Rapport från landet där både WRC och Gröna Bilister är okänt, Tobias Brinks Camaro Cup seger innebar fin utmärkelse på hemmaplan!

I´m back! Efter två veckors ”låghöjdsläger” i BloggUSA3Florida långt borta från allt vad WRC, Sydsvenska Rallycupen och andra saker som för oss här hemma räknas till livets väsentligheter, är jag nu åter på svensk mark. Visst är det märkligt att jag som stöttat Jari-Matti Latvala genom kristiderna inte får skriva om när han äntligen får till en fullträff? Men det är kanske så det ska vara, skiter jag bara i att sticka fingrarna i syltburkarna löser sig allt…

*
Nu tänker jag inte älta och kommentera de senaste två veckornas händelser, historia och istället tittar vi framåt plus en liten betraktelse över mina två två veckor ”over there”. Långtifrån historia är däremot att Tobias Brink i morgon på Nationaldagen utses till ”Årets Idrottare” i Hörby Kommun. Så klart är det segern i Camaro Cup som ger Brink den här fin utmärkelsen och som han är nummer två i SMK Hörby att få. Förste man var Stig Kristiansson 1976, ett år då Stig sopade helrent i de sydsvenska rallyskogarna med sin gul/svarta Opel Kadett GT/E.
I år har man ändrat kriterierna lite och nu räcker det att man tävlar för en klubb i Hörby Kommun och därmed kan även en Eslövsbo komma i åtanke. Ett stort grattis och en stor seger inte bara för Tobias utan för hela motorsporten. Att kunna tränga sig in bland bollar och annat som brukar dominera den här typen av tillställningar är en bragd bara det…

*
Som sagt har jag tillbringar två veckor på Floridas västkust, närmare bestämt i den för alla normala svenskar fullständigt okända staden Tarpon Springs. Har här umgåtts med urinnevånare som lever efter fyra enkla stödben i tillvaron, BloggUSA4Eat Beef”, ”Drink Bud”, ”Drive Ford” (där blev du väl glad Uffe?) och så till sist ”Church on sunday”. Min närmaste kompis Eddie lever efter detta till största del, det där med kyrkan är inte högprioriterat och i garaget tronar hobbybilen en Ford Pick Up BloggUSA1(bilden) från 1953 (tror jag). Till vardags är det en nyare jätte Pick Up, fortfarande Ford så klart som han drar runt i, vilket för mig verkar vara helknäppt. Köp en vanlig bil och kör som folk!

*
Första helgen i Florida inföll den jättestora högtidsdagen Memorial Day till minne av alla amerikaner som stupat i krig. Nu kan man tycka vad man vill om detta, men amerikanens fosterlandskärlek är i det närmaste fanatisk och allra mest kommer den fram när det är Memorial Day och ”4:th july”.
Det kördes både Nascar, Coca-Cola 600 och Indy 500 den här helgen. Själv följde jag ”cocca-racet” på tv och inledningen på detta gav mig gåshud över hela kroppen. Tänk er själva, ett antal hundratusen åskådare som gemensammt sjunger nationalsången. Ett knippe krigshjältar, någon utan ben, någon var blind, en saknade en arm som gemensamt uttalade de klassiska orden ”Gentlemen, start your engines”. Samtidigt med detta drar en hel flock jaktplan fram över banan i Concord i North Carolina och släpper ut röd, blå och vit rök. Den som inte berörs av detta är enligt mig, antingen släkt med kufen som regerar i Nordkorea eller på annat sätt känslomässigt störd…
Kollade som sagt racet som vanns av Kevin Harvick och sedan eftersändning på Indy 500 där Tony Kanan vann. Ännu mer gåshud när Kenny Bräcks nuna passerade över tv-rutan som en tidigare vinnare. Undrar egentligen om vi riktigt fattade hur stor Kennys bragd var när han vann Indy? En sak är säker amerikanerna fattade det…
En helt ovidkommande sak, kollade in förarna både i NASCAR och Indy-loppet och vad jag kunde se använde man HANS-skydd och inte hybrid. Någon måste kunna ge mig en förklaring varför merparten av motorsportens största stjärnor över hela världen använder detta och inte Hybridskyddet. Här hemma döms ju HANS ut av ”förståsigpåarna” så vad är det dom vet som inte Loeb, eller i det här fallet Harvick och Kanaan inte känner till?

*
Kärleken till fosterlandet är enormt stark i USA och för en annan som nästan fick skuldkänslor av att brodera svenska flaggan på föraroverallen känns det nästan lite overkligt. Snackade med en kille som undrade vad jag körde för bil. Svarade att jag körde Subaru.
– Nice, att du kör amerikanskt, replikerade killen.
Det var då jag kände mig som Marve Fleksnes i sketchen med ”Volvo Sonett”.
– Nja, Subaru är japanskt, svarade jag.
– No way den tillverkas i New Jersey, min kompis har en Subaru så jag vet!
I det läget kändes det inte lönt att försöka övertyga honom om var Subarun kom ifrån. Då sänkte han mig definitivt med en rak höger och det var slutsnackat.
– My self, skulle aldrig kunna tänka mig att köra annat än amerikanskt, jag älskar min Hyundai!

*
Första kvällen bar jag ut soporna och frågade då, svensk som jag är.
– Hur sorterar ni?
Min värd slog till direkt.
– Släng allt i tunnan, men det var bra du påminde mig för jag ska gå med i kommunens”recycling program”.
– Du kan följa med och hämta behållarna i morgon.
Ett besök på Tarpon Springs kommunhus, ett antal papper som skrevs under och instruktioner hur det skulle sorteras delades ut.
– Du glömde behållarna upplyste jag min värd.
Inte alls förklarade hon, de kommer hem med allt till mig i morgon. Mycket riktigt hade sopgubben varit där och ställt av en enda grön plastbackBloggUSA2 (bilden) storlek 40x80x50, alltså centimeter. Självklart undrade jag hur man skulle kunna sortera med en enda back.
– Jo där kastar man, glas, plast, plåt, papper och lite annat och allt annat i tunnan, förklarade min värd och visade ritningen som stämmde med uppgifterna till hundra procent.
Kan bara säga en sak, Gröna Bilister, Karin Svensson Smith, Gustaf Fridolin och andra miljökämpar, flytta till USA där har ni en del att jobba med!!!!

Nu har man inte en susning om den här trion i USA och för de och alla andra som tror att jorden snurrar kring Sverige kan jag bara konstatera. Inte en enda nyhet varken i tv eller i den tidning som fanns där jag bodde om det lilla, lilla landet vid Nordpolen som självutnämnt sig till klotets kunskapsbank och goda samvete. Trist, men så ser verkligheten ut utanför riksdagens korridorer i Stockholm…

*
Men åter till verkligheten, Silver-Voc:en är lastad för en dust i morgon på asfalten i Köpingebros nedlagda sockerbruk. Black Beauty chuffören linkar runt med inflammation i foten, tror bara det är en fint för att kunna trampa ännu hårdare på gasen. Själv har jag dragit spiken, med den haltande Roland direkt bakom och sedan kommer storfavoriten Tyko Nilsson. Han SMS:ade till mig om, resultatlistan redan var klar och jag svarade realistiskt.
– Bara om du vänder den upp och ner!

*
Till slut, tack för alla mejl och SMS som undrat varför Motorbloggen låg nere. Nu tyckte jag att jag var tydlig om detta i sista inlägget innan time outen. Har lite svårt fortfarande att fatta mina enkla rader fyller ett stort behov hos er trogna läsare, men tack för att ni höll ut de här två veckorna…

2 svar på “Rapport från landet där både WRC och Gröna Bilister är okänt, Tobias Brinks Camaro Cup seger innebar fin utmärkelse på hemmaplan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *