Red Bull+Loeb+VW=Sant? och en ”ungman” till Trollhättan!

Nu börjar det röra sig på allvar hos VW Motorsport och redan till Rally Finland i slutet av juli planerar man att starta med tre bilar. Dock inga Polo-WRC utan precis som avslöjats tidigare, blir det med Skoda Super 2000 bilar. Bilar som får agera lite som ”mulor” för det hårdsatsande VW-teamet i väntan på att egna WRC-bilen blir färdig.
Anledningen är naturligtvis att skaffa sig VM erfarenhet innan debuten under eget namn år 2013. Dessutom blir det lite ”Robinson-stuk” på det hela genom att fem förare ska få chansen att visa sin kapacitet under resten av VM-året. En eller två av dessa får så till slut förtroendet att skjutsa VW in i WRC på allvar.
Själv tror jag dock inte att det blir mer än en av provryttarna som sitter i en fabriks-Polo när det väl blir dags. Den andra sitsen är jag säker på hamnar hos någon redan etablerad VM-åkare. Alla förnekar Sebastien Loeb, men jag är skeptisk. När det dessutom ryktas att Red Bull blir huvudsponsor tror jag därför stenhårt att det blir franskt i Polon. Glöm inte var ni läste det först…
I Finland kör Dakar vinnaren Nasser-Al Attiyah och förslagsvis hemmaföraren Juho Hänninen. Tredje bilen kan hamna hos tyske talangen Hermann Gassner jr. Sedan fortsätter man med erfarenhetsinsamlandet genom att åka i Tyskland, Frankrike, Spanien och så avslutningen i Wales.
Så klättrade där in ytterligare en kines i Saab-snårskogen. Den här gången är det biltillverkaren Youngman, som är aktuell. Visst är det ett häftigt namn på en bil. Tänk när man frågar en kvinna runt 50+, vad har du hemma i garaget?
– Just nu står där faktiskt en ny ”ungman”…
Läste en annons i helgen från en Saabhandlare i sydskåne. Handlaren uppmanade Saabkunderna att skynda på för att vara säker på få ”din nya Saab 9-5 combi” levererad till hösten. Tyvärr, tror jag många kommer att bli besvikna. Nu står ju fabriken stilla igen, bara gud och Muller vet väl när och om den startar igen….
Läste även att man i år tillverkat lite drygt 11 000 bilar i Trollhättefabriken. Inte många, inte alls många. I själva verket måste Saab tillhöra den exklusiva skara som tävlar om titeln ”världens minsta biltillverkare”. Utmanare är bland annat Ferrari, Lamborghini, Maserati och lite andra udda märken. Kanske lite av Mullers affärsidé att skapa en air av exklusivitet kring Trollhättans stolthet?
Till sist så hörde jag på radion i går att någon dåre till politiker i Stockholm tyckte att cyklister skulle få köra mot rött ljus. Motiveringen var att där var så många som gjorde detta redan nu, så det var lika bra att det blev lagligt. Alltså detta är en kille, annars brukar det faktiskt vara kvinnliga huvudstadspolitiker som tävlar om att komma med de allra dummaste trafikförslagen, som någon har röstat på. Vilka, kan man faktiskt undra?
Om förslaget skulle gå igenom öppnar det fantastiska möjligheter. T.ex alla struntar i att följa hastighetsbegränsningarna eller parkera hur som helst i stan. Bara alla är solidariska och bryter mot lagen så blir det olagliga, plötsligt lagligt. Hål i huvudet eller vad kallas sjukdomen som drabbat politikern?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *