Regularitypremiär i Danmark, söker vidare efter Tranas-PV (dåtidens WRC-bil) och ingen vår i sikte…

Medan det känns som att Regularity-sporten har det väldigt trögt här hemma verkar intresset på anda sidan Öresund vara betydligt större. Om två veckor den 13 april är det dags för FDM DASU Classic 2013 och där Sports Motorklubben Gladsaxe är först ut med ”Metal Classic”. Med bara ett stenkast från färjestoppet i Helsingör kan man kanske tänka sig att många svenskar är intresserade. Än så länge är det bara Hässleholmarna tillika far och son Rune och Andreas Nilsson som är anmälda med sin ”klassiker-Ascona”, kanske kommer fler.
För paret Nilsson gäller ett snabbt race även om det är regularity det handlar om, för på kvällen är man även anmälda till Bil-O premiären Hörby-Rundan. Men då får Ascona pusta ut hemma i garaget och till Hörby kommer man med Toyota RAV4:an som är bättre lämpad för orientering.
Tävlingen ingår i ”Historic Regularity” om totalt sex deltävlingar och där jag noterar att Öresunds Rallyt nu flyttat från september till den 17 augusti.
För några dagar sedan efterlyste jag information till Thomas Nilsson om Tom Tranas vita Volvo PV med nummer OA 48909. I dag trodde vi att det nappade när Rolf Lind från Mariestad ringde och gav följande upplysningar.
– PV:n står hos Rolf Andersson i Lidköping, berättade Rolf.
Men tyvärr, detta är inte bilen som Thomas efterlyser
– Lidköpingsbilen är den sista PV:n som byggdes på fabriken och är av årsmodell 1965 medan OA 48909 är av modell 62-63, berättar Thomas.
Spåren av den vita Trana-PV:n slutar i maj 1971 då den avfördes ur bilregistret i gamla Kristianstad Län. Bilen hade då bytts mot en Volvo 142 av Tomelillas Bengt Quist och detta någonstans i Mellansverige, kan vara i Värmland enligt Thomas.
– Är där någon som minns bilen och kan berätta vad som hände med den skulle det vara jätteroligt att få veta lite mer, uppmanar Thomas och Motorbloggen skickar så klart detta vidare.
Rolf kunde även berätta att snötäcket låg stabilt över Västergötland precis som i Skåne. Roland ”Black Beaty-förare” besökte idag sommarhuset på gränsen till Österlen och istället för att ansa vårblommor var det snöskyffeln som fick plockas fram. Via SMS meddelar Roland.
– Nu förstår man varför Simrishamn ställde in och så här såg det ut i Jönstorp i dag, inget aprilskämt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *