ideella idrottsföreningar och kommersiell verksamhet ska jämställas, kan få ödesdigra konsekvenser för all svensk idrott”.
Jag håller tummarna för att överklagandet vinner gehör. Det behövs inte fler aktörer på den lilla svenska motorsportscenen och jag tror det gamla talesättet ” ju fler kockar desto sämre soppa” stämmer bra på hela ”soppan”!
Fick just nu ett mail från Patrik sandell som uppenbarligen är mycket besviken på sin IRC-säsong så här långt. Så besviken att han väljer att hoppa över nästa IRC-tävling i Belgien.
– Med tanke på att vi haft två skittävlingar i rad så ökar det kravet på att vi måste leverera i de kommande, och då är vi tvungna att titta mer krasst på vilka tävlingar vi tror oss ha störst chans till framskjutna placeringar i, säger Patrik.
– Vi får ge lite avkall på rent lärande helt enkelt. Det är inte optimalt, men så ser verkligheten ut!
Nästa tävling för Sandell och co-driver Staffan Parmander är i dagens läge inte klar.
Noterar även att Miko Hirvonen och Jari-Matti Latvala gjort klart med Ford och WRC för 2012. Då är det alltså bara Loeb kvar för Kris Nissen och VW Motosport om han vill ha en riktig stjärna i teamet vill säga…
I dag körde jag bakom tre hyggligt nya Volvobilar, den längst bak var en XC60 i stort sett splitter ny. Märkligt nog valde alla tre att göra en vänstersväng framför mig och ännu märkligare var att ingen av bilarna hade blinkers. Konstigt att man på en Volvo av 2011-års modell slopat den här lilla fina grejen. På min VOC:are från 1980 finns där en liten spak som reglerar blinkern, men något måste man ju spara in på…

2 svar på “Richard Göransson klar för City Racet och Sandell tar time out!

  1. Tjeare, Tommy! Kan berätta hemligheten med tre. Troligen kommere de här från Spanien.sedan 1980, mer eller mindre, när man började sälja alla tilbehör i olika paket, har blinkers funnits i det dyraste. Vidare ingår där dragkrok, taklucka, spolvätskebehållare och alltså blinkers, dock ej varningsblinkers. Spanjoren som ju nu hela världen vet är in stor ekonomisk kris och så har det varit sedan tidigt 60-tal. Detta gör att när de köper ny bil, blir det bara billiga paketet med klimatanläggning och lädersäte och sedan är där inget över till dyra GT-paketet. Så enkelt är det, Man kan reta sej till hjärtattack, men ddt hjälper inte. Man får lära sej att leva med det och vara ännu mer förutseende i trafiken. För ett par år sedan var jag hemma och hälsade på och besökte även min gamle chef nya företag. I fikarummet hade de affisch som sade; Se upp i trafiken idag, var sjunde bilist du möter kör påverkad. När jag såg den utbrast jag; Hos oss är det precis likadant – fast tvärtom!

    Ha gott i sommarvärmen och en trevlig Midsommar!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *